Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Dlaczego tak powoli

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 12-11-05, 19:59   #1
Morswin20041
Zbanowany
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 24
Wyślij wiadomość przez AIM do Morswin20041
Domyślnie

Hej ja nie wiem czy to normalne czy nie ale z tego co na forum widziałem to na pentium 500mhz GEFORCE2 (64mb) i 384SDRAM gra chodzi na 1024x8.. i sie NIETNIE a ja mam athlon 1400mh geforce fx5200 384 DDR RAM i co I GÓWNO NA TAKICH DETALACH JAK WYŻEJ(1024.....)TNIE SIE NIEMIŁOŚIERNIE CO ROBIĆ??
RPG
Morswin20041 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-11-05, 20:26   #2
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

A o którym Gothicu mówisz i gdzie wyczytałeś te sensacyjne informacje?

Popatrz sobie na minimalne wymagania Gothiców. To Ci sporo wyjaśni.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-11-05, 21:36   #3
Morswin20041
Zbanowany
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 24
Wyślij wiadomość przez AIM do Morswin20041
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Bubby@12-11-2005, 21:26
A o którym Gothicu mówisz i gdzie wyczytałeś te sensacyjne informacje?

Popatrz sobie na minimalne wymagania Gothiców. To Ci sporo wyjaśni.
253501
o gothicu 2 a informacje wyczytałem
a oto ten tekst

No więc...ja narazie mam P III 500, 384 sdr i gf 2 mx - gram na 1024 i większośc na medium i owszem skacze w niektórych miejscach (np w Khorinis).

http://www.gothic.phx.pl/forum/index.php?showtopic=423

jak nie wierzysz zajrzyj

o gothicu 2
psze bardzo oto sznurek
http://www.gothic.phx.pl/forum/index.php?showtopic=423
RPG
Morswin20041 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-11-05, 22:11   #4
Bubby
Golem
 
Bubby awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Kaczogród
Posty: 1 129
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Morswin20041@12-11-2005, 21:36
o gothicu 2 a informacje wyczytałem z

http://www.gothic.phx.pl/forum/index.php?showtopic=423
253527
Gothic2 już tak ma że skacze nawet na dobrym sprzęcie.
Wcześniej miałem Athlona 2500+ (1833MHz), 2x512MB 400MHz RAMu, Radeona 9600PRO 128MB, czyli sprzęt który wielokrotnie przebija potrzeby G2. Mimo to w porcie gra szarpała dosyć znacznie (w innych miejscach gra działała płynnie).
Wniostek jest taki, że silnik Gothic2, jest bardzo niedopracowanym programem i działa po prostu nie przewidywalnie.


BTW to nie możliwe by G2 działało płynnie na takim sprzęcie jak opisałeś (P III 500, 384 sdr i gf 2 mx) i to na średnich ustawieniach, bo gra ma w minimalnych wymaganiach PIII 700MHz! Zdaje się że Drone miał na myśli G1, a nie G2.
__________________
siakaś sygnatura
RPG
Bubby jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 05-01-06, 18:16   #5
Morswin20041
Zbanowany
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 24
Wyślij wiadomość przez AIM do Morswin20041
Domyślnie

JEżeli mu chodziło o gothic 1 to czemu napisał że w khorinis. A tak przy okazii czy NAPRAWDE a nie tylko tak jak piszą w wymag. sprzętowych gothica szybkość działania gry by podskoczyła gdybym miał win 98 albo jakiś optymizer ram-u (rzeby windows XP mniej zżerał) ?
RPG
Morswin20041 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 05-01-06, 18:24   #6
Nor
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: Nowy Obóz
Posty: 62
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Morswin20041@5-01-2006, 17:17
JEżeli mu chodziło o gothic 1 to czemu napisał że w khorinis. A tak przy okazii czy NAPRAWDE a nie tylko tak jak piszą w wymag. sprzętowych gothica szybkość działania gry by podskoczyła gdybym miał win 98 albo jakiś optymizer ram-u (rzeby windows XP mniej zżerał) ?
268432
mnie osobiscie gra zdecydowanie lepiej chodzi na Win XP niż na 98. Natomiast na drugim kompie lepiej chodzi na 98

Nie wiem czym to jest spowodowane , obydwa komputery są takie same. Być moze obciazenie dysków.

A co do płynności gry to Bubby ma racje , Gothic chodził mi lepiej kiedy mialem gorszy komputer od obecnego i nie przebijał wielokrotnie wymagan sprzętowych.
RPG
Nor jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Dlaczego nie ma jaszczuroszłeków? rychu_rychu Pomoc 19 13-06-20 21:56
Dlaczego Bezimienny? Corvus WIP 13 12-07-09 13:04
Gra chodzi bardzo powoli Ajron Pomoc techniczna 9 02-05-06 22:12


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.