Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Skąd wziąć intro z G1 i G2?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 15-11-09, 20:34   #1
matek103
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 142
Domyślnie Skąd wziąć intro z G1 i G2?

Skąd wziąć intro z G1 I G2? bo frapsem nie da się nagrywać tych cutscenek :/ chodzi mi o to ze zaraz po załadowaniu nowej gry jest wprowadzenie, i tego się nie da nagrać frapsem :/
RPG
matek103 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-09, 21:59   #2
Uranus
Krwiopijca
 
Uranus awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Posty: 33
Domyślnie

Ja kolego radziłbym Ci zrobić jak mój kumpel. Znalazł w internecie stronke z filmikami z Gothic i sobie ściągnął te co potrzebował. Potem filmik posklejał i cudo
RPG
Uranus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-09, 22:56   #3
matek103
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 142
Domyślnie

A znasz może taką ?
RPG
matek103 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-09, 00:35   #4
cycu814
Krwiopijca
 
cycu814 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2009
Skąd: Khorinis
Posty: 34
Arrow JA WIEM! ;p

Ja wiem jak to zrobić! Jest na to bardzo prosty sposób...
Ściągasz sobie programik RAD VIDEO TOOLS (link pod spodem), instalujesz otwierasz (*) i teraz tak:
U góry w "SZUKAJ W" wybierasz fold. gdzie masz zainstalowany Gothic (I, II, etc.).
Wchodzisz w folder "_Work" (cały czas w programie), potem "Data" i w "Video".
Zaznaczasz jakiś plik (te pliki które widzisz to pliki z rozrzeszeniem .bik) i naciskasz "PLAY" jeśli chcesz otworzyć, a jeśli otworzyć czymś innym (np. Windows Media Player ) musisz najpierw PRZEKONWERTOWAĆ ten plik. W tym celu naciśnij na dole "CONVERT FILE". Pojawi się okno. Na samej górze wybierasz gdzie się plik ma zapisać. Nic innego nie zmieniaj. Naciśnij Convert. Pojawi się nowe okno, w którym musisz wybrać kodek. Najoptymalniejszym (najlepszym) rozwiązaniem będzie wybranie (JEŚLI MASZ ) Kompresora :
Xvid MPEG-4 Codec (w "pełnych klatkach plik waży 500MB a tu poniżej 6MB ).
Potem możesz sobie wrzucić to do Windows Makera, wyciąć dzwięk i zrobić co_tam_tylko_będziesz_chciał.

Mam nadzieję, że pomogłem.

A tu link do pobrania RAD Video Tools 1.8g PL (sam go używam i chwalę ).
UWAGA LINK BEZPOŚREDNI Z INSTALKI.PL :
http://www.instalki.pl/programy/down...file=radvideot
Pozdrawiam.
__________________
Ave Beliar!
Thorus - Sługa Beliara na służbie Kyuu.
RPG
cycu814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-09, 01:02   #5
Gorin
Czarny Goblin
 
Gorin awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2009
Posty: 153
Domyślnie

Podobnie można GoManem, ale nie wiem czy da się konwertować.
__________________

RPG
Gorin jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-12-09, 16:23   #6
cycu814
Krwiopijca
 
cycu814 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2009
Skąd: Khorinis
Posty: 34
Smile Gorin:

No tak, GoManem też się da otwierać pliki *.bik, ale eksportować ich, lub konwertować się nie da. Wg. mnie najlepszym rozwiązaniem będzie RAD.
__________________
Ave Beliar!
Thorus - Sługa Beliara na służbie Kyuu.
RPG
cycu814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
HELP ! Skąd wziąć 2 ręczne ostrze magiczne ? KNIGHTkicek Pomoc 9 20-06-05 15:40


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.