![]() |
#1394 | |
Jaszczur
|
![]() Nie, z czeskim mi nie po drodze, choć to zjawiskowy język czasami
![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Malkontent
|
![]() A ja sobie teraz czytam "O pochodzeniu człowieka" Karola Darwina. Polecam każdemu, kto nie czytał, a się na ten temat wypowiada, szczególnie, że książka jest bardzo przystępnie napisana, zrozumiała bez problemów dla przeciętnego zjadacza chleba.
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Krwiopijca
|
![]() Cóż, tak jak zapowiedziałem, wziąłem się za "Grę o Tron" i po mału kończę. Dawno szukałem właśnie czegoś takiego, może nie jest tak wybitna jak "Kroniki Diuny" (o ile wgl można porównać fantasy do sci-fi :F ), ale wciągnęło mnie niemiłosiernie od samego początku (no prawie, pomijając przedstawienie postaci na wstępie) i trzyma w szponach bezlitośnie
![]() ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja ,,Boską komedię" Dantego Alighieri obecnie czytam, ciężkie to okropnie, bez opracowania byłoby trochę słabo. Jestem na ,,Czyśćcu" i w opinii Dantego leniwi trafiają do Czyśćca. Jest dla mnie nadzieja! Książka stanowczo dla tych co mają ją na liście lektur oraz tych co lubią książki wierszem pisane (i je rozumieją).
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Polna Bestia
|
![]() "Najemnicy wojny" Leo Kesslera. Książka bardzo przypadła mi do gustu ze względu na duże zainteresowanie okresem II Wojny Światowej (pewnie przez wizytę w Birkenau). Nareszcie coś z perspektywy Niemców. Nie są tu przedstawieni jako aż tak pozbawieni uczuć potwory. Akcja jest ukazana na przykładzie oddziału szturmowego SS "Wotana" - jednego z najlepszych, który walczy przez całą wojnę na wszystkich frontach. Dla lubiących zmiany i okres wojenny książka idealna.
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Krwiopijca
|
![]() Teraz czytam ,, Na ostrzu noża" tom 1. Akcja toczy się w innym świecie. Głównym bohaterem jest Koniasz, który można nająć do każdej niebezpiecznej roboty. Bardzo polecam książkę, tak mnie wciągnęła, że dziś rano zaczęłam, a teraz został mi już tylko jeden rozdział do końca.
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
Cieniostwór
|
![]() Aktualnie kończę "Eragona" Paoliniego i zamierzam się zabrać za świeżo kupiony 2 tom "Wojny w blasku dnia" Petera V. Bretta. Pierwszy tom, choć był świetny nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak poprzednie, miejmy więc nadzieję, że w 2 części Brett postarał się bardziej.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja czytam aktualnie drugą część "Malazańskiej Księgi Poległych - Bramy Domu Umarłych" Stevena Eriksona. Bardzo dobra powieść fantasy napisana z ogromnym rozmachem, autor stworzył ogromny, rozbudowany świat z mnóstwem ciekawych bohaterów i świetną fabułą. Na początku trudno się zagłębić w wydarzenia, bo wszystko wydaje się cholernie skomplikowane, ale kiedy jako-tako ogarnie się o co chodzi to książka nie daje się od siebie oderwać. Polecam fanom fantastyki, szczególnie że nie jest to oklepana historyjka o synku farmera i magicznym mieczyku
![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Gothic III, kiedyś się uruchamiał ale teraz ma problem ze zgodnością | Morkrzych | Pomoc Techniczna [G3] | 2 | 13-12-12 07:42 |
W co teraz zagrać ? | Cytryna | Myrtana | 7 | 07-07-12 01:00 |
Dramat w Rosji, a teraz pomoc! | KICEK | Hyde Park | 45 | 01-11-04 12:31 |
A teraz mein bug | Y N B | Porady i triki | 7 | 04-08-04 22:35 |
Kamień ogniskujący, Odmiana z potwora a teraz 3 szaman !! | czarny_rycerz | Pomoc | 17 | 01-05-04 16:27 |