|
![]() |
#1 | |
Krwiopijca
|
![]() Wasz pierwszy system w który graliście, wasze pierwsze odczucia i opinie...
Mojim pierwszym systme jakim grałem był D&D (2.5) chyba ;p nie pamietam już... Mojim pierwszym odczuciem było podniecenie i to duze ;p zazwyczaj w rpg grałem tylko na komputerze a tu prosze... Kampania w którą wtedy grałem było troche źle zrobiona no i mieliśmy MG o dupe rozbić, więc gra mnie pochłoneła ale nie to nie było jeszcze to... Teraz wy się chwalcie ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Tunak Pierwszy
|
![]() Jezeli chodzi o sesje na zywca, to l5k. Jakie odczucia? Strach, ze poczatkujacy gracz w jednej wypowiedzi, akcji moze stracic polowe Honoru. Ale tez szacunek dla MG, ktory jumaczy potezna wiedza z zakresu swiata Rokuganu.
W sesie cRPG, pierwsza gra z jaka mialem stycznosc bylo podajrze diablo. Nie jestem pewien jaki jest tam system zamontowany. Po czasie jednak oblecialem wszystko BI, w ktorych sa D&D. Co mi sie tutaj zpodobalo, to roznorodnosc mozliwosci rozwoju postaci, oraz swiadomosc zalerznosci systemu do rozgrywki. Sesje via .net autorski system, ktory niestety szlag trafil. Zabawa jednak byla przednia ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() U mnie też było pierwsze D&D, edycja 3. Świetna gra, udane ferie i wakacje
![]() ![]() ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Czarny Goblin
|
![]() Pierwsze?? ostatnie też!! D&D III w żaden inny system nie grałem!!
Długo się wahałem (banda maniaków spędza w zamknięciu cały dzień), ale nie żałuję, że spróbowałem ![]() Na początku byłem ostro zakręcony (jaka kość?, co to jest atak dotykowy?, atrybut to to samo co atut? itd.). Ale to co najbardziej zapadło mi w pamięć z pierwszych sesji to pokręcona drużyna: rzucanie na tajniki dziczy, żeby stwierdzić co leży na talerzu, załatwianie się do studni miejskiej ^^, BURDELE!!, nabijanie głów na płotek przed domem, walka na łyżki i widelce... Porypane dialogi: - Babciu! Jesteśmy na odludziu i jesteśmy głodni! Nakarm nas! - Ale zjedliście już mi wszystko co było do zjedzenia! (dwie godziny później...) - Trochę łykowate to mięso... - Nie narzekaj! Jak na taka zgredliwą staruchę całkiem dobre! - Kowalu! Potrzebujemy obroży dla psa! - Jakiego psa? - Takiego wielkości nosorożca i ze skrzydłami... - ![]() - Co Pan sprzedaje? - Paznokcie nosorożca! - (kładąc nogę na stół) A ile dasz za moje? BG1: Co Ty robisz? Prawie mnie zabiłeś inteligencie! BG2: Prawie inteligencie! ^^ Dziwni BNi: minotaury z gazetą i w szlafrokach, orczyce prostytutki, nekromanci nekrofile, druidzi zoofile, żywiołaki w drewnianych toaletach ![]() No i oczywiście porypane przedmioty: - sejmitar dupy w krzakach (przy krytyku wróg zmieniał się w krzaczek z jagodami i wystającą z niego dupą ^^) - kije samobije - bokserki pociągania ![]() - Jako chowaniec podpaska Always - fruwała (bo ze szkrzydelkami) i wchłąniała dowolną ilośc wody Tera nie gram, bo maturka za miech.. ![]() Boje się, że na polibudzie spotkam podobnych maniaków i czas przeznaczony na naukę poświęcę na wiecie co...
Jako, że ktoś przywalił się do sygnaturki postanowiłem umieścić tu coś przydatnego co już dawno powinno znaleźć się w dziale tricki/G1 Droga przez góry do Wolnej Kopalni G1 Nie zrypać się tylko, nie wpaść w jakiś dół czy do Orków, iść za strzałkami. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |