Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gra chodzi bardzo powoli

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 01-05-06, 18:59   #1
Ajron
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 11
Domyślnie

Zainstalowalem se gothica 1 chce pykac naciskam ikonke i ? I nic pO Prostu zero reakcji pomozcie co ja mam z tym zrobic ??!!


------EDIT------
Moze dodam jakies informacje

Moj komp :
Athalon 2400 mhz
Ram- 786
Karta Grafiki - Rodeon 9600 series
System operacyjny : Windows XP Professional

Gothic :
Z tego co pamietam to kiedys mi dziala a niedawno chcialem do niego wrocic i powstal ten problem OoO
Plyta originalna nie zaden pirat


-------Edit---------
Poradzilem sobie sam meczylem sie pol dnia ech zeby .....
Powstal nowy problem zagral jeden wszystko fajnie pieknie
Wlaczylem sobie pozniej i gra chooooodzzziiiii baaaardzzzzoooo pooowwwwwooolliii
Wie ktos dlaczego i co moge z tym zrobic ??
__________________
RPG
Ajron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 10:12   #2
Tai
 
 
Tai awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 155
Domyślnie

Miło by było, gdybyś napisał CO zrobiłeś. Widząc twojego kompa, proponuję wgrać staesze sterowniki do karty graficznej.
RPG
Tai jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 10:50   #3
Solmyr
Polna Bestia
 
Solmyr awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z półobrotu :)
Posty: 48
Wyślij wiadomość przez AIM do Solmyr
Domyślnie

Jeżeli używasz XP'ka to spróbuj włączyć tryb zgodniści z Windows 98/Me lub z Windows 2000 (PPM na skrócie do Gothic'a -> Właściwości -> zakładka "Zgodość" -> wybierz z listy "Windows 98/Me" lub "Windows 2000" -> kliknik "OK" -> spróbuj włączyć grę). Powinno pomóc. Jeżeli nie, to proponuje zainstalować starsze sterowniki do karty graficznej lub zainstalować grę od nowa (czasem pomaga).
__________________


Szukasz userbarów? Kliknij grafę poniżej, zarejestruj się i złóż zamówienie.
RPG
Solmyr jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 10:52   #4
Ethan
 
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 316
Wyślij wiadomość przez AIM do Ethan
Domyślnie

Jedyna przyczyna jak mi w tej chwili przychodzi do głowy to zaśmiecony dysk twardy. Konfiguracja twojego kompa jest bardzo silna, nie powinno być żadnych problemów.

Proponuję usunąć z dysków wszystko co niepotrzebne <stare gry, filmy etc. >. Szczególnie z dysku C: Na którym zazwyczaj jest wszystko co najważniejsze Następnie proponuję wykonać defragmentacje <nie pomylić z formatowaniem :P > wszystkich dysków. Dla pewności powinieneś zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i pakiet DirectX <najlepiej 9.oc>.

Ten zabieg na pewno da jakieś skutki
__________________

RPG
Ethan jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 11:58   #5
Ajron
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 11
Domyślnie

Wylaczylem pewnien program ktory blokowal mwi G1 (OfficeP czy jakos tak
Co do tego co ktos pisas o zgodnosci poproboje na roznych
W ostatecznosci bede pozadkowal dysk a potem defragmentacja thx all zobaczy
sie co z tego wyjdzie jak sie nie uda to bede pisal .

Pozdro ....
__________________
RPG
Ajron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 12:06   #6
kamilwielocha
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 8
Question

Kiedys G II tez mi chodzil plynnie a teraz juz sporo czasu niegralem.Zainstalowalem nowe sterowniki do karty graficznej NVIDIA Geforce FX 5700 i tez mi sie gra tnie jak niewiem (moze to wina nowych sterownikow do karty graficznej) sproboje jeszcze z direxem cos jeszcze
RPG
kamilwielocha jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 13:03   #7
Solmyr
Polna Bestia
 
Solmyr awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z półobrotu :)
Posty: 48
Wyślij wiadomość przez AIM do Solmyr
Domyślnie

A może masz po prostu zbyt wysoko poustawiane (np. 1280x1024 w 32 bitach z maxymalnymi efektami i detalami ). Ja tam gram w Gothica 2 na starym, poczciwym GeForce 2 MX/MX400 (chociaż już nie długo ) - chodzi i sie nie tnie.
__________________


Szukasz userbarów? Kliknij grafę poniżej, zarejestruj się i złóż zamówienie.
RPG
Solmyr jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 14:53   #8
Ajron
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 11
Domyślnie

Zrobilem :
Uporzadkowalem dyks twardy po czesci
Reinstaal gry

Niestety to nic nie dalo

Pozostalo mi :
Defragmentacja (Dysk C - 40 GB , Dyks D - 80 GB ) WIESZ ILE TO BEDZIE TRWALO !!!
Co do sterownikow do karty graficznej to Tai pisze ze mam zainstalowac starsze a
Chomicz pisze ze nowsze kogo ma sluchac ??



PS.Jesli mozecie jakis link do sterownikow dla mojej karty ( Rodeon 9600 serie )
__________________
RPG
Ajron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 15:03   #9
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Zrob defragmentacje tego dysku, na ktorym masz zainstalowanego Gothic'a. A co do sterownikow, najlepiej zainstaluj te, ktore dostales wraz z karta. Najczesciej one sa najlepsze.

O lol, 666 post
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 22:12   #10
Ajron
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 11
Domyślnie

Podczas przegladanie forum trafilem na temat "gothic.ini dla ati" Pobowailem sie tym plikiem dla
swoich ustawien i gra hulaaaaa <jupi>
__________________
RPG
Ajron jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
GOTHIC NK NIE CHODZI muti_612 Pomoc techniczna 5 12-10-06 22:51
Dlaczego tak powoli Morswin20041 Pomoc techniczna 5 05-01-06 18:24


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.