Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic 3 > Porady i spoilery
Przeładuj stronę Przydatne i nie tylko - Kody G3 (forum)

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 25-12-09, 22:51   #13
Morgan00
Polna Bestia
 
Morgan00 awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Skąd: Klan Ognia
Posty: 101
Domyślnie

Mam taki problem otóż:
Idę sobie z Kliffem (ten kowal z Reddock) z farmy (trzeba go tam oswobodzić) do Reddock i podczas tej podróży Kliff ni stąd ni zowąd umiera (znikąd nie spadł nikt go nie zbił, po prostu jakoś sam z siebie umiera).W wyniku śmierci Kliff'a nie mogę wykonać misji z nim związanej więc prosił bym kogoś o kod na niego.Z góry dziękuję.
__________________

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
Morgan00 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-12-09, 11:58   #14
Feo
Kąsacz
 
Feo awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Posty: 181
Domyślnie

Kod na Kliffa to spawn Kliff
Najprawdopodobniej nic Ci to nie da. To jest bug, ktory przytrafil sie tez mnie. Wczytaj poprzedni zapis i tym razem idz powoli, tak aby Kliff byl caly czas blisko Ciebie. I radze tez przestac grac i zainstalowac patcha 1.73 - na nim nie ma juz prawie bugow i nie ma na pewno tego. Stare sejvy nie dzialaja na tym patchu, no ale daleko nie zaszedles :P.
__________________

"This is for the record:
History is written by the victor.
History is filled with liars.
"
RPG
Feo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-12-09, 23:59   #15
Morgan00
Polna Bestia
 
Morgan00 awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Skąd: Klan Ognia
Posty: 101
Domyślnie

Mam tego patcha i tylko z nim mi się to zdarzyło bo bez niego było normalnie.Może to przez ten patch?
__________________

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
Morgan00 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-12-09, 09:49   #16
zsuriam
Chrząszcz
 
zsuriam awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2004
Posty: 4
Domyślnie

Cytat:
Napisał Guilder Zobacz post
Na wstępie witam wszystkich.

Akaforty, może i patch udany, ale save'y z wersji pierwotnej działać nie chcą, a jest to jednak pewna niedogodność.

Ja mam podobny problem, nawet po zmianie pliku .ini nie mogę włączyć konsoli. Marvin najwyraźniej wpisuję za wolno, ale nie mogę tego zrobić szybciej, bo mam laptopa, i muszę się babrać z klawiszem Fn. A potrzebuję tej konsoli, bo jestem debilem, i nieopatrznie sprzedałem amulet Adanosa. Gdzieś przez przypadek trafiłem na forum, gdzie był opisywany trzeci sposób na uruchomienie konsoli. Coś jeszcze trzeba było zrobić prócz zmiany z "false" na "true" w pliku .ini. Wiecie może cokolwiek o tym? Mam wersję 1.6.
Mialem ten sam problem na 1.73, wpisywanie marvin'a i zmiany w pliku ini nic nie wnosily, o ile sam test mode byl aktywy o tyle konsoli ni jak nie moglem otworzyc.

Rozwiazaniem dla mnie byla zabawa w rejestrze (os vista).

Start > uruchom
regedit

Nastepnie wchodzimy do:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic e\i8042prt\Parameters
Zmieniamy wartość "OverrideKeyboardSubtype" z "2" na "0", nastepnie restart pc.

Jezeli tylda w g3 nadal nie zadziala, jest jeszcze motyw z urzadzeniami HID (wchodzimy do menedzera urzadzen i deinstalujemy urzadzenia HID, nastepnie sprawdzamy tylde w grze).

hf
__________________
RPG
zsuriam jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-01-10, 17:53   #17
Jarcio
Chrząszcz
 
Jarcio awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Posty: 13
Domyślnie

Co do kodów to nie trawie ludzi którzy je cały czas używają... Po ich wpisaniu traci się całą frajdę z gry...
Co innego jeśli chodzi o bugi w Gothicu 3 które uprzykrzają nam życie i wtedy kody ewentualnie są potrzebne...
To na wstępie...

Mam problem z kodem na ognisty puchar, ponieważ wyskakuje mi błąd w konsoli i nie mogę go dostać... (dodam że nie działa mi żadny kod)
Grę już wygrałem, mam 11 pucharów i ten 12 ma niewolnik na wykopaliskach w Monterze którego niestety nie ma nigdzie... Nie wykluczam że to właśnie bug albo w ferworze walki zarżnąłem go z orkami.

Gram teraz dla frajdy i chcę ukończyć tą misję. Jak się nie uda to zagram jeszcze raz i dopilnuje żeby mi nie zginą. Ale teraz mam mnóstwo zrobionych zadań i tą misję muszę ukończyć.

Jak miał ktoś podobny problem to proszę o pomoc, jak coś to dostarczę więcej szczegółów, np. treść tego komunikatu jak to komuś się przyda...
RPG
Jarcio jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-01-10, 15:02   #18
Javier
Krwiopijca
 
Javier awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Skąd: Poznań
Posty: 30
Domyślnie

Mam pytanie, czy za pomocą kodu "spawn" można również przywoływać przedmioty? A jeśli tak, to co robie źle? Wpisuję np. "spawn Lee" i Lee się pojawia, a wpisuję "spawn Dzika jagoda" i jest komunikat "not exist", czy coś w tym stylu...
Mam problem bo przy misji z Kurtem na przełęczy do Varantu miałem bug ze znikającym NPC. Kurta nigdzie go nie było. Więc przywołałem go spawnem i zabiłem, misja się powiodła, ale on nie ma przy sobie ognistego pucharu, tylko ssmą wódę i jakiś gulasz, czy coś. O ile się orientuję bez wszystkich pucharów nie można gry ukończyć, więc chciałem przywołać spawnem ten jego puchar ale nie idzie.
Chyba że puchar jest w którymś z kufrów w obozie bandytów. alwe ja nie mam jeszcze umiejetności "otwieranie trudnych zamków" i metalowych kufrów nie moge otworzyć. A w tych łatwiejszych nie było pucharu. Ratujcie!!!!
__________________
"Heeeej!!! Jaaaa Cię znam!! Byłeś w Kolonii."
"(...)I jeszcze te ciągłe rozkazy, nieeeee nie ma mowyyyyyy."

Wilk
RPG
Javier jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-01-10, 15:41   #19
Kacman92
Czarny Goblin
 
Kacman92 awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2008
Skąd: Częstochowa
Posty: 180
Domyślnie

Wpisz give/spawn It_FiremageCup w konsoli i zatwierdź enterem.
RPG
Kacman92 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-01-10, 14:41   #20
Lazzard221
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 10
Domyślnie

macie może kod n reputację ?? bo u assasynów powoli idzie reputacja plx
__________________

RPG
Lazzard221 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-01-10, 18:22   #21
Ymiri
Chrząszcz
 
Ymiri awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 20
Domyślnie

Łap: http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=25694
__________________
Lubie naleśniki....
RPG
Ymiri jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-02-10, 14:17   #22
Lazzard221
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 10
Domyślnie

a jest ktoś oprócz sh kogo mogę przyzwać a nauczy mnie zdolności ??
__________________

RPG
Lazzard221 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-08-10, 20:17   #23
Silber Wolf
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: Warszawa
Posty: 16
Domyślnie

Nie wiem czy to zadziala, bo nie sprawdzałem ale może przywołaj sobie jakiegoś nauczyciela. NA przyklad Sebastian uczy warzenia mikstur to dajesz "spawn Sebastian" ( nie wiem czy w konsoli tak akura się nazywa) i gadasz z nim.
RPG
Silber Wolf jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-08-10, 15:13   #24
Gorys21103
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 43
Domyślnie

Ja mam troszke inny problem nie moge włączyć konsoli mam zainstalowanego Gothica z łatką 1.7 i dotego mod pack.Oczywiście zmieniłem odpowiednią linijke w ge3.ini ale nadal nie działa.Ma może ktoś pomysł jak to naprawić bo chciał bym te zbroje z mod packa
RPG
Gorys21103 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Przemiana w chrząszcza-bardzo przydatne prezi Porady i triki 7 17-08-07 17:34
Przydatne na Golemy Ragaldo Porady i triki 2 17-12-05 18:47
X-Men Evo i nie tylko Damon Hyde Park 13 02-12-04 15:43


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.