Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Nowy sprzęt? Co kupić? Tu szukajcie porady!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 18-10-09, 16:04   #901
Jaroox
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 36
Post

Mam do was pytanie czy karte Geforce Gigabyte 8600 gt z chlodzeniem pasywym możne spalić się podczas grania ? i Mam problem z tą kartą wyswietla często mi artefakty. Szczegolnie się przegrzewa i wyłancza po graniu w gta 4 ( czas grania wynosi srenio 29 min).
I jeszcze jedno pytanie : czy wogule mają gdzieś w magazwynach jeszcze moja karte?
RPG
Jaroox jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-09, 16:40   #902
CreWs
 
 
CreWs awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 430
Domyślnie

To jest karta chłodzona cieczami jakimiś tam czy coś w tym stylu? Miałem ten same problem, tyle że z GF 9600GT. Jedyny sposób to kupić wiatraczek i zamontować go tak, aby chłodził kartę. Inaczej ciągle gra się będzie zawieszać.
__________________
Algaroth: Wtajemniczony
Syn Calzeda i Justyny. Brat Wiecznego Wędrowca i Harda
RPG Team || Mistrz Cytatów || G.T.W.
RPG
CreWs jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-09, 20:17   #903
Olek363
Krwiopijca
 
Olek363 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2008
Posty: 36
Domyślnie

Chłodzenie pasywne to same radiatory, dokup wiatraczek na kartę i będzie ok. Do up@ chłodzenie cieczami jest lepsze od standardowego chłodzenia.
RPG
Olek363 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-09, 22:24   #904
CreWs
 
 
CreWs awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 430
Domyślnie

Cytat:
Napisał Olek363 Zobacz post
Do up@ chłodzenie cieczami jest lepsze od standardowego chłodzenia.
Chyba nie wiesz o czym mówisz... Cieszy Cię gra na cicho pracującym kompie i wyłączająca się co 30 min? Bo mnie to raczej nie rajcowało i niestety musiałem dokupić wiatrak
__________________
Algaroth: Wtajemniczony
Syn Calzeda i Justyny. Brat Wiecznego Wędrowca i Harda
RPG Team || Mistrz Cytatów || G.T.W.
RPG
CreWs jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-11-09, 16:18   #905
matek103
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 142
Domyślnie

Witam
mam zamiar zmienić paczke i interesują mnie następujące parametry

Ram - 6GB 1333ghz ddr3 Kingston
Procesor - 4 rdzeniowy ok, 3.5ghz na jednego rdzenia, z jakiej firmy polecacie?
Karta graficzna - Nvidia GTX 260 1792 MB DDR3

Jaką polecicie mi płytę główną ?
RPG
matek103 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-01-10, 20:16   #906
Caesum
Czarny Goblin
 
Caesum awatar
 
Zarejestrowany: maj 2008
Posty: 159
Domyślnie

Ja osobiście polecam procesory Intel Core 2 Quad. Mam jeden u siebie, Q6600 i sprawuje się świetnie.
RPG
Caesum jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 15:36   #907
Myst
Chrząszcz
 
Myst awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: Wodzisław Śląski
Posty: 9
Domyślnie

Typ procesora DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200)
Nazwa płyty głównej ECS 671T-M
Pamiec RAM 2gb DDR2 667
Karta Graficzna Radeon X1950 Pro (DDR2 256 MB )
System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition Sp2
Zasilacz 400WAT Mustang

Interesuje mnie modernizacja tego sprzętu, od czego byście zaczęli? podajcie produkty warte uwagi, Z góry dziękuje.
RPG
Myst jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 15:46   #908
Exzhaton
Krwiopijca
 
Exzhaton awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 27
Domyślnie

płyta główna musi być przystosowana pod 4 rdzeniówki jeśli jest to ja bym zaczął głównie od procesora bo widzę, że Ty masz dual core dałeś się naciąć na niskobudżetówkę
RPG
Exzhaton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 16:34   #909
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Dwie kwestie:

- jaką dysponujesz kwotą?

- czy wiesz, że twój procesor to "śpiący niedźwiedź"?
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 16:37   #910
Myst
Chrząszcz
 
Myst awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: Wodzisław Śląski
Posty: 9
Domyślnie

Cytat:
Napisał Akaforty Zobacz post
Dwie kwestie:

- jaką dysponujesz kwotą?

- czy wiesz, że twój procesor to "śpiący niedźwiedź"?
1.Powiedzmy na początek 500zl
2.Czemu?
RPG
Myst jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 16:52   #911
majkel880505
Zębacz
 
majkel880505 awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 477
Domyślnie

Cytat:
Napisał Myst Zobacz post
Typ procesora DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200)
Nazwa płyty głównej ECS 671T-M
Pamiec RAM 2gb DDR2 667
Karta Graficzna Radeon X1950 Pro (DDR2 256 MB )
System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition Sp2
Zasilacz 400WAT Mustang

Interesuje mnie modernizacja tego sprzętu, od czego byście zaczęli? podajcie produkty warte uwagi, Z góry dziękuje.
W pierwszej kolejności zmień zasilacz na Fortron FSP500-60APN 500W. Tani i bardzo dobry zasilacz. Cena ok 180zł.
__________________


RPG
majkel880505 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-01-10, 17:03   #912
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Ok, więc za 500 zł opłacałoby się zmienić tylko kartę graficzną - to najsłabszy punkt konfiguracji.

Twój procesor to śpiący niedźwiedź, ponieważ ma ogromne pokłady mocy uśpione - jego taktowanie można zwiększyć (podkręcić procesor) nawet o 1 GHZ bez zmiany chłodzenia. Jednak, jeśli nie znasz się na tym, lub nie masz w pobliżu kogoś kto na tym się zna i mógłby to zrobić, lepiej się za to nie zabierać

Lepszy procesor na podstawkę LGA 775 (czyli twoją) kosztuje powiedzmy 400 zł za na prawdę niezły model. Tutaj link do takiego:
http://www.proline.pl/sklep.php?p=CORE2DUO+E7500+2.93G

Za dobrą kartę grafiki trzeba zapłacić trochę więcej:
http://www.nokaut.pl/karty-graficzne...2mb-2xdvi.html
około 500 zł.

Przy zmianie grafiki na coś mocniejszego trzeba będzie wymienić zasilacz na coś mocniejszego, np jakiś Cheftiec/Bequite 500W i więcej.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Porady do gry PrzemekAWDS The Returning 1 10-07-14 05:46
Porady Kolka3200 Pomoc 1 20-03-13 15:46
Sprzęt oraz nowy Gothic Rebish Pomoc techniczna 5 27-05-11 10:49
Porady w so Grmendion Porady i triki 14 26-06-05 12:15
Porady SzczepQs Pomoc 2 10-09-04 18:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.