![]() |
#1009 | |
|
![]() Benchmark i już będziesz wiedział.
Aczkolwiek ja radze 6870, ogólnie radony są znacznie wydajniejsze w grach jak i w programach, chociaz są pewne wyjątki aczkolwiek obecnie posiadasz dobra kartę i szczerze to nie widzę potrzeby wymiany, najlepiej byś zrobił jakbyś się jeszcze wstrzymał i ewentualnie dozbierał kasę na kartę z górnej półki lub poczekał aż stanieje. Poza tym wybierając radka nie musisz się bawić ze sterami bo obecnie tez masz radka :P
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Polna Bestia
|
![]() Nie wymieniałbym na twoim miejscu karty. Lepsza grafa i tak będzie ograniczana już przez procesor, więc nie widzę potrzeby wymieniania karty graficznej. Masz ram na DDR2 ? To już lepiej zbieraj na nowego kompa jeżeli twoja płyta główna nie obsługuje nowszego RAMu.
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Krwiopijca
|
![]() Możesz mi wyjaśnić jak dokładanie będzie ograniczana tzn.jak to się odbiję na jakości grafiki w grach i jaka jest relacja między procesem technologicznym procesora a karty graficznej??wydawało mi się że procek 4 rdzeniowy nawet starszej gen.nie będzie znacząco obniżał jakości w grach,na nowego kompa mnie w tej chwili nie stać a nie mam zamiaru czekać 6 m-cy żeby zagrać w nowe gry w wysokiej jakości
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | |
|
![]() Bo nie będzie. Ciebie jako gracza interesuje tylko to czy gra ci pójdzie na max detalach i będziesz miał komfort gry. (30+ FPS)
Mając quada i np radka 6970 będziesz miał ten komfort, owszem do tej karty lepiej mieć i7 ale komfort z gry który opisałem wyżej będzie taki sam tu i tu będzie owszem jakąś różnica ale nie tak duża abyś ja odczuł od tak z biegu. ^^ ofc to tylko przykład Kompa strikte kupujesz pod gry obecnie niema gry która w pełni wykorzystuje quada ba nawet mało która duela potrafi w pełni wykorzystać tak samo jak i żadna gra nie potrzebuje więcej niż 4gb ramu Dla przykładu gdyby gra wymagała na minimalne quada a na max i7 to inna gadka bo załóżmy spełniasz wszystkie wymogi na maxa z wyjątkiem procka gra ci się odpali na tych max i będziesz mógł pograć ale odczujesz ze nie jest to tak komfortowe jak być powinno
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Krwiopijca
|
![]() Zbierajcie już pieniądze na komputer żeby odpalić nowe GTA V
http://www.rockstargames.com/V/ pewnie pójdzie tylko na komputerach w NASA na najniższych detalach w rozdziałce 800x600
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 | |
Polna Bestia
|
![]() @stoyan yakotich
Mowi Tobie coś optymalizacja silnika gry ? Większość gier wcale nie robi się pod najlepszy aktualnie sprzęt dostępny na rynku, bo nikt by nie kupił takiej produkcji. Nie spodziewam się po R* rewelacji jeżeli chodzi o minimalne wymagania, ale na pewno nie będzie trzeba kupić nowego kompa, jeżeli ktoś teraz odpala gry na wysokich, może średnich detalach.
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
Polna Bestia
|
![]() Pójdzie na luzie, na minimalnych będzie na pewno płynnie. Jedyna informacja, że i tak nie wykorzystasz całej pamięci RAM na tym systemie operacyjnym.
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 | |
|
![]() Xp32 wykorzystuje do 4gb wiec wykorzysta
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Schmeckt gut.
|
![]() Przymierzam się do kupna nowego systemu operacyjnego. Windowsa 7 używam już przeszło trzy lata (heh, kupiliśmy nie tak długo po premierze) i postanowiłem coś sobie zmienić. Co sądzicie o dość popularnym ostatnio Windowsie 8? Ktoś może ma już takowy na PC? Jak się toto sprawuje?
Widziałem już kilka tematów na forum, w związku z błędami, jakie pojawiają się na tym systemie np. w Nocy Kruka. Nie ukrywam, że do poprzednich części Gothica chciałbym wrócić. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |