|
Zobacz wyniki ankiety: Skąd chciał(a) byś być ? | |||
Z Myrtany. |
![]() ![]() ![]() |
172 | 31.22% |
Z Nordmaru. |
![]() ![]() ![]() |
143 | 25.95% |
Z Varantu. |
![]() ![]() ![]() |
150 | 27.22% |
Z Wysp Południowych. |
![]() ![]() ![]() |
49 | 8.89% |
Z Północy. |
![]() ![]() ![]() |
19 | 3.45% |
Nie wiem. |
![]() ![]() ![]() |
18 | 3.27% |
Głosujących: 551. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#13 | |
Polna Bestia
|
![]() Cyrklusiem jeśli łaskaw! ale w Varancie również niebezpiecznie jest, pełno szakali, lwów, pełzaczy piaskowych, jaszczurów, ognistych golemów, ogrów i innych. Ale w ostateczności zamieszkałbym w myrtanie, najchętniej w faring. Na wyspie Khorinis niechętnie, bo została opanowana przez orków
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja wybralem Varant. Jest tam ciepło , klimatycznie. Jakoś wolę palić fajkę wodną , opalać się i być bogatym kupcem i handlarzem , niż gonić jelenie i walczyć o kawałek mięsa w Nordmarze. Na pustyni można szukać artefaktów , być łowcą nagród czy zbijać fortunę , a w Nordmarze znów te jelenie i wilki.
A magowie ognia zalożyli klasztor w Nordmarze , bo tam wierzą w Innosa , a asasyni w Beliara więc by ich zabito ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Mi osobiście podobają się wszystkie krainy, bajecznie zrobione. Ale jeśli miałbym wybrac tę jedną to postawiłbym na Varant. W tej mieścinie gdzie jest Vatras, w Lago. Morska bryza, ciepły piasek pod stopami... tam musi być cudownie. To co, że w około są assasyni i orkowie, różne bestie grasują w okolicy, czekając na samotnego podróżnika jeśli można się wyciągnąć na dywaniku wieczorem na plaży. Z drugiej strony nigdzie indziej nie uczą walki dwiema brońmi jednocześnie, nie ma takich bezwzględnych bizmesmenów, zręcznych złodzeji, poszukiwaczy skarbów, ani kopalń złota. Mimo wielu niebezpieczeństw grożących ze strony orków, asasynów, zwierząt, nieumarłych to w Varancie można przeżyć niezwykła przygode.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() No widzisz przytoczyłes dość codzienne zajęcia. Po pewnym czasie wszystko by Ci sie znudziło. Tak jak w koloni: wstałbyś rano i "Znowu to samo". Zbytnio się nie zastanawiałem co mozna robić w Nordmarze. Więcej zajęć znalazłbym w miastach, osadach na pustyni. Wg mnie jest tam o wiele ciekawiej, może nawet bezpieczniej.
A żeby zostań wytapiaczem trzeba się troche nabiegać.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Krwiopijca
|
![]() Cytat:
Mieszkając w Varanicie mógłbym zarabiać walcząc na arenach, później handlując. Zamiast pracować całe życie na zbroje, wolałbym założyć harem ![]() I mieć własna kopalnie, tam gdzie idziemy z tym kolesiem od Okary. Czemu w ankiecie nie ma Khorinis?
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja wybrałem Myrtane. Co by nie mówić dużo lasów więc zostanie myśliwym to nie problem bo na zwierzyne można tam liczyć ( jelonki i inne przemiłe zwierzątka ) , a za futra i skóry możnaby czerpać zyski ( wkońcu nawet orkowie by kupili )
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Polna Bestia
|
![]() Ale zaraz... Przecież Rhobar pierwszy pochodził z Nordmaru! Dla tego jest to kraj innosa! Chociaż jestem sympatykiem adanosa nordmar mi odpowiada bardzo.
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja wolałbym urodzić się w Varancie. Mając głowe na karku łatwo dorobić się sporo kasy, tylko jeszcze odrobina znajomości gdzie trzeba i wszystko łatwo pójdzie. Pozatym niewolnicy za drobne pieniądze i porządek w domu.
Jeden problem to nie urodzić się jako niewolnik (rodzice niewolnicy), bądz nie mieć krzepy i dać się złapać, ani nie móc zarobić "mieczem". A więc Varant pod w/w warunkiem (z biedy trudno się tam wymigać). To istny raj dla ludzi z kasą i piekło dla biedniejszych Drugie miejsce to Myrthana podobna trochę do naszej kultury, gdzie żeby godnie żyć trzeba dużo pracować. Nordmar też ma swój urok ale tylko w grze. Ciągłe zmagania jedzenie, zimno, potwory. Ogólnie trudno tam przeżyć, ale to czyni ich wojowników, myśliwych, kowali najlepszymi. Jedyne rozwiązanie to po nauce się wynieść ![]() Ostatnio edytowane przez Mial : 19-07-08 o 20:07. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kąsacz
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Polna Bestia
|
![]() Zdecydowanie Varant. Ciepełko, grube mury i nic więcej nie potrzeba. Świetnie można wykorzystać obie rzeczy do zostania kupcem! Od Lestera kupiłoby się trochę ziela. Sprzedało po wyższej cenie i potem znowu to samo. Za tą forse zatrudniłbym sobie ochroniarzy i jestem nietykalny. W dodatku nie musiałbym nic robić. Wszystko robiliby za mnie moi niewolnicy. Wątpie czy tak można w Nordmarze. Codzienna walka o kawałeczek mięska - nie dla mnie
![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Polna Bestia
|
![]() Myrtana. Umiarkowany klimat do którego się przyzwyczaiłem, ładne widoki, uporządkowanie życie. Zwykły, normalny kraj. Oczywiście mam na myśli Myrtanę przed wojną.
Większość, jak widzę wybrała Varant, co mnie trochę dziwi. Myślicie, że życie na pustyni jest takie łatwe? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Z kim chcielibyście się spotkać ? | Stoiczkow | Hyde Park | 167 | 02-09-10 19:57 |
Jakie miasta chcielibyście zobaczyć w gothicu 4 | Wieczny Wedrowiec | ArcaniA: Gothic 4 | 75 | 19-10-09 20:13 |
Magiem być... | Master Ozzy | Pomoc | 13 | 31-10-04 11:11 |