![]() |
#1 | |
Tunak Pierwszy
|
![]() Na stronie Piranha Bytes opublikowany został soundtrack z nowego projektu Piranii.
Download To pierwszy po grafikach koncepcyjnych opublikowany oficjalnie materiał, z którego można domniemywać o charakterze RPB. W utworze czuć rękę KaiRa, co bardziej zaskakujące pojawiły się trzy motywy dźwiękowe znane ze wcześniejszych jego produkcji (przy G2 i NK). |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pan Porządek
|
![]() Odsłuchałem soundtrack kilka razy. Genialny - krótko mówiąc. Słuchając, podświadomie myślałem o Gothicu 4. Coś mi się wydaje, że w RPB bedzie trzeba zagrać chociażby dla samej muzyki...
![]() I faktycznie bardzo wyraźne są motywy z Gothica. Zastanawiam się w jaki sposób porozumieli się z zapozyczeniem tych motywów od właściceli praw do gry Gothic. Chociaz w sumie KaiRo jest twórcą motywów muzycznych Gothica. Może nie było z tym problemów. A takie pytanko mam. Czy KaiRo nagrywał to razem z symfonią? Czy podobnie jak to było w NK czy wczesniejszych czesciach, składał muzyke z wybranych fragmentów czyichś utworów?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Berserker
|
![]() Nie jestem pewien, czy to co usłyszałeś pojawi się w grze. Podobnie było z G3. Co się naoglądaliśmy tych występów gdy nagrywano muzykę. Na mnie zrobił wrażenie koncert na bębnach, mający obrazować orków. A w grze? Motywy muzyczne zachowano, ale sama muzyka była o wiele prostsza, niż to co nam wczesniej serwowano.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Tunak Pierwszy
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
![]() |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja tam wole zeby muzyka nie byla dobra, ani zla, tylko zeby byla. Tak zeby nie bylo nudno, Wiedzmin mial np. Srednia muzyke, nie wpadla mi w ucho, ale podobalo mi sie ze jest taka nastrojowa, pasowala. W Gothicu raczej nie pasowala, po prostu mieli pomysl na dzwieki i zrobili, a zeby dopasowac to nie bardzo, w Ishtar byla muzyka na poczatku pasujaca, po chwili srednio, nawet wcale, nie pasowala.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Chrząszcz
|
![]() Po wysłuchaniu tej muzyki zaraz mi się przypomniał Gothic 1, który miał muzykę taką powolną, a zarazem smutną, przynosząc przygnębienie.
Ukazywała mrok tego świata Gothic. Co do "Risen" można to samo opisć. A więc muzyka jest świetna i lepszej być nie może. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Polna Bestia
|
![]() Najlepsza muzyka była w Gothic 1 - i jak sądzę duża częśc graczy się ze mną zgodzi. Mimo iż była po prostu banalna, składana z sampli, na 3 dźwiękach i 2 instrumentach - ale ona miała klimat! w Gothic 3 było zdecydowanie przekombinowane...tzn muzyka genialna, ale moim zdaniem w RPG nie liczy się majstersztyk, popisy itp ale liczy się klimat, choćby tworzony jedynie za pomocą bębnów i wiolonczeli. Tak więc jestem zwolennikiem żeby KaiRo układał z sampli :P
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kąsacz
|
![]() Muzyka podobna do do tej z dwóch pierwszych Gothiców , zwłaszcza z dwójeczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowując , o muzykę w Risenie nie musimy się martwić skoro komponuje ją taki geniusz jak KaiRo ![]() ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |