Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę nie mogę włączyć Gothica 4

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 21-06-11, 10:13   #1
raiton
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2011
Posty: 5
Domyślnie

Witam
Po dwukrotnym kliknięciu na ikonę pojawia się błąd "Program Arcania przestał działać". Przeinstalowywałem wiele razy ale to nic nie dało. Aktualizowałem sterowniki od grafiki i dźwięku ale też bez różnicy. Nawet na wersji DEMO jest tak samo.
Mój sprzęt to:
Amd athlon 64 x4 3 Ghz
Ati HD 4870
Windows 7 Ultimate 64 Bit
4GB DDR3
Płyta główna ASrock N68 C-S UCC

Próbowałem opdalić demo na laptopie z C2D T4400 i Gforce GT220m. Gra uruchomiła się bez problemu. Spróbuję jeszcze pełną wersję.

Edit: Na lapku full wersja też nie chodzi, i zauważyłem, że muszę włączyć tryb zgodności z WXP na stacjonarnym aby demo poszło.





POMÓŻCIE !

Pomożecie mi ??

Post łączony - dop. MoG

Ostatnio edytowane przez Master of Gorzała : 22-06-11 o 02:28.
RPG
raiton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-11, 00:31   #2
Bartek P
Krwiopijca
 
Bartek P awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Posty: 49
Domyślnie

miałem podobny problem ale u mnie reinstalacja pomogła bo przy pierwszej instalacji nie zainstalowałem C++2005 i dodatkowego oprogramowania od Nvidii które było opcjonalne ,spróbuj jeszcze raz zainstalować z tymi składnikami i uruchomić jako Admin. prze zgodności programu z SP2/3 ,dołóż do tego najnowszy patch likwidujący konieczność rejestracji gry i powinno hulać
RPG
Bartek P jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-11, 02:29   #3
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

Mogę się założyć, ze nie zrobiłeś nawet połowy rzeczy stąd:
http://www.cdprojekt.pl/support/arti...stal_dz ialac
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-11, 09:54   #4
raiton
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2011
Posty: 5
Domyślnie

Mam instalować Nvidia PhysX jak mam ATI Radeon'a ?

Edit: Właśnie zrobiłem wszystko co było w tym linku który mi podałeś(oprócz PhysX bo mam ATI) i nic z tego, ten sam błąd. Zaktualizowałem wszystko co się dało, ustawiłem dźwięk i dalej się nie włącza.

Ostatnio edytowane przez raiton : 22-06-11 o 14:14.
RPG
raiton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-11, 16:14   #5
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

Nie zainstalowałeś Physx i trujesz nam tu dupe za przeproszeniem?

Co z tego, że masz ATI? Instalować Physx ale to już!
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-06-11, 11:39   #6
raiton
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2011
Posty: 5
Domyślnie

Zainstalowałem PhysX'a nic z tego, dalej się nie włącza
RPG
raiton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-06-11, 20:33   #7
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

A to oryginał jest?

Na pewno masz wszystkie pakiety C++?
DirectX najnowszy? 9.0c też jest bodajże potrzebny.
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-06-11, 22:26   #8
raiton
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2011
Posty: 5
Domyślnie

Pakiety C++ są: 2005 i 2008, DX jest na pewno 9.0c, a w dxdiag pisze że mam dx 11 ale i tak karta tylko 10 obsługuje który też jest zainstalowany. Nie mam oryginału, aktualnie mam dwie wersje 1.0 eng(od niejakiego RELOADED) i 1.1 PL (od O22y). Aktualnie próbuję wylicytować oryginał, jutro kończy się aukcja, może mi się uda. A nieoryginały mam właśnie dla testów czy w ogóle mi się ta gra włączy.

Właśnie próbowałem w trybie czystego boot'owania, jednak bez skutecznie.

PS. Mam jeszcze pytanie: Czy może być tak, że demo będzie działać a pełna wersja nie ?

Ostatnio edytowane przez raiton : 24-06-11 o 23:32.
RPG
raiton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-07-11, 16:31   #9
2mat22
Chrząszcz
 
2mat22 awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2011
Posty: 15
Domyślnie

wpisz w google oficjalny crack do gothic 4 sciagnij i graj

Ostatnio edytowane przez 2mat22 : 06-08-11 o 15:09. Powód: dwa posty pod rząd
RPG
2mat22 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
nie chce się włączyć dem6n6l6g Pomoc techniczna 10 05-11-10 16:04
Nie chce się włączyć bezek12 Pomoc 2 05-02-10 22:59
Nie mogę naładować Oka Innosa, Nie mogę spać kmisnik Pomoc 23 23-01-10 13:14
Nie mogę włączyć gothic 2 Monstrum2 Pomoc 1 21-11-09 22:55


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.