![]() |
#913 | |
Krwiopijca
|
![]() 1 - Krew Elfów
2 - Czas Pogardy 3 - Chrzest Ognia 4 - Wieża Jaskółki 5 - Pani Jeziora Miecz Przeznaczenia i Ostatnie Życzenie to wprowadzenie do fabuły opowiadania, najlepiej przeczytać przed sagą, nic nie opuścisz, będzie dobrze ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Spectre
|
![]() A co z opowiadaniami pt. "Coś się kończy, coś się zaczyna." i Droga, z której się nie wraca." one też w wchodzą w skład opowiadań o wiedźminie? Czy to trochę inne jest od wyżej wymienionych?
![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Pan Cienia
|
![]() Wczoraj skończyłem czytać "Dzieci Hurina" Tolkiena. Na początku może trochę męczyć bo pojawia się wiele trudnych nazw ale można sięw końcu przywyczaić. Książka opowiada głownie o dziejach Turina, syna Hurina. Opowiada o jego wędrówce od królestwa do królestwa i walkach ze sługami Morgotha. Ogólnie książka bardzo fajna i polecam ją przeczytać.
Wczoraj zabrałem też się za "Zmierzch". Przeczytałem paredzisiąt i na razie wydaje się trochę nudne ale zobaczymy jak przeczytam. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Krwiopijca
|
![]() a ja to se czytam:
- Historię Jarkendaru - Prawo Addanosa - zapiski na temat Wielkiej Świątyni Addanosa - zapiski na temat Artefaktów Przeznaczenia __________________________________________________ ________ Forumowicze! Niech łaska Addanosa będie z wami! |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#920 | |
Shaman
|
![]() Zacząłem czytać "Małego Księcia", książka jest krótka, jednak mnie wciąga.
W Przyszłości, moja wychowawczyni zapowiedziała ją jako lekturę, jednak nawet gdyby nią nie była, z chęcią bym ją czytał.
"Simple' does not mean 'easy'. I have learned that the things that seem the simplest are often the most powerful of all." Mistrz Pracowni Alchemicznej | Doomhammer | For the Horde! | Obywatel Archolos |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |
Black Swan
|
![]() "Świat wg Clarksona" autorstwa kogóżby innego, aniżeli Jeremy'ego Clarksona. Ciągle czytam, ale chyba tylko po to, by mieć satysfakcję, że przeczytałem książkę w całości po raz pierwszy od dłuższego czasu. Clarkson pisze często ironicznie o sprawach codziennych i poważnych, np. o hotelu na Barbadosie, budowie "międzynarodowego" myśliwca czy zamieszkach. Jego "dzieło" było reklamowane jako "rozśmieszające do łez". Wcale tak nie jest. No, chyba, że stałem się ponury do potęgi ntej. Na razie nie polecam, być może za kilkadziesiąt stron książka ta okaże się lepsza. Jednakże szczerze w to wątpię.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zindoktrynowany
|
![]() "Statki Czasu" Stephen Baxter,kontynuacja "Wehikułu Czasu" H.Wellsa - jeśli masz jakieś pojęcie astronomiczne i choćby znasz podstawy fizyki to tą książkę musisz przeczytać. Rozmach,zwroty akcji,paradoks czasowy.
Jeśli nie... wikipedie szykuj ![]() Gdyby ktoś chciał ekranizować tą książkę na wysokim poziomie,produkcja filmu osiągnęłaby równowartość dochodu małego państwa,mogę się założyć.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Czarny Goblin
|
![]() Nie będę oryginalny i powiem że jestem w połowie " Krwi Elfów". Potem zamierzam doczytać " Powrót Króla" i mitologię Mezopotamii.
Powiem tylko że wiedźmin mnie wciągną! I przynajmniej tam elfy nie są tak przesłodzone jak np. we "Władcy Pierścieni". |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Gothic III, kiedyś się uruchamiał ale teraz ma problem ze zgodnością | Morkrzych | Pomoc Techniczna [G3] | 2 | 13-12-12 07:42 |
W co teraz zagrać ? | Cytryna | Myrtana | 7 | 07-07-12 01:00 |
Dramat w Rosji, a teraz pomoc! | KICEK | Hyde Park | 45 | 01-11-04 12:31 |
A teraz mein bug | Y N B | Porady i triki | 7 | 04-08-04 22:35 |
Kamień ogniskujący, Odmiana z potwora a teraz 3 szaman !! | czarny_rycerz | Pomoc | 17 | 01-05-04 16:27 |