Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modding > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę Diccuric - pomoc

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 22-06-06, 18:19   #181
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Wszystkie czary potrzebne do zadania Lagarimana znajdziesz na bazarze . Nie pamiętam jak się nazywał ten gość z sekty , możesz też się rozejrzeć po jaskiniach albo teleportuj się na wyspę za pomocą aquariusa tak chyba też były zwoje.
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-06, 18:23   #182
Varnquein
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 6
Domyślnie

Dobra, spróbuję kupić te uderzenie wiatu i sopel lodu. A tymczasem kolejne pytanie :P : U kogo można się uczyć czwartego, piątego i szóstego kręgu magii? I gdzie ten ktoś jest. Z góry dzięki.
RPG
Varnquein jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-06, 19:47   #183
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Obawiam się , że jest to niemożliwe. Możesz się nauczyć trylko trzech kręgów magii. Uczy cię tago Taliasan, masz do wyboru mikstury zręczności , siły albo naukę magicznych kręgów .
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-06-06, 11:47   #184
Jerry999
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Varnquein@22-06-2006, 15:59
Poprawnie powinno się zainstalować tak: 1. Player Kit, do folderu z grą Gothic 2. Diccuric tam gdzie player kit 3. niemiecka mowa tam gdzie diccuric. 4. spolszczenie tam gdzie diccuric. Jak zainstalowałeś w takiej kolejności, to nie wiem co jest nie tak. Spróbuj przeinstalować moda.
342259
Dzieki Varnquein za poprawną kolejnosc. Ja zainstalowalem spolszczenie przed mowa niemiecka.
RPG
Jerry999 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-06-06, 13:06   #185
2Pac_Cichy
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 3
Domyślnie

Nie nie chodzi mi o to ze jak wlaczam gre to po minucie sie wylacza.Jak chodze poza miastem i walcze to nic sie nie dzieje ale jak wchodze do miasta to gra momentalnie sie wiesza i wylacza czesto wyskakuje taki blad "Instrukcja spod "0x0a932105" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x46802004". Pamięć nie może być "read". I inne podobne bledy :/ nie wiem co to znaczy w ogole i dlaczego jak jestem w mieście to gra mi sie wylacza po kilku minutach i przycina sie.na pewno nie mam za slabego sprzetu wiec to nie to.
RPG
2Pac_Cichy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-07-06, 18:29   #186
JuziuKuba
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 3
Domyślnie

Jeśli ktoś wie jak wyciągnąć list od Raffy do Talisana, w którym Raffa chwali maga to bardzo prosze o pomoc!!!

Z góry dziękuje!
RPG
JuziuKuba jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-07-06, 18:45   #187
gali17
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 1
Domyślnie

Pomocy pomózcie wyciepuje mnie zrar na początku gry jak wchodze na straźnice i nastepuje ta wataha wilków tedy mi sie zacina jak sie zaczyna ta animacja amm niezlego kompa i wyskocyl mi taki błąd prosze o pomoc
Załączone Grafiki
File Type: jpg bez_tytu_u.JPG (52.6 KB, 47 wyświetleń)
RPG
gali17 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-07-06, 20:11   #188
JuziuKuba
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 3
Unhappy

A i jeśli ktoś wie jak naprawić rampe też prosze o pomoc.

Równie przydatne byłyby kody jeśli tylko ktoś zna...
RPG
JuziuKuba jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-07-06, 22:23   #189
Ertix
Nosferatu
 
Ertix awatar
 
Zarejestrowany: październik 2004
Skąd: Morgrad
Posty: 2 054
Domyślnie

Ekhm... Witam.
No to mam takiego problema, pogrywam sobie ostatnio ostro w Diccurica i co jakieś 5 minut wywala mnie do głównego pulpitu..... a oto screen:

http://img343.imageshack.us/img343/15/chlip0wq.jpg

Co robić aby grać normalnie ? ;/

EDIT: A teraz wyskoczyło mi to
http://img245.imageshack.us/img245/4405/chlipppp1ws.jpg

EDIT2: A teraz to
http://img104.imageshack.us/my.php?i...apiprze6vw.jpg
__________________

† Legenda Pojedynków Świętego Przymierza †
RPG
Ertix jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-06, 18:23   #190
Zysk
Skazaniec
 
Zarejestrowany: czerwiec 2004
Posty: 146
Domyślnie

Niestety polska wersja moda jest tak skonstruowana, że nie da się grać stabilnie bez znajomości podstaw modowania.
Aby utworzyć stabilną paczkę należy wypakować wszystkie dane Diccurica do jednego katalogu (w określonej kolejności - najpierw oryginalny Diccuric, potem łątka na niego, jeśli nie używamy all in one, następnie polska łatka i ewentualnie nonaturalanims) i spakować do jednego pliku .mod . Jak ktoś nadal ma zamiar sobie przygotować stabilną wersję, to musi ściągnąć Gothic Mod Development Kit i użyć programu GothicVDFS. Nie jest to trudny w obsłudze program. Pod koniec jeszcze banalna edycja pliku .ini .

Dlaczego nie zrobiłem tego za was? Proste, taki plik zajmowałby kilkaset megabajtów.
RPG
Zysk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-06, 18:41   #191
Ertix
Nosferatu
 
Ertix awatar
 
Zarejestrowany: październik 2004
Skąd: Morgrad
Posty: 2 054
Domyślnie

Zysk, kocham Cie, ale jeśli to co napisałeś nie podziała to między nami koniec :P

Dobra, tak żeby nie było ża napisałeś coś po chińsku (bo niestety takie odniosłem wrażenie ;p ) to:
Stworzyć nowy folder, zainstalować tam Diccuric_1_1e_Setup, a następnie do tego samego folderu zainstalować Diccuric_Polish, a potem to wrzucić ten plik do pliku w program files/piranha bytes/gothic ? Przynajmniej ja tak to wszystko zrozumiałem :P
__________________

† Legenda Pojedynków Świętego Przymierza †
RPG
Ertix jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-07-06, 01:13   #192
Zysk
Skazaniec
 
Zarejestrowany: czerwiec 2004
Posty: 146
Domyślnie

Nie, źle zrozumiałeś. Musisz rozpakować pliki .mod Diccurica GothicVDFSem i wpakować do jednego pliku .mod .
RPG
Zysk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Diccuric - Tłumaczenie White Warrior Pomoc w ukończeniu modów 101 20-03-08 10:49


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.