![]() |
#1 | |
Krwiopijca
|
![]() ![]() mam pytanko (łoł, to waz zaskoczyłem). Czy zręczność jest potrzebna tylko do noszenia łuków (no i zwiększania ich obrażeń)? Czy przy kuszach liczy się zręczność? No i najważniejsze, czy mając wysoki poziom zręczności, zyskujemy jakieś "uniki" czy coś w tym rodzaju (np. czy jeśli będę miał 150 zręczności, to czy taki ścierwojad będzie dalej we mnie za karzdym razem tym dziobasem trafiał?). Proszę o odpowiedź. A i jeszcze jedno. Czy będąc magiem opłaca się ładować punkty w zręczność i siłę ( i na ile)? Z góry dzięki. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Polna Bestia
|
![]() Do noszenia kusz też potrzebujesz zręczności - im większa zręczność, tym lepsza celność. Warto się uczyć zręczności, bo po osiągnięciu 90 punktów automatycznie uczymy się akrobatyki, co jest bardzo pomocne i ułatwia przemieszczanie się. Będąc magiem można inwestować w zręczność tak, by móc nosić miecz mistrzowski (60 zręczności potrzebuje, a zadaje 120 obrażeń).
EDIT: Sory, pomyliły mi się działy - myślałam, że to NK. Zmyliło mnie pytanie, czy przy kuszach też liczy się zręczność. Byłoby adekwatne raczej do NK, gdzie do noszenia kuszy potrzebujemy siły, a nie zręczności... ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() ooo
|||| lol 3 minuty różnicy :P nie zauważyłem tego postu... ale nie szkodzi... Co do zręczności to odpowiedniej jej ilościci wymagają łuki i kusze żeby móc je nosić. Są też miecze typu "mistrzowski miecz" które też wymagają zręczności. Zręczność poprawia twoją szansę na trafienie przeciwnika np. kiedy strzelasz z łuku z dalekiej odległości i masz małą zręczność to nie trafiasz. Kiedy zręczność jest większa trafiasz w oddalonego przeciwnika częściej. Siła, znowu zwiększa zadawane przez ciebie obrażenia i pozwala nosić lepsze bronie do ataku bezpośredniego tzn. miecze, topory itp. Będąc magiem oczywiście też jest ważne pakowanie w siłę i zręczność bo z samą maną dużo nie zdziałasz.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Zręczność | cinekwislak | Pomoc | 9 | 30-06-07 15:15 |
zręczność | losm | Pomoc | 2 | 24-03-05 16:30 |