![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Otóż czytałem na gothicpedii oraz GothicSite (Sam w Arcanię FoS nie grałem) iż boginią tak naprawdę jest Adanos... Jakie są wasze odczucia co do tego, bo dla mnie jest to jak ,,Moda na Sukces`` wersja średniowieczna.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Swordmaster
|
![]() Ja także o tym słyszałem. Cóż powiedzieć...? Jeśli aprobować te zmiany w ŚP, to przynajmniej Adanos istnieje, a że jako kobieta to jeszcze pół biedy (w Kapitule po prostu damy kobietę
![]() ![]()
![]() Dowódca Batalionu IV/Członek Gildii Pisarzy -NAJLEPSZY LITERAT ŚWIĘTEGO PRZYMIERZA- Ostatnio edytowane przez Dassanar : 24-11-11 o 15:18. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Jaszczur
|
![]() Adanos aka Bogini jest kobietą a Innos I Beliar to jej dobry i zły humor. Czyli tak jak typowa kobieta od zachcianek której zależą(załeżały bo została wygnana przez Bezia) losy świata
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Swordmaster
|
![]() Jasne, Ty mi nie musisz tłumaczyć o co tutaj chodzi, bo to wcale takie trudne nie jest do wydedukowania. Pytanie tylko, komu się aż tak nudziło, żeby takie bzdury powymyślać...?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
WT
|
![]() Jak to komu? Autorowi scenariusza do Arcanii. W trylogii Gothic było to chociaż sensownie przedstawione, czyli najpierw był jeden bóg, od którego oddzieli się dwaj pozostali i tak powstała trójka braci: Innos, Adanos i Beliar. A pomysł z połączeniem ponownym tego w jedną boginię, jest po prostu chory...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Swordmaster
|
![]() Tak, tak, to wtrącenie miało dodać trochę efektowności ;p
Tak mi teraz do głowy przyszło: a może twórcy Arcanii naoglądali się Seksmisji i postanowili sparafrazować pewien cytat: "Nieprawda! Adanos była kobietą!" ? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
WT
|
![]() Raczej wątpię. Już prędzej, że po prostu chcieli się odciąć od koncepcji prezentowanych przez PB w poprzednich częściach gry. Zamysł może był dobry, ale wykonanie w takim wypadku fatalne. Ja bym zrozumiał, że dodali nową boginię (może bogini ziemi?), którą czci jakaś grupa osób, ale nie, że z trzech bogów robi się jedną boginię i jej humory...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Jaszczur
|
![]() Popieprzone to. Kiedy czytam te bzdury, jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu że historia Gothika skończyła się w Gothic 3. Może jeszcze wymyślą że Wrzód był mężem tej bogini? Arcania to zwykłe pedalstwo...
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kąsacz
|
![]() Ja pie*dolę. Tak spie*dolili, że nic tylko pie*dolnąć Arcanią o ścianę. Byłem na tyle głupi, żeby kupić jeszcze Arcanię i jako gra akcji z elementami rpg jest niezła, ale to co odpie*dolili w fall of setarrif to przegięcie. Wynikałoby z tego, że droga Adanosa w gothic 3 jest drogą wymierzoną właśnie w Adanosową, bo jest jedyną boginią, a jej moc (dobrego i złego humoru) zostaje wygnana. Czyli oni wymyślili, że bogini to adanoska, o dwóch obliczach, tylko skoro adanosowa jest jedynym bóstwem, to skąd Xesha. Przecież w drodze Adanosa nasz bohater wypędza boską moc (oprócz śladowych ilości w starych artefaktach itp.), więc poteżny demon nie ma racji bytu, nie ma tyle mocy. Z kolei grając w gothicu 3 drogą Innosa albo Beliara, służymy tylko jej dobremu lub złemu nastrojowi. Jestem człowiekiem w miarę kulturalnym, ale doszedłem po prostu do wniosku, że różne odmiany słowa "pie*dolić" najlepiej oddadzą moje emocje.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Jaszczur
|
![]() A pomyśleć że w Gothic1 fabuła prawie wcale nie opierała się na bogach... Stare dobre czasy... Powinni bardziej rozwinąć wątki związane z postaciami. Lepiej bym zniósł to że z Diega i Lestera zrobiliby homoseksualną parę, niż boginię Adanosową.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Lewacki głos na Twoim forum
|
![]() Od siebie dodam, że teraz słowa Megalomaniaca mają sens. Otóż nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta, ale PRowiec Jowoodu zapytany o to, czy będzie nowy bóg, odpowiedział, że nie. Grając w Arcanie jednak widzimy, że jest bogini, więc o co chodzi? No, teraz już wiemy.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Krwiopijca
|
![]() Ja rozumiem, że oni już by chcieli, żeby nikt ich nie kojarzył z PB, więc wszystko zrobią na swój sposób, ale bez pewnych przegięć... Chcieli sprzedać arcanię, i zarobić kupę kasy, dali więc w nazwie "gothic", co moim zdaniem było dosłownym bluźnierstwem. Tytuł był im potrzebny do dobrej promocji, reszty chcą się wyprzeć... Wg. mnie ten niezapomniany klimat 1 i wspaniałą, nieliniową fabułę, oraz tę niezwykłość zawdzięczamy właśnie PB. Bez nich dalsze części gothica nie mają racji bytu. Takie moje zdanie.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Adanos | Gienio | Pomoc | 5 | 25-06-11 23:37 |
Adanos i Innos vs. Beliar? | Xardas 1993 | Dyskusja | 19 | 21-06-11 14:35 |
Dlaczego Innos lub Beliar a nie Adanos... | ucho180 | Dyskusja | 7 | 28-04-10 18:43 |