![]() |
#25 | |
Polna Bestia
|
![]() co do tabliczek to się mylicie można próbować aż do wylosowania 3 tyle że na przykładzie Deckarda z Cape Dun zapisujemy przed jakąkolwiek rozmowa z nim , a juz szczególnie przed wzięciem zadania , po zagadaniu do niego bedzie miał takie same towary ale jeśli zrobimy save przed rozmową to tabliczki i towary będą ciagle generowane losowo oczywiście za każdym razem trzeba będzie do niego zagadać i wykonać zadanie ale będziemy mogli uzyskać 3 tabliczki , i jeszcze jedno z AB, SI i na trudnym tabliczki kosztuję po 6 tysi dodaj to do poradnika
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
Piszę poradnik na bieżąco, grając na patchu 1.74 poziom gry = trudny, AB=włączone, SI=włączone. Cena zakupu jednej kamiennej tabliczki wynosi 500 szt. złota a nie 6k. ![]() Co do losowania ilości tabliczek, to chyba masz rację. Jest ona ustalana w momencie pierwszego kontaktu ze sprzedawcą. Trzeba więc zapisywać stan gry przed podejściem do takiej postaci, wtedy generowane są losowo. Muszę to jeszcze sprawdzić przy najbliższym kontakcie z takim sprzedawcą. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Polna Bestia
|
![]() Nigdy nie grałem z żadnym QP a także nie używałem modów.
Moim zdaniem wprowadza to sporo zamieszania w grze. Rozumiem eliminacje bugów ale po co tak znaczne różnice cen? ![]() Ostatnio edytowane przez lukas49 : 15-10-10 o 22:15. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Czarny Goblin
|
![]() Cytat:
Powiem ze na wylaczonym AB tak wlasnie jest i na wlaczonym AB raczej tez wiec mialem racje w ktorymstam poscie u gory ;D |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
|
![]() Musze przyznać że poradnik jest autentycznie wielki, godzien tej gry, dopiero niedawno udałomi się złożyć nowego kompa który grę odpali i ten poradnik jest tym czego potrzebowałem, pamiętam jak kiedyś miałem zamiar napisać builda na kusznika w GothicII NK i jak ciężko mi to szło, tym bardziej spodziewam się ile pracy kosztował ten poradnik
Nie traktujcie tego posta jak offtop myśle że jak się odwala kawał dobrej roboty to miło potem przeczytać że komuś się to zaj.. przydało pozdro ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Krwiopijca
|
![]() Cytat:
Gram (zawsze grałem) na AB, nie wiem jak w tym drugim trybie, ale bez problemu da się do 50 PW dobić wykorzustując źródła PW w Myrtanie. Wystarczy się do Ardei, Trelis, Geldern i Silden ograniczyć. Jeśli zachodzi taka potrzeba sklecę mini poradnik jak bez wbijania 1 lvl zdobyć to i to nie chodząc zbyt wiele. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Krwiopijca
|
![]() Cytat:
Pierwsza interakcja - losowanie przedmiotów w sklepie u niego - wszystkich bez wyjątku. Z obserwacji wynika, że najczęściej trafia się 0/1 tabliczek, czasami 2, a absolutnym rarytasem są 3. PS: SOrry za podwójny post, piszę z przyzwyczajeniem z innego forum, gdzie posty są scalane automatycznie. If possible please merge ![]() |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
Handlarzy artefaktami jest wielu, sądzę że z powodzeniem około 20. Nie sprawdziłem jeszcze wszystkich ale 2 tabliczki kupiłem nawet u Narkana, orka-handlarza w strażnicy przed Gothą. A więc 20x4= 80 tabliczek co daje 240 pkt PW, do tego Pulpity i tabliczki (zwykłe +3, sfatygowane +6) znalezione na wykopaliskach i innych miejscach. Razem można spokojnie uzyskać ponad 300 punktów PW. W takim układzie mag nie musi absolutnie wydawać ani jednego punktu nauki na prastarą wiedzę. :P |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |