Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem z save'em

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 29-12-05, 17:32   #1
Lord of Dragon's
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Posty: 12
Thumbs up

Jezeli był taki temat już to bardzo przepraszam.

=========================================

Mam poważny problem mam jakiś dziwny błąd w save gdy go ładuje wszystko jest ok ale gdy sie skończy ładowac wyskakuje alert mniej więcej taki:

illegal object'
in line:188813475

a nawet raz nieużyłem kodu .Ta sytuacja zdarzyła mi sie gdy zasaveowałem naprzeciw Scattiego odwrócony do niego tyłem patrząc na rune cleb i bodajże jabłko .Czy to wina lokacji czy czegoś innego??Jak można uratować ten save ?? Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
RPG
Lord of Dragon's jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-05, 17:53   #2
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

Czy to znaczy że zapisałeś stan gry mając włączony ekran ekwipunku?

Tak czy owak to raczej wiele nie zrobisz.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-05, 18:25   #3
Lord of Dragon's
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Posty: 12
Domyślnie

Nie, te przedmioty leżały na ziemi. A jest jakiś program do "naprawy saveu?? To był niestety mój jedyny save...
RPG
Lord of Dragon's jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-05, 18:30   #4
Arek Szymczyk
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: Z otchłani piekieł
Posty: 125
Wyślij wiadomość przez AIM do Arek Szymczyk Wyślij wiadomość przez MSN do Arek Szymczyk
Domyślnie

Rub zapis zawsze na kilku miejscach dla bezpieczeństwa bo na jednym możesz się przejechać tak jak teraz mam nadzieje że uda ci się to jakoś naprawić ale osobiśćie w to wontpie

Pozdrawiam
__________________
Śmierć to życie więc zacznijmy zabijać
3 miejsce w KnWO III
Zapraszam na strone Word of Games
RPG
Arek Szymczyk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-05, 21:05   #5
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Lord of Dragon's@29-12-2005, 17:26
Nie, te przedmioty leżały na ziemi. A jest jakiś program do "naprawy saveu?? To był niestety mój jedyny save...
266309
Jako takiego programu to nie ma. Jeśli masz Win98 lub 95 to uruchom scandisk'a, może pomóc. Oczywiście niech skanuje dysk na którym jest zainstalowana gra.
Jeśli masz WinXP to włącz Mój Komputer, prawym klawiszem na dysk na którym masz grę i z menu wybierz 'właściwości'. W oknie tym, na górze masz zakładkę 'Narzędzia', kliknij na nią i tam wciśnij przycisk 'Sprawdź'. W nowo otwartym oknie zaznacz obie opcje ('Automatycznie próbuj naprawić...' oraz 'Skanuj dysk i...'). I klikaj na 'Rozpocznij'. Jeśli program zapyta czy ponownie uruchomić system to zezwól na to. Skanowanie może chwilę potrwać. Czekaj cierpliwie.

Jeśli to nie pomoże to w zasadzie nic już nie można na twój problem poradzić.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 22:04   #6
pawepek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: październik 2004
Skąd: B - Stok
Posty: 23
Wyślij wiadomość przez AIM do pawepek
Domyślnie

Witam, mam podobny problem, tyle ze nie z save'em, a przy wchodzeniu w portal (Dolina budowniczych -> Khorinis). Co robic, to nie wina save'a, bo zawsze tak mam, niewazne z jakiego save'a bym nie wczytal gry...
__________________
~[-P]-[A]-[W]-[E]-[P]-[E]-[K]~
RPG
pawepek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 22:56   #7
Ifanth
Polna Bestia
 
Ifanth awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 44
Wyślij wiadomość przez MSN do Ifanth
Domyślnie

Musisz mieć coś nie tak z grą, bo uważam, że save nic tu nie zrobił. SpróbUj przeinstalować grę (dla niekumatych to znaczy, żeby odinstalować i z powrotem zainstalować grę). Jeżeli dalej będzie się coś takiego robiło to znaczy, że jest to wina płyty z grą.
__________________
Boże spraw, aby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
RPG
Ifanth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 22:56   #8
Mistrz_broni_dwurecznych
Skazaniec
 
Zarejestrowany: sierpień 2006
Skąd: Gdynia (pogorze dolne)
Posty: 6
Wyślij wiadomość przez AIM do Mistrz_broni_dwurecznych
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by pawepek@22-08-2006, 22:05
Witam, mam podobny problem, tyle ze nie z save'em, a przy wchodzeniu w portal (Dolina budowniczych -> Khorinis). Co robic, to nie wina save'a, bo zawsze tak mam, niewazne z jakiego save'a bym nie wczytal gry...
386117
Moj kolega mial podobny problem! U niego wystepowal dlatego ze mial piracka wersje gry (zabic piratow). Czy ty masz oryginalna. Jesli tak to skopiuj save na inny dysk usun gre. Zainstaluj jeszcze raz i skopiuj save, powinno pomoc . Zycze szczescia z naprawa Save.
__________________
Wojna to zmechanizowana zeznia w ktorej instykt przezycia, a nie patriotyzm czy bohaterstwo sa sila kierujaca postepowaniem zolnierzy

<span style=\'color:red\'>Elvrich Mari Remarch.


RPG
Mistrz_broni_dwurecznych jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 23:10   #9
Dafka
Polna Bestia
 
Dafka awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: Myoboukuzan
Posty: 93
Wyślij wiadomość przez AIM do Dafka
Domyślnie

Ja tez mialem taki problem. Miałem ale juz nie mam. Dawniej jak miałem win 98 to mi sie tak czesto robilo i to bylo takie denerwujace zesie zacząłem bawić w plikach zeby to zmienic nie wiem jak ale zadzialalo wywaliłem taki plik gothic.rpt(chyba) ale to wystarczalo zaledwie na pare minut gry i pozniej znow to samo i pojawiał sie ten plik mimo ze go wczesniej wywalalem. W ostateczności pomogło mi na stale przeinstalowanie na win xp i to doradzam i mysle ze save nie jest zepsuty. Mam nadzieje ze ci to cos pomoze ale poszukaj jeszcze na forum bo nie jestem pewny czy nie bylo czegos takiego.

wpadlem na nowy pomysl: zgraj sava i sprÓbuj odpalic na innym kompie jakiegos kumpla albo kogos. Pamietam ze tak robilem w iinych grach. zgrywalem a u kolegi przechodzilem przez jakies miejsce ktore nie dzialalo i pozniej znowu zapis i do domu. po prostu omijalem bledne miejsca ktore na mojej maszynie nie dzialaly po prostu.
__________________
"Impossible is nothing"
"Kto ślizga sie na krawędzi i wie że nie jest ze szkła. Ten czuje że żyje"
RPG
Dafka jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-06, 23:18   #10
pawepek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: październik 2004
Skąd: B - Stok
Posty: 23
Wyślij wiadomość przez AIM do pawepek
Domyślnie

Ehh Napisalem ze to nie problem z savem bo tak mam na wszystkich zapisanych stanach gry, tylko cos sie takiego dzieje przy wchodzeniu w ten nieszczesny portal ;(

Gre mam orginalna, przeinstaluje i zobaczymy co z tego wyjdzie

Wywalenie tego pliku *.rpt (czy jak mu tam) pomaga na kilka min? mnie to ratuje bo chce tylko przez portal przejsc

Poprobuje, dam znac
__________________
~[-P]-[A]-[W]-[E]-[P]-[E]-[K]~
RPG
pawepek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
problem z save lordbabi Pomoc techniczna 1 18-10-06 11:25
Problem z save repcak Pomoc techniczna 1 23-04-06 16:51


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.