Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gothic I i Gothic II Noc Kruka sie zacina

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 27-02-09, 14:56   #1
Revi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 2
Domyślnie Gothic I i Gothic II Noc Kruka sie zacina

Gothic I i Gothic II Noc Kruka sie zacina.Posiadam sprzet Intel Core 2 duo 3.0 Ghz Karta GRaf Zotac 9500GT DDR2 i 2GB Ramu.Sa to Bardzo dziwne zcinki, np. biegnac gra zcina sie na ulamek sek i bohater przeskakuje, cofa mi sie o 2,3 metry Oco CHodzi??
RPG
Revi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-03-09, 21:20   #2
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Czy mógłbyś podać wersję systemu operacyjnego, jakiego używasz?

Bądź pewien, że masz aktualne sterowniki karty graficznej (dostępne tutaj: nvidia.com) i najnowszego DirectX.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-03-09, 21:49   #3
Prosiaq
Cieniostwór
 
Prosiaq awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Warsong Clan
Posty: 418
Domyślnie

Ja ze swojej strony dorzucę jeszcze tyle: kiedyś miałem podobny błąd, niemalże identyczny, tzn. postać też mi się cofała, ale tylko trochę. Gothica zainstalowałem na bardzo zasyfionym już Windowsie, który przeżył tyle wirusów i instalek/reinstalek/odinstalek programów, że był jednym z najdłużej żyjących systemów. Jeśli w innych grach są ścinki, to polecam reinstalkę Windowsa. Amen.
__________________

Bo rodzina to jest siła!
A Łukaszek i Mieszko to dobrzy ludzie są.
Największy zboczeniec Królestwa

RPG
Prosiaq jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-03-09, 10:11   #4
Revi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 2
Domyślnie

Musze dodac ze swojej strony ze gothic 1 chodzi bez zarzutu sciagnalem nowego i jest ok, zas z Gothic II NK zrobilem to samo tzn sciagnalem jeszcze 1 i dalej to samo.System Oper. Windows XP, na starym komputerze bylo ok, tez mialem xp-eka.Windows jest Czysciutki, niedawno robilem formata jakies 2 tyg temu takze niema obawy co do tego.To musi byc wina karty graficznej niema innego wytłumaczenia, jedyne wyjscie z tej sytuacji to zakupienie nowej(tylko nie tej samej!lol:P)Aha i mam DirectX9.0 i oczywiscie mam aktualne Stery do karty graf
RPG
Revi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-03-09, 23:12   #5
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Radziłbym kupić grę w sklepie - to rozwiąże wszystkie problemy.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-01-10, 10:48   #6
Jan74
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2009
Posty: 2
Domyślnie

Przepraszam ,że odkopuje temat ale muszę. Mam właśnie poroblem z zacinaniem. Raz się zacina (zazwyczaj jak zabijam stworka) , a czasami jak chodzę wyskakuje jakiś błąd. NIe wiem dokładnie co to za błąd ale gra się wyłącza. Mam oryginałkę SAGA Gothic I-II NK ale nawet jak mam płyte w środku to nic nie działa. Sterwoniki mam najnowsze do tej karty graficznej.Kartę graficzną mam GeForce 8900 GT. Windowsa XP, 2 GB RAM , Core Processor 4200 +.
RPG
Jan74 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-01-10, 11:37   #7
DIEEGO1996
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 14
Domyślnie

Jan74 sprubuj przeinstalować windowsa
RPG
DIEEGO1996 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-01-10, 11:58   #8
Krassus
Chrząszcz
 
Krassus awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 8
Domyślnie

Spróbujcie wyłączyć mgłę w opcjach gry. Mi pomogło.
RPG
Krassus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-01-10, 16:04   #9
RazieDarkL
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 1
Domyślnie

Witam ja mam orginalna wersje gothic I i gothic II NK. Mój problem polega na tym że mi się strasznie scina. Niedawno miałem karte graficzną GeForce 6100 256MB teraz mam GeForce GT220 1GB (wszystkie sterowniki zamontowane) i od tej pory jak ją zamontowałem gothic 1 zaczol mi sie scinac a gothic II NK Assasin cread, gta 4 lub Avatar mi normalnie chodzą. Byłbym wdzieczny jakby ktos odpisał.

Ostatnio edytowane przez RazieDarkL : 20-01-10 o 19:57.
RPG
RazieDarkL jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-11-10, 19:10   #10
G0MEZ
Chrząszcz
 
G0MEZ awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 10
Domyślnie

ja także odświeżam temat, gdyż spotkalem sie z podobym problemem. najlepsze ze na starym kompie nic takiego nie wystepowalo:/ poprostu w niektorych miejscach postać "ścina".. wyglada to tak że animacja postaci zacina sie w efekcie czego bezi biegnie w miejscu bądź cofa się. co dziwniejsze nie dotyczy to reszty otoczenia czy tez potworkow tylko naszej postaci. z początku myslalem ze to wina nieprzystosowania gothica do procesorow wielordzeniowych. spotkalem sie juz z podobnymi problemami w innych starszych grach.. Np. enclave i knights of the temple. tam pomoglo przypisanie do aplikacji tylko 1 rdzenia w menedzerze zadan jednak tutaj takie cos nie pomaga.. mam orginal zeby nie bylo..

edit. Krasus pisal by wylaczyc opcje mgly ale z tego co widze nie ma takiej opcji jest tylko zasieg widzenia tekstury, szczegolowosc modeli i niebo

edit2. slepy bylem. oczywiscie jest opcja wylaczenia mgly. i rzeczywiscie pomoglo. dzięki Krassus

Ostatnio edytowane przez G0MEZ : 17-11-10 o 13:42.
RPG
G0MEZ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-11-10, 21:13   #11
grzegor91
Cieniostwór
 
grzegor91 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: sie tu wziąłem?
Posty: 508
Domyślnie

Cytat:
Napisał RazieDarkL Zobacz post
Witam ja mam orginalna wersje gothic I i gothic II NK. Mój problem polega na tym że mi się strasznie scina. Niedawno miałem karte graficzną GeForce 6100 256MB teraz mam GeForce GT220 1GB (wszystkie sterowniki zamontowane) i od tej pory jak ją zamontowałem gothic 1 zaczol mi sie scinac a gothic II NK Assasin cread, gta 4 lub Avatar mi normalnie chodzą. Byłbym wdzieczny jakby ktos odpisał.
Na jakim systemie kolega jedzie?
Zapewne wina systemu lub jak to fachowo nazwać...twój komputer jest za dobry na gothiki :>
Nie będę się rozpisywał dla czego bo mi się nie chce.
RPG
grzegor91 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-11-10, 21:28   #12
Alembik_Vina
Golem
 
Alembik_Vina awatar
 
Zarejestrowany: luty 2010
Skąd: ? - Khardimon fatagh schatar fatagh Beliar - !
Posty: 1 034
Domyślnie

Cytat:
Napisał Krassus Zobacz post
Spróbujcie wyłączyć mgłę w opcjach gry. Mi pomogło.
O ja chrzanię! Mi też ścinało do tyłu. To takie proste? A ja się tyle godzin z tym męczyłem. Dzięki

Ścinało w kilku miejscach, w jaskini z teleportem, obok Dragomira i nie pamiętam gdzie jeszcze.
__________________
Większość magów śmierdzi jak stary but i ma mięso twarde, jak jego podeszwa,
unikaj ich, jeśli ci życie miłe
RPG
Alembik_Vina jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 2 zacina się (LINUX) Jacor Pomoc techniczna 3 12-10-08 11:21
Gothic II - Noc Kruka Dark Mambus Dyskusja 8 17-06-06 10:13
Gothic II & Noc Kruka xardas9 Pomoc 3 26-05-06 12:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.