![]() |
#1 | |
Berserker
|
![]() Jakie macie wrażenia po obejrzeniu dostepnych w sieci gameplayów?
Oprócz "oczojebności" kolorków, co moim zdaniem było błędem już w Risen 1 (na szczęście można sobie to wyłqaczyć) większych rzeczy odstręczających od gry nie zauważyłem. Może trochę śmieszy mnie ruch postaci naszego bohatera gdy biegnie i ma się zatrzymać. Takie dziwne wahnięcie postaci. Sama walka wręcz wygląda OK. Strzelanie z broni palnej jest takie jak oczekiwałem, czyli podobne czasowo do strzelania z łuku czy kuszy, nie bedzie z tego karabinu maszynowego czyszczącego wszystko przed nami. Zqauważyłem, że nasz bohater będzie mógł wchodzić, poddciągając się na rękach, na skały czy dachy. I to bardzo mi pasuje, bo brakowało mi tego np. w G3. Trochę tylko niepokoi mnie to, że będziemy mieć towarzysza. Na razie widziałem oprócz tej laski z Risen 1 filmik na którym towarzyszy nam gnom, który zbiera dla nas trofea z pokonanych postaci. Nie wiem czy to nie będzie za duże ułatwienie gry, taki anioł stróż. szczególnie wątpliwości te nachodzą mnie to fragmencie gdzie słabą jeszcze postacią pokonujemy strażnika w świątyni wykorzystując w celu "zmiękczenia go" osobę nam towarzyszącą. Ja tam wole osobiście kombinować jak załatwić silniejszego przeciwnika.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Berserker
|
![]() Filmików coraz więcej w sieci, jest co oglądać. Co prawda są w wersji beta, gdzie mamy dostępna jedną wyspę i o pozostałych nie mamy nawet pojęcia.
Przeciwników też za dużo nie pokazano (najciekawsi są podobno na innych wyspach). Mam nadzieję, że nie bedzie nawiekszego, moim zdaniem, przypał€ z Risen 1 czyli jeżozwierzy, które strasznie głupio wyglądały. Ciekawie za to wyglądać będzie walka ze stworami, bo do pokonania różnych z nich można będzie stosować odpowiednie sztuczki. Np. wielkie kraby, aby je szybciej pokonac nalezy wywrócić je na plecy kopniakiem. Samo strzelanie z broni palnej też nieźle się prezentuje. Rozwiały się moje obawy, że będzie działać jak karabin maszynowy i kosić wszystko w zasięgu wzroku. Coraz bardziej wzrasta mój apetyt na tę grę.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Jaszczur
|
![]() Zapowiada się nader ciekawie i już sobie ostrzę ząbki. Towarzysz (taki na dłużej, nie tylko do konkretnej misji) może być całkiem niezłą opcją, pod warunkiem, że będzie możliwość "odłączenia" go w każdej chwili, na co liczę. Broń palna - ciekawe urozmaicenie po standardowych broniach miotających, zdecydowanie ładnie wpasowująca się w pirackie klimaty. Dodatkowe opcje walki tylu sypanie piachem czy kopniak - sam smaczek. Czy oczojebna grafika? Może trochę, ale do tego quasi-tropikalnego sztafażu może pasować.
Ogólnie jestem dobrej myśli. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Berserker
|
![]() Na filmikach dało się zauważyć, że w każdej chwili możesz porozmiawiać z towarzyszem i była opcja dialogowa "zostań tutaj". :-)
Oczojebna grafikę zapewne da się wyłaczyć w ustawieniach, podobnie jak w Risen 1. Ktoś grał może w betę? Interesuje mnie "klawiszologia" walki. O ile ciosy jak zwykle wyprowadza się klikanie w mysze, to jak odpala się "brudne sztuczki"? Skoro jest ich kilka, to każda uruchamiana jest osobnym klawiszem z klawiatury? Bardzoi mi przypasowało to, czego brakowało mi w G3 a było w G2 na przykład. Nasz bohater może w końcu wspinać się na skały i wskakiwać na wyżej położone krawędzie.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Risen - ogólne wrażenia, fabuła itp. | Bastian28 | Ogólna dyskusja | 125 | 21-06-18 14:28 |
Wrażenia | Macrentofeth | ArcaniA: Gothic 4 | 356 | 08-08-15 02:50 |
Wrażenia z G3:ZB | Webster | Dyskusja | 45 | 11-06-11 23:40 |
Gameplay Risen,ponad 45-minutowy | Hussar | Ogólna dyskusja | 22 | 14-09-09 21:26 |
Risen - pierwszy gameplay | Lokos | Ogólna dyskusja | 48 | 13-08-09 20:18 |