![]() |
#1 | |
Polna Bestia
|
![]() Jako, że przyklejony temat pt. "Spis stałych bonusów" zawiera mnóstwo błędów i jest ogólnie nieskończony, pozwoliłem sobie w takim razie wykorzystać Jego większą część i go nie co uaktualnić dla dobra wszystkich:
1. Szczaw Królewski
Spoiler
2. Siła
Spoiler
3. Zręczność
Spoiler
4. Mana
Spoiler
5. Punkty Trafień
Spoiler
6. Walka
Spoiler
Ten spis nie uwzględnia: - większej ilości siły (Jabłka mogą się pojawiać losowo u powalanych bandytów w obozie bandytów w Jarkendarze, kolejny raz przypominam, że grałem na 100% i znalazłem równe 100 jabłek co daje nam 4 siły) - większej ilości zręczności (Goblinie Jagody mogą się pojawiać losowo u powalanych Rycerzy) - większej ilości many (Ciemnych Grzybów znalazłem 504, kilka źródeł mówi o 553, ale wydaje mi się, że jest to poprostu kilkakrotnie skopiowany błąd [w jednym ze źródeł w Górniczej Dolinie można znaleźć niby 128, a na mapie jest zaznaczonych zaledwie 81]) - większej ilości punktów trafień (Bonus od Kaplicy Innosa nie jest uwzględniany, ponieważ jest on nie policzalny ze względu na złoto) Ostatnio edytowane przez MM91 : 15-06-20 o 17:37. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
|
![]() Nie wiem gdzie nitek niby miał błąd w szczawiach ale akurat ta rzecz opisał dobrze, szczawi jest 23. Ja nie wiem jak można nie widzieć tego w świątyni addanosa, jest on w tym samym pomieszczeniu w który jest runa stworzenie straznika czyli pomieszczę za krukiem zaś z tego pomieszczenia można się dostać dalej do teleportu powrotnego do obozu bandytów.
Wiem ciężko jest popatrzyć na ziemie i obejść do okola ten grób :P Jeśli my czegoś nie potrafimy znaleźć to nie znaczy ze tego tam wcale niema :P Jabłka to losowość wiec nie tylko 4 sily defakto to ze nie liczysz 1 szczawia powoduje ze dalej masz błędy :P bo nie liczysz mikstur z tego właśnie szczawia :P
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Polna Bestia
|
![]() Czyli co? Są 2 Szczawie Królewskie w Świątyni Adanosa i oba są za grobami?
EDIT: Na innych stronach ludzie też się doliczyli 25, nie było mowy o 26. W Jarkendarze znalazłem w sumie 2 Szczawie: - 1 przed Domem Uzdrowicieli - 1 w Domu Wojowników za grobem (tam gdzie Kruk rzucał jakieś czary na filmiku/są Sługi Kruka)? - ty natomiast mówisz o jeszcze jednym, który znajduje się w Świątyni Adanosa za grobem przed którym modli się Kruk? Racja? Nie wiedziałem że tam jest jakiś Szczaw Królewski. Co do jabłek to mówię, że w sumie znalazłem ICH tylko 100, a grałem na 100%. Nie wspominam o tych, które można wyciągnąć zapewne z bandytów w obozie bandytów w Jarkendarze bo to dla mnie się nie liczy. Podobna sprawa ma się z goblinimi jagodami. One też się pojawiają losowo u rycerzy. Ja np. skończyłem z dwoma więcej, jedną kupiłem u Tandora, a drugą znalazłem u poległego rycerza zaraz przed kryjówką Diego w Górniczej Dolinie. Ostatnio edytowane przez MM91 : 15-02-14 o 19:35. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() W jarku są 3 szczawie
- Przed domem uzdrowicieli - W domu kasty wojowników tam gdzie są ci strażnicy kruka jako zombie ( mapa już to zalicza do świątyni addanosa ) - i 3 tam gdzie opisałem w pomieszczeniu z runa stworzenia strażnika :P Co z tego ze dla ciebie się nie liczy bicie npców dla mnie się liczy bo to cześć gry na 100% :P uderzamy z bonusami we wszystkich gracz ![]()
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Polna Bestia
|
![]() To jak to jest możliwe, że wszystkie mapy pokazują 2 szczawie w Jarkendarze, a nie 3? Na YT ludzie pokazują, że rośnie 13 szczawi (11 w Khorinis, a 2 w Jarkendarze), a na innych forach ludzie też się doliczyli do 25.
No wiesz, idąc tym tokiem myślenia to tak naprawdę jabłka i goblinie jagody są niepoliczalne ponieważ pojawiają się one losowo u bandytów i rycerzy. Jeden będzie miał 5 więcej, bo drugi nie dostanie nic. Ostatnio edytowane przez MM91 : 15-02-14 o 19:55. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Polna Bestia
|
![]() Niby część skopiowana, ale nie wiem czemu np. usunąłeś, że mikstura siły w magazynie na statku zamienia się w miksturę zręczności po przypłynięciu na dwór irdorath. A jabłek nie jest 100 tylko ponad 100 uwzględnij to, życia z tabliczek nie ma 195 tylko 205.
Nie rozumiem czemu nie podsumowałeś na koniec ile można mieć many a ile życia z bonusów razem, bo tamto ładnie wyszło skopiowane, ale sam od siebie dać tego nie mogłeś? A Sergio daje bonus gdy nowicjusz pomodli się za paladynów w zamku w górniczej dolinie. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Polna Bestia
|
![]() Bo niestety kilku rzeczy jeszcze nie wiem i też jestem człowiekiem, który może się pomylić.
Tak jak wcześniej mówilem, znalazłem idealnie 100 jabłek nie bijąc przy tym żadnego dodatkowego bandyty z obozu bandytów, a grałem na 100%. Temat jeszcze nie jest skończony, bo wymaga trochę pracy. Co do mikstury siły w magazynie to nie wiedziałem, że jak jej nie weźmiemy przed wypłynięciem to po wypłynięciu przeistacza się ona w miksturę zręczności. Czy to prawda? Życia z tabliczek jest 195, a nie 205. Mapa tablic z Górniczej Doliny ma 2 błędy i to potwierdzone. Nie ma dwóch tablic życia I - tj. +5 do punktów trafień. Jak by coś było źle i bym nie wiedział to z góry dzięki za wszelkie wyjaśnienia, dopowiedzenia i pomoc. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Runy może nie być defakto służy mi jako opis miejsca ale szczaw jest sprawdziłem to 2 dni temu gdy robilem reinstalke :P
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Golem
|
![]() Cytat:
W oryginalnym NK są tylko dwa szczawie. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Polna Bestia
|
![]() Nie wiem jeszcze dwóch rzeczy:
- jakie mamy jeszcze do wyboru nagrody za przyniesienie Neorasowi smoczego jaja? - czy jeśli nie weźmiemy mikstury siły na statku Paladynów w magazynie przed wypłynięciem, to po wypłynięciu przeistacza się ona w miksturę zręczności czy poprostu znika? Wie ktoś coś na ten temat? Szczawiu tam napewno nie ma, pod tym względem, że każde źródło i mapa podaje, że jest 25 szczawi (wątpie by akurat przy tak ważnej roślinie w G2NK prawie wszyscy się mylili). Nitek musiał albo policzyć dwukrotnie - jednego szczawia albo się pomylić grając w tego moda. Tak apropo to nie ma tam żadnej runy, przyzwanie strażnika w G2NK można zdobyć tylko poprzez Szpon Beliara. Spis wydaje się być skończony, jeśli ktoś zauważy jakieś błędy, czy to literówki czy dotyczące samego spisu proszę pisać, a poprawię. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Krwiopijca
|
![]() Jеst jеszсzе jеdnа dоbrа оpсjа nа smосzą zgubę, miksturа szybkоśсi аlbо zębаtе ziеlе, pijеmy miksе, wbiеgаmy dо jаskini wybiеgаją zа nаmi 3 szkiеlеty, wyсiągаmy jе, biеgniеmy pаrę сhwil i wrасаmy pо smосzą zgubę, z оdrоbiną wprаwy аni szkiеlеty аni wоjоwniсy сiеniа nаs niе сiасhną (sprаwdzоnе)
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Spis stałych bonusów | nitek | Porady i triki | 65 | 23-03-14 20:23 |
Problem z aktualizacją gry | Erutaros | Pomoc Techniczna [G3] | 12 | 13-02-14 20:00 |
Stałe Bonusy [ Spis ] | Tizgar | Pomoc | 1 | 22-08-12 14:31 |
Najczęstsze Problemy Gothic I - Aktualizacja | Ertix | Pomoc | 3 | 28-12-09 13:15 |
nie dostaje bonusów;/ | DTH | Pomoc | 10 | 28-11-04 10:25 |