Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 17-08-12, 20:29   #1009
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

Benchmark i już będziesz wiedział.

Aczkolwiek ja radze 6870, ogólnie radony są znacznie wydajniejsze w grach jak i w programach, chociaz są pewne wyjątki aczkolwiek obecnie posiadasz dobra kartę i szczerze to nie widzę potrzeby wymiany, najlepiej byś zrobił jakbyś się jeszcze wstrzymał i ewentualnie dozbierał kasę na kartę z górnej półki lub poczekał aż stanieje.

Poza tym wybierając radka nie musisz się bawić ze sterami bo obecnie tez masz radka :P
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-12, 00:09   #1010
Stalowy
Polna Bestia
 
Stalowy awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2011
Skąd: wiedziałeś?
Posty: 119
Domyślnie

Nie wymieniałbym na twoim miejscu karty. Lepsza grafa i tak będzie ograniczana już przez procesor, więc nie widzę potrzeby wymieniania karty graficznej. Masz ram na DDR2 ? To już lepiej zbieraj na nowego kompa jeżeli twoja płyta główna nie obsługuje nowszego RAMu.
__________________
Powyższa treść nie przestawia żadnej wartości merytorycznej.
RPG
Stalowy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-08-12, 15:55   #1011
Mulambo69
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2011
Posty: 41
Domyślnie

Możesz mi wyjaśnić jak dokładanie będzie ograniczana tzn.jak to się odbiję na jakości grafiki w grach i jaka jest relacja między procesem technologicznym procesora a karty graficznej??wydawało mi się że procek 4 rdzeniowy nawet starszej gen.nie będzie znacząco obniżał jakości w grach,na nowego kompa mnie w tej chwili nie stać a nie mam zamiaru czekać 6 m-cy żeby zagrać w nowe gry w wysokiej jakości
RPG
Mulambo69 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-08-12, 00:39   #1012
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

Bo nie będzie. Ciebie jako gracza interesuje tylko to czy gra ci pójdzie na max detalach i będziesz miał komfort gry. (30+ FPS)


Mając quada i np radka 6970 będziesz miał ten komfort, owszem do tej karty lepiej mieć i7 ale komfort z gry który opisałem wyżej będzie taki sam tu i tu będzie owszem jakąś różnica ale nie tak duża abyś ja odczuł od tak z biegu.

^^ ofc to tylko przykład

Kompa strikte kupujesz pod gry obecnie niema gry która w pełni wykorzystuje quada ba nawet mało która duela potrafi w pełni wykorzystać tak samo jak i żadna gra nie potrzebuje więcej niż 4gb ramu

Dla przykładu gdyby gra wymagała na minimalne quada a na max i7 to inna gadka bo załóżmy spełniasz wszystkie wymogi na maxa z wyjątkiem procka gra ci się odpali na tych max i będziesz mógł pograć ale odczujesz ze nie jest to tak komfortowe jak być powinno
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-08-12, 00:41   #1013
stoyan yakotich
Krwiopijca
 
stoyan yakotich awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Nienagannie posprzątany pokój
Posty: 45
Domyślnie

Zbierajcie już pieniądze na komputer żeby odpalić nowe GTA V
http://www.rockstargames.com/V/
pewnie pójdzie tylko na komputerach w NASA na najniższych detalach w rozdziałce 800x600
__________________
RPG
stoyan yakotich jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-12, 15:27   #1014
Stalowy
Polna Bestia
 
Stalowy awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2011
Skąd: wiedziałeś?
Posty: 119
Domyślnie

@stoyan yakotich
Mowi Tobie coś optymalizacja silnika gry ? Większość gier wcale nie robi się pod najlepszy aktualnie sprzęt dostępny na rynku, bo nikt by nie kupił takiej produkcji. Nie spodziewam się po R* rewelacji jeżeli chodzi o minimalne wymagania, ale na pewno nie będzie trzeba kupić nowego kompa, jeżeli ktoś teraz odpala gry na wysokich, może średnich detalach.
__________________
Powyższa treść nie przestawia żadnej wartości merytorycznej.
RPG
Stalowy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-09-12, 17:03   #1015
fortrees
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2012
Posty: 1
Domyślnie

Siemka czy pójdzie mi G3 na takim sprzęcie bo nie jestem przekonany

System windows xp 32bit
Procek intel pentium G850 2.9GHZ
Ram 4GB
Grafika Geforce 9600 GSO 512 mb
RPG
fortrees jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-09-12, 18:39   #1016
Stalowy
Polna Bestia
 
Stalowy awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2011
Skąd: wiedziałeś?
Posty: 119
Domyślnie

Pójdzie na luzie, na minimalnych będzie na pewno płynnie. Jedyna informacja, że i tak nie wykorzystasz całej pamięci RAM na tym systemie operacyjnym.
__________________
Powyższa treść nie przestawia żadnej wartości merytorycznej.
RPG
Stalowy jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-09-12, 20:00   #1017
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

Xp32 wykorzystuje do 4gb wiec wykorzysta
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-09-12, 14:39   #1018
pokuta
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2012
Posty: 49
Domyślnie

Ale pamięć z chociażby grafy też się wlicza, więc jednak nie wykorzysta
RPG
pokuta jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-09-12, 16:17   #1019
olpisak
Pan Cienia
 
olpisak awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2010
Skąd: Nekropolis
Posty: 623
Wyślij wiadomość przez Skype™ do olpisak
Domyślnie

RPG
olpisak jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-05-13, 23:20   #1020
Kassler
Schmeckt gut.
 
Kassler awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Skąd: Katowice
Posty: 1 721
Domyślnie

Przymierzam się do kupna nowego systemu operacyjnego. Windowsa 7 używam już przeszło trzy lata (heh, kupiliśmy nie tak długo po premierze) i postanowiłem coś sobie zmienić. Co sądzicie o dość popularnym ostatnio Windowsie 8? Ktoś może ma już takowy na PC? Jak się toto sprawuje?

Widziałem już kilka tematów na forum, w związku z błędami, jakie pojawiają się na tym systemie np. w Nocy Kruka. Nie ukrywam, że do poprzednich części Gothica chciałbym wrócić. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów.
RPG
Kassler jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Porady do gry PrzemekAWDS The Returning 1 10-07-14 05:46
Porady Kolka3200 Pomoc 1 20-03-13 15:46
Sprzęt oraz nowy Gothic Rebish Pomoc techniczna 5 27-05-11 10:49
Porady w so Grmendion Porady i triki 14 26-06-05 12:15
Porady SzczepQs Pomoc 2 10-09-04 18:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.