|
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#422 | |
|
![]() http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/HD_2900XT/3DM05.jpg
http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/HD...D2%20-%201.jpg http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/HD...D2%20-%205.jpg Z testów wyczytałem, że 2900XT bez żadnych wodotrysków wygrywa nawet z Ultrą, natomiast sytuacja zmienia się gdy włączy się AAx4/AFx16-Radeon przegrywa wtedy często z GTS 640MB, choć zawsze pokonuje GTS 320MB. Jaki wpływa na wydajność ma QPB 800 MHz w codziennym użytkowaniu procesora niepodkręconego?
![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Demon
|
![]() IMHO ten Radeon mimo wielu sprzeciwów fanboy'ów Nvidii jest dobrą propozycją, sterowniki na bierzącą aktualizują i ulepszają, a wydajność rośnie w górę, nic tylko czekać na HD 2600 i HD 2400 noi wiadomo sterowniki
![]() ![]() Ja nie mam nic do Benchmarka.pl, ale ten portal mnie jakoś nie rajcuje - wole egielda.com.pl, pclab.pl, czasami czytam frazpc.pl oraz zagraniczne. Xingu popatrz na ceny GF 8800 Ultra, cena karty 3k, a za tyle samo lub mniej można mieć dwa Radosławy w CF, a one dosłownie rozgniatają GF. Właśnie przypomniało mi się na koniec tego wywodu, że jest już pierwsze demo gierki z DX 10 LOST PLANET: do pobrania stąd (wersja zarówno DX 10 jak i DX 9): http://www.gamershell.com/news/38511.html
![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Chrząszcz
|
![]() witam wszystkich!
mam pytanie mi. chcialbym zmienic procesor oraz karte graficzna pomiewaz g3 prawdopodobnie mi nie "uciagnie" procek amd athlon xp 1800+ i karta graficzna xabre 600 64mb. wiec chacialbym albyscie mi pomogli dobrac odpowiednisprzet tego typu aby pasowal do mojej plyty glownej a jest ona teaka: nazwa octek rhino kt400-ase; mikrouklad plyty via vt8377 apollo kt400. a ramu 768mb .mam do dyspozycji w granicach 500-600zl. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
FISCHER Jumper
|
![]() Wywal ten zlom i do pieniedzy, ktore masz, dodaj kasę za sprzedaz kompa ; za 1300 zl mozna juz cos ciekawego zlozyc, co nawet z nowszymi grami sobie poradzi. Gowna 3 nie liczę, bo na tym nie da sie gier testowac...
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Chrząszcz
|
![]() Siemka wszystkim! Mozecie mi powiedziec czy G3 mi na tym pochodzi??? Procesor:AMD Athlon XP 2600+ Karta Graficzna:NVIDIA GeForce FX 5200 RAM:512 DDR
![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Chrząszcz
|
![]() no to cie roszczaruje bo szybko sie włączyła w przeciagu 5 minut juz grałem ale rwei niemiłosiernir...an tak na hama to dało by sie grac ale...
![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Czarny Goblin
|
![]() Mój komp jest na razie nawet dobry, GIII chodzi płynnie na średnich detalach. Ale ja bym i tak polecał takiego, bo mój nie obsługuje DirectX10.
Czterordzeniowy Intel (Extreme, Octavo czy jakoś tak) 4x1,86 Ghz 2x2048 i 1x512 MB RAM nVidia GeForce 8800 GTX OC BFG 768MB Water Cooled TV & 2x DVI (PCI-E) Dobra karta dźwiękowa Dobra płyta główna Napęd obsługujący blu-ray Napęd obsługujący hd-dvd I żeby któryś z tych napędów obsługiwał też DVD i CD zarówno +, jak -. Dysk twardy bez ruchomych elementów (są już takie) 300 GB + dysk zewnętrzny 500 GB. Dwa systemy operacyjne, czyli Windows Vista Home Premium i Windows XP Professional, do tego Microsoft Office 2007. Nie liczę kosztów. Domyślam się, ze suma wystarczyłaby żeby nakarmić biedne dzieci w Afryce ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Polna Bestia
|
![]() Witam!
Mam dylemat, panowie, i proszę o radę. Czy lepiej jest kupić Galaxy GeForce 8600GTS czy też BFG GeForce 8800GTS? Ten drugi jest droższy o 300-400 zł i ma o 64 MB pamięci więcej (320 MB) i trzykrotnie więcej jednostek shaderów, ale ma sporo niższe taktowania - 550/1600 MHz, podczas gdy ten pierwszy ma 700/2000 MHz. I jak myślicie? Czy warto pozbywać się dodatkowych stów z portfela i paruset MHz taktowania dla niewiele większej ilości pamięci i dużo większej liczby jednostek shaderów? Z góry dzięki za pomoc w wyborze. Pozdrawiam. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||