![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Jestem, wielkim fanem Tolkiena i Gothica, szkoda, że w Gothicu nie ma tyle epickości, mam nadzieje, że w przyszłych częściach to się zmieni, co wy na to:
Ekspedycja na nieznany kontynent, wielkie bitwy, zderzenie cywilizacji? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ten kulturalny.
|
![]() Powiem tylko: Mam płonną nadzieję, że NIE będzie następnych części. Już się nawycierpiałem w III, starczy tych "lepszych" nowych rozwiązań...
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Powiem tyle-Gothic 3 jest niewypałem.
A jeśli PB zdecydowali się na wydanie gry z tymi bitwami, ekspedycją na nieznane lądy itp. nie powinna należeć do serii. Po prostu mi się to nie widzi. Za bardzo by odbiegała taka gra i fabułą, i klimatem od Gothic'ów. Choć jeśli zostałaby wydana, zagrałbym.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Czarny Goblin
|
![]() Witam,
Moim zdaniem PB w "3" poszli o jeden krok za daleko, zbyt w kierunku TES3 i wyszło takie "coś", klimat z poprzednich części Gothic był niepowtarzalny, chętnie zagrałbym w kolejne dodatki do 1 i 2 ehhh.... te marzenia! Pozdrawiam
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Czarny Goblin
|
![]() Oczywiście co do tego że Gothic czy też Władca Pierścieni są wiekimi
dziełami to nie mam wątpliwości i zgadzam się z tym ,a co do gothica III to trochę się sprzedał, brakuje mi w nim tego niepowtarzalnego kilmatu co był w 1 czy 2 .A co do tych podróży na nowe lądy ,wielkich bitew to mam dosyć krytyczne zdanie .Ogółem III to moim bynajmniej zdaniem niewypał! |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pan Cienia
|
![]() Za bardzo nie rozumiem jak można do siebie porównywać takie trzy zupełnie różne dzieła: Grę Gothic, która ma zupełnie własną fabułę, LoTRa, który jest książką i trudno porównywać ją do Gothica pod jakimkolwiek względem (chyba że mówisz tu o którejś z gier), i Silmarillion, który do wczesniejszej dwójki kompletnie nie pasuje, jako że jest książką w głównej mierze opisującą mitologię i świat Tolkiena i w której nie ma jako takiej akcji. Nie wyobrażam sobie zrobienia z Silmarillionu filmu czy gry.
Co do meritum tematu: Gothic jest erpegiem, nie należy po nim oczekiwać epickości godnej Bitwy o Śródziemie czy innych epickich RTSów na podstawie Tolkiena czy innych dzieł. Kierowanie Gothica w stronę LoTRa uważam za poroniony pomysł. Nie grałem w trójkę, więc nie mogę się na jej temat wypowiedzieć. Wiem, że w Gothicach powinien zachwycać przede wszystkim klimat (który jest wielkim atutem jedynki), grywalność, fabuła i logiczne questy. Gra nie byłaby tym samym gdybyśmy brali zamiast tego udział w wielkich bitwach na czele setek paladynów. Zamieniłaby się w bezsensowną siekaninę (którą zresztą momentami jest :])
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Krwiopijca
|
![]() Gothic 3 jest w swiecie komputerowym ale przeszedl ten tytul obok mnie jakos-
zagralem-klimat nie ten co w G1 i G2 czyli najmocniejsze atuty wg. mnie w tych grach ale G3 jest, jest ..... jakis no niewiem.... ciezko powiedziec ale to nie to na co oczekiwalem.... niestesty..... Wiec jak PB zrobilo by gre faktycznie z jakims rozmachem fabularnym (bitwy z udzialem wielu bohaterow itp.) ale pod innym tytulem bo seria Gothic powinni zostawic i pogrzebac w pokoju bo jechac na jednej marce i ja niszczyc to niejest dobra idea. GOTHICU KOCHANY!!! SPOCZYWAJ W POKOJU!!! |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Czarny Goblin
|
![]() Jest nowy "dodatek" do Gothic 1! Przynajmniej ja ten mod rozumiem jako dodatek. Po prostu brak słów, to jest jak NK do G2. Ssajcie ile wlezie!
poziomkaz.go.pl Dla mnie Gothic 3 nie należy do serii... Katastrofa! Już wolę oglądać "Modę na sukces" <kropki> bo ciekawsze. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
RPGfag
|
![]() Hah, porównywanie czegoś takiego jak LotR z czymś takim jak seria Gothic jest pomysłem niegodnym nagrody Nobla, wręcz oddalonym od niego o kilka dobrych lat świetlnych. Narzekasz waść założycielu tematu na brak epickości. Jeszcze nie spotkałem się w RPG'ach (a sporo ich na dysku miałem...) z wyżej wymienionym pojęciem w pełnym tego słowa znaczeniu, a nawet z brakiem tegoż. Jak kreować bowiem ową "epickość", skoro do wyboru mamy z reguły kilka kwestii w stylu "Pomóż", "Nie pomagaj", "Skręć kark"/"Użyj-pierszej-broni-która-wpadnie-ci-w-ręce"
![]() Pozostawmy zatem epickość literaturze w pełnej krasie. A jeśli oczekujesz po tych wielkich bitwach, które mogły by zaistnieć w kolejnych częściach (o, uchowaj Boże, aby Gothic IV, który mógłby być podobny do Gothica III, nie ujrzał światła dziennego za życia mego) możliwości generacji dziesięciotysięcznych armii, to proponuję się obudzić ![]() Gdyż mimo wszystko stu orków kontra wielki bohater to nie epickość. Chwała.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Jaszczur
|
![]() Było by świetnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I to na tyle ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Władca Pierścieni - Film | Jatup | Fantastyka | 82 | 08-08-19 15:25 |
Wiedźmin, a Władca Pierścieni - podobieństwa i różnice. | Xardas919 | Fantastyka | 12 | 24-09-08 20:46 |
Władca Pierścieni Drużyna Pierścieni | Mroczny Paladyn | Gry | 24 | 27-03-07 07:27 |
Władca Pierścieni: Powrót Króla | marcin_dg | Pomoc | 3 | 11-03-07 13:45 |