Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem techniczny- wywalanie do pulpitu

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 24-10-09, 11:20   #1
Mitkel
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 4
Domyślnie Problem techniczny- wywalanie do pulpitu

Witam. Po 2-letniej przerwie postanowiłem sobie wrócić do starego dobrego gothica. Zainstalowałem podstawkę + dodatek i siekałem aż miło. Trwało to kilka dni, po czym przestałem (szkoła i tak dalej). Po paru dniach przerwy chciałem sobie znowu odpalić gierkę i wystąpił problem. Odpalam gre ze skrótu, chwila ładowania, czarny ekran i z powrotem na pulpicie, jakby nic się nie stało. Czy wie ktoś, co jest przyczyną tego błędu? Dodam, że komputer mam ok, a błąd się pojawił dopiero po wyciągnięciu płytki z napędu (wcześniej grałem nie wyciągając jej przez te kilka dni, a podczas przerwy wyjąłem). Proszę o pomoc, bo nie mam najmniejszej ochoty na reinstal i zaczynanie od nowa- wtedy miałem naliczone jakieś 48 h grania i postać dobrze rozwiniętą w 4. rozdziale :/ ostatnia nadzieja w Was, liczę, że ktoś będzie wiedział jak się uporać z tym błędem...
RPG
Mitkel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 11:50   #2
Ada$
Jaszczur
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Posty: 248
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mitkel Zobacz post
Dodam, że komputer mam ok, a błąd się pojawił dopiero po wyciągnięciu płytki z napędu (wcześniej grałem nie wyciągając jej przez te kilka dni, a podczas przerwy wyjąłem).
Z tego co rozumiem to musisz włożyć z powrotem płytę. Jeśli nie pomoże no to reinstal ale to nie znaczy ze musisz stracić zapisy. Wystarczy, że skopiujesz je np. na pulpit a po ponownej instalacji przenosisz tam gdzie były.
__________________

Piszę poprawnie po polsku, wy też powinniście.


RPG
Ada$ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 12:08   #3
Mitkel
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 4
Domyślnie

Wiem, wkładam płytkę Chodzi o to, że bug pojawił się dopiero, kiedy wyciągnąłem i po następnym włożeniu płytki (wcześniej grałem w ogóle jej nie ruszając)

A jakiś inny sposób niż reinstal? może ktoś już miał taki problem? Nie chce, żeby wystąpiła sytuacja, że po reinstalu bug pojawia się znowu
RPG
Mitkel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 13:55   #4
Colden
Chrząszcz
 
Colden awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: Khorinis
Posty: 6
Arrow Gdy gra nawala...

Miałem także kiedyś taki problem. Najbardziej uciążliwa jest myśl, że tyle pracy w to włożyłeś i okazuje się, że coś nagle nawala.
W moim przypadku pomogła powtórna instalacja. Mi tedy tylko takie rozwiązanie się widziało i trafiłem w dziesiątkę.
Co do zapisów, nie jest problemem skopiowanie sobie ich.
__________________
RPG
Colden jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 15:32   #5
Amatar
Polna Bestia
 
Amatar awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Skąd: Z Jarkendaru
Posty: 70
Domyślnie

Witam

A mozesz wrzucic scr bo niewiem jaki blad jest.Moze masz wirusy w komputerze albo masz plyte instalacyjna uszkodzona.Jezeli masz taki czarny obraz z tabelka po srodku to wyloncz kompa na 1 godz i wloncz.Jezeli pokazuje ci sie Aces Volation czy jakos tak to skopiuj save do jakiegos folderu i reinstal.



Pozdro
__________________
''....przeznaczenie i tak cie dosiegnie.....''

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
Amatar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-09, 18:32   #6
Mitkel
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 4
Domyślnie

No ok to spróbujemy reinstalki, mam nadzieję, że zadziała.

EDIT: Nie ma co wrzucać. Po prostu, najpierw ładowanie gry, chwila czarny ekran, a potem nic- pulpit jakbym nic nie robił :/
RPG
Mitkel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-10-09, 19:39   #7
Dark Hunter
Polna Bestia
 
Dark Hunter awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Skąd: Z Cienia
Posty: 62
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mitkel Zobacz post
No ok to spróbujemy reinstalki, mam nadzieję, że zadziała.

EDIT: Nie ma co wrzucać. Po prostu, najpierw ładowanie gry, chwila czarny ekran, a potem nic- pulpit jakbym nic nie robił :/
No to przeinstaluj jeszcze raz. Przetrzyj płytkę może. Z opisu wnioskuję, że miałeś ten sam problem co ja. Mi za 2 razem już śmigało. O dziwo ze zwykłym G2 nie było takich problemów.
RPG
Dark Hunter jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem techniczny GII Filus8 Pomoc techniczna 7 02-10-06 17:11
Problem techniczny UnnameD Pomoc techniczna 4 25-07-05 12:37
[NK] problem techniczny xantipe Pomoc techniczna 6 26-05-05 21:31
Problem techniczny Luke Pomoc 3 13-08-04 09:57


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.