Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem z nową myszą w leciwym Gothic

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 15-10-09, 06:19   #1
betenoire
Polna Bestia
 
betenoire awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 65
Domyślnie Problem z nową myszą w leciwym Gothic

A problem objawia się tym, że w systemie czułość myszy jest na wysokim poziomie, wystarczy ruch 3-4 cm, by przesunąć od brzegu do brzegu ekranu. Tymczasem w grze czułość jest niska - potrzebuję przesunąć kilkadziesiąt cm, żeby obrócić postać o 360 stopni. Tak się nie da grać.
Mysz to Razer Deathadder.

Gdy podłączę starą Opto 518 sytuacja ulega poprawie, choć i tak czułość jest mniejsza od oczekiwanej.

Czy ktoś zna przyczynę problemu i wie jak jej zaradzić?
__________________
KHARDIMON FATAGN SCHATAR FATAGN BELIAR!
RPG
betenoire jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-09, 08:44   #2
Bartek966
Czarny Goblin
 
Bartek966 awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Skąd: Gliwice
Posty: 197
Domyślnie

Nie znam się za bardzo na technice ale Gothic ma już swoje lata i chyba się musisz z tym pogodzić a jeszcze jedna rada graj bez myszy tak jest wygodniej.
__________________
[Reklama PBF Guild] [Blog] [Opowiadania]
[Ich spreche Deutsch richtig]
RPG
Bartek966 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-10-09, 00:14   #3
juserek
Demon
 
juserek awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Skąd: z Zaświatów
Posty: 741
Domyślnie

W Gothic 2 w opcjach (opcje gry bodajże) masz specjalny suwak "czułość myszy", który domyślnie jest ustawiony po środku. Możliwe, że w Gothic 1 również jest taka opcja, ale nie jestem pewien, bo dawno nie grałem. Musisz poprostu "przeczesać" wszystkie ustawienia w Opcjach Gry.
__________________
Masz jakieś pytania? Szukasz czegoś? Chcesz coś pobrać? Kliknij w KLASZTOR!!

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
juserek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-09, 09:52   #4
betenoire
Polna Bestia
 
betenoire awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 65
Domyślnie

Suwak jest oczywiście na maksimum. Grzebanie w gothic.ini nie pomaga, wartość czułości ustawiona ponad maksymalną (którą daje suwak) nic nie zmienia.
__________________
KHARDIMON FATAGN SCHATAR FATAGN BELIAR!
RPG
betenoire jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-10-09, 15:25   #5
Młody Bromor
Kąsacz
 
Młody Bromor awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: z Bydgoszczy
Posty: 382
Domyślnie

No, nie kolejny nienormalny człowiek, który gra w Gothica przy pomocy myszki (bez urazy) Słuchaj, po prostu wyłącz myszkę w opcjach gry i graj klawiszem "Ctrl"
RPG
Młody Bromor jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-09, 22:04   #6
juserek
Demon
 
juserek awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Skąd: z Zaświatów
Posty: 741
Domyślnie

Cytat:
Napisał Młody Bromor Zobacz post
No, nie kolejny nienormalny człowiek, który gra w Gothica przy pomocy myszki (bez urazy) Słuchaj, po prostu wyłącz myszkę w opcjach gry i graj klawiszem "Ctrl"
1. Nie obrażaj tych, co grają inaczej niż ty. Ja gram z myszką. Po pierwsze jest to wygodne, a po drugie przyzwyczajenie od innych gier.

2.Nie trzeba nic wyłączać. Wystarczy odłożyć myszkę obok i nie dotykać jej. Grać przy pomocy "Q", "E", "Ctrl".
__________________
Masz jakieś pytania? Szukasz czegoś? Chcesz coś pobrać? Kliknij w KLASZTOR!!

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
juserek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 11:04   #7
Młody Bromor
Kąsacz
 
Młody Bromor awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: z Bydgoszczy
Posty: 382
Domyślnie

Juserek, przecież ja nikogo nie obrażam

Po 1. Dałem uśmieszek ()

Po 2. napisałem wyraźnie: bez urazy
RPG
Młody Bromor jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 11:39   #8
Nercus
Krwiopijca
 
Nercus awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 51
Domyślnie

Bromorze przecież on sam gra w gothica przy pomocy myszki wiec sie wkurzył jak tak napisałes co prawda nienormalny,d*bil czy zj*b to troche nieodpowiednie słowo ale Dziwaaaaaki to tak :P:P:P:P
co do tematu to podzielam rade bromora lepiej graj przy pomocy ctrl chlopie
__________________
"... a my, jesteśmy jego wybranym ludem, PRZEBUDŹ SIĘ O ŚNIĄCY !

Thorus odnajdzie ostatnią bramę, której będzie strzegł: wrota na pustynie Varant...

RPG
Nercus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 13:47   #9
mkqueu
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: Głogów
Posty: 13
Domyślnie

Spróbuj jeszcze - Panel Sterowania/Mysz/Opcje Wskaźnika/Wybierz Szybkość Wskaźnika/Ustaw na Max.
Lub alternatywnie w XP - Panel Sterowania/Drukarki i inny sprzęt/Mysz/Dalej reszta to samo...

Może to coś pomoże, może i nie.
RPG
mkqueu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
[G2] Problem ze sterowaniem myszą. zGRED Pomoc techniczna 2 12-09-04 14:28


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.