Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Modyfikacja pliku .ini z Gothic II

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 23-07-06, 10:56   #13
Szpecu
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Skąd: Z podziemi
Posty: 48
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Szpecu
Domyślnie

ja mam kompa pentium IV 2,8 GHz karta gaficzna Radeon 9250 i 512 mb RAM. Sposób powyżej wymieiony ustawiłem w Gothicu I ale zamiast 19802 pikseli wziąłem 30000 i działa jak mażenie do tego ustawiłem rozdzielczość 1280-960-32. Rozdzielczość musiałem też ustawić w tym Gothic.ini ponieważ w grze było 1280-768-32 i obraz miałem zwężony pionowo. Dlatego poprawiłem i działa jak mażenie.

W Gothicu II zaś wziąłem jak napisano 19802 piksele i ustawiłem sobie rozdzielczość 1280-960-32. I od razu zauważyłem poprawe.


PS: Wiedziałem ze tak można zrobić z tym Gothic.ini po tym jak przeczytałem że można zwiększyć ilość krwi ale nie wiedziałem gdzie grafe poprawić. Dzięki za rade.

RPG
Szpecu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-08-06, 13:00   #14
Avanast
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Skąd: Z wsyp południowych
Posty: 41
Wyślij wiadomość przez AIM do Avanast
Domyślnie

Post troche nie na temat ale zwiazany z plikiem .ini otóż bawiłem sie w tym pliku ustawiłęm coś ze teraz gra nie chce m isie właczyć :l mógłby mi ktoś wysłąc pocztą albo zamieścić na rapida ?? byłbym bardzo wdzieczny
__________________
Sprzęcior:AMD 64 Athlon 3000+ 1.81 GhZ SAPPHIRE Radeon X1600XT 256 MB 1024 KingSton 400 MhZ GIGABYTE GA-K8N SLI NForce 4
Przez regulamin forum nie moge mieć sygnatury
RPG
Avanast jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-08-06, 13:09   #15
kyzv
Jaszczur
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: Polska
Posty: 186
Wyślij wiadomość przez ICQ do kyzv
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Avanast@8-08-2006, 13:01
mógłby mi ktoś wysłąc pocztą albo zamieścić na rapida ?? byłbym bardzo wdzieczny
374832
W pierwszym poscie jest link, sproboj moze bedzie jeszcze dało sie pobrac :P

Edit : Własnie spradziłem, da sie pobrać :P
__________________
Syn Johnsona, brat deZoo, bratanek Darkrevena, kuzyn Peppera i LukeFlamesword'a ;>
RPG
kyzv jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-08-06, 21:02   #16
Avanast
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Skąd: Z wsyp południowych
Posty: 41
Wyślij wiadomość przez AIM do Avanast
Domyślnie

Tylko że u mnie przez ten plik tak samo nie włącza
__________________
Sprzęcior:AMD 64 Athlon 3000+ 1.81 GhZ SAPPHIRE Radeon X1600XT 256 MB 1024 KingSton 400 MhZ GIGABYTE GA-K8N SLI NForce 4
Przez regulamin forum nie moge mieć sygnatury
RPG
Avanast jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-08-06, 21:09   #17
Sardion
Polna Bestia
 
Sardion awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 78
Domyślnie

hmm......
u mnie ten plik też nie działa
gra się włĄcza ale czarny ekran jest i na nic nie reaguje
zamieście jakiś inny czy co bo bym chętnie gothicaNK upepszył graficznie
__________________
Bless me with your gift of light,
Righteous cause on judgment night.
RPG
Sardion jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-08-06, 23:19   #18
kyzv
Jaszczur
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: Polska
Posty: 186
Wyślij wiadomość przez ICQ do kyzv
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Sardion@8-08-2006, 21:10
zamieście jakiś inny czy co bo bym chętnie gothicaNK upepszył graficznie
375268
hmm, a probowales na samym G2 ?
__________________
Syn Johnsona, brat deZoo, bratanek Darkrevena, kuzyn Peppera i LukeFlamesword'a ;>
RPG
kyzv jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-08-06, 08:25   #19
Peresik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2005
Posty: 11
Domyślnie

Athlon XP 3000+, GeForce 5200 128mb, 1024 ddramu i gra płynie na wszystkich detalach max.
Właśnie testuje czy zadziałą Joystick (Saitek Cyborg Evo) Jak coś to edytne posta


EDIT: próbowałem i nic ;( niestety nie działą chociaż fajnie by się grało

A co do pliku to bardzo ładna grafika po edycji tego.
RPG
Peresik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-08-06, 15:29   #20
Adjes
Skazaniec
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 72
Domyślnie

Wrzuć ktoś gdzie indziej, bo na rapidzie nie można pobrać, mam stałe ip i w ogóle coś się wali ;/. Rapid, najgorszy hoster plików;/
__________________
Uważajcie Beliarowcy bo Bezimienny i Spółka znowu nakopią niepokonanym wam!
RPG
Adjes jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-06, 09:26   #21
ruga
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z zielonej dupki
Posty: 29
Domyślnie

Dzięki bardzo Mędrzec, teraz gra chodzi pięknie i wcale te modyfikacje nie wymagają supernowoczesnego sprzętu, ja mam AMD Semprona 2800+ (1,81 GHz), Radeona 9550, 512 MB RAM i mi wszystko płynnie chodzi i nie podcina się nawet w porcie.
RPG
ruga jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-09-06, 23:06   #22
Diego19
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 12
Domyślnie

zTexCacheOutTimeMSec=640000
zTexCacheSizeMaxBytes=64000000
zSndCacheOutTimeMSec=40000
zSndCacheSizeMaxBytes=70000000

jesli masz 1024mb ramu i wiecej zamien w gothic.ini powyzsze wartosci...standardowo jest mniej a mozna jeszcze poeksperymentowac. Po takiej modyfikacji gra dostaje duzego kopa. Efekt jest taki ze Na absolutnym FULL DETAIL, AA 4x, AF 8x, bez mgły i 300widok gra W Ogóle nie tnie. Czary?

A mam A64 3000+ (2450mhz), 1024mb,6600gt
RPG
Diego19 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-06, 07:11   #23
Kel'Thuzad
Ten kulturalny.
 
Kel'Thuzad awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Gentlemen's Table
Posty: 1 242
Domyślnie

No to pięknie, fajnie, ale jak ustawiam na wartości przez ciebie podane, gra chodzi gorzej. Strasznie się chaczy, zwłaszcza w porcie.
Czy mógłbyś podać wartości dla sprzętu: 1,8Ghz, 768RAM, Radeon 9250?
__________________
"Nie można odebrać prawa do decydowania o losie narodu zgodnie z przysługującymi prawami tylko dlatego, że ktoś jest od nas głupszy."
Szanowny Pan Tues Asinus, teoretyk ustroju demokratycznego.
RPG
Kel'Thuzad jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-06, 17:00   #24
Unnamed Terrorist
Chrząszcz
 
Unnamed Terrorist awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Skąd: pochodzisz?
Posty: 16
Domyślnie

Mógłby ktoś wrzucić ten plik na jakiś upload? Miałem ten pliczek ale niestety raczej go usunąłem z kompa niechcący :/ . Ładnie teraz proszę umieśćcie go tu ponownie jeśli ktoś nim jeszcze dysponuje .
__________________

RPG
Unnamed Terrorist jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic II, błąd transferu pliku? DemonDx Pomoc techniczna 16 24-01-10 09:50
Brak pliku Reymondo Pomoc techniczna 3 30-04-06 11:21


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.