Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę Witam :]

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 28-12-03, 21:34   #1
Vysogotek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Krakow
Posty: 37
Domyślnie Witam :]

Czesc wszystkim, znaczy sie przywitac sie chcialem :], bo jestem tu nowy zupelnie, i pewnie zostane jak nikt nie bedzie we mnie nozami rzucal .
W kazdym razie, wczoraj (wiem zbrodnia), po raz pierwszy zagralem w gothica i zdaje sie ze to gra na ktora cale zycie czekalem :] (Druga po Falloucie).
Poniewaz jestem troche nieobeznany jeszcze mam dwa pytania. (Jezeli pojawialy sie juz tutaj to bardzo przepraszam)
Kiedy moja postac ginie, to sobie lezy umarta :] na ziemi, a kamera przesuwa sie nad nia. I nic wiecej, do oporu, nie zaczynam jeszcze raz od nowa, nie wywala mnie do menu, nic. Poprostu mam widok na lezaca postac, napewno sie nie zawiesza nic, bo po nacisnieciu escape normalnie wchodze do menu, a w rogu ekranu pokazuje sie "Pause", wiec czy takie "lezenie" jest normalne?
Drugie. Ale podejrzewam ze to wina mojej konfiguracji sprzetowej, a nie samej gry.
Co jakis czas wywala mnie z pelnego ekranu w okno, gra gubi wszystkie tekstury, po czym zpowrotem laduje w pelnym ekranie, tekstury wracaja na modele i znowu mnie wywala i tak w kolko, dopoki nie wylacze i nie wlacze jeszcze raz.
Z gory dzieki za pomoc :]
__________________
Schattenlaufer
RPG
Vysogotek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-12-03, 21:37   #2
Melek
Czarny Goblin
 
Melek awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Posty: 161
Domyślnie

1. Jeżeli postać ginie to właśnie tak se leży i nic nie można zrobić.
2. Pewnie wina konfiguracji sprzętowej.
RPG
Melek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-12-03, 22:08   #3
Domel
Golem
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: KRaKóW
Posty: 1 807
Wyślij wiadomość przez AIM do Domel
Domyślnie

2. Jesli sprobujesz zrzucic gre do listwy tak sie stanie.
Moze wlaczyc sie jakis program, komputer zacznie ostro pracowac i rowniez tak sie stanie.
__________________
Zbrodnia i kara, za przeklinanie dostajesz bana
RPG
Domel jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-12-03, 22:45   #4
slawi
 
 
slawi awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Częstochowa
Posty: 242
Wyślij wiadomość przez AIM do slawi
Domyślnie

1. Tak to juz jest w Gothicu - lezysz. Chyba ze masz jeszcze kreske z zyciem to po jakiejs chwili wstaniesz i grasz dalej
2. Niewiem jakiego masz kompa ale to moze wina malej ilosci ramu albo procka. Jak masz dobrago kompa to moze byc to sprawa WINDOWSA tez niewiem jakiego masz. Ja mam XP i jest ok. Jak bedzie tak dalej to spruboj przeinstalowac GOTHICA abo jak to niepomoze to przeinstaluj lub zmien WINDOWSA. To wszystko (chyba)
__________________


RPG
slawi jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 01:19   #5
Vysogotek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Krakow
Posty: 37
Domyślnie

No kompa nie mam za dobrego, przymierzam sie teraz do kupna gothica 2 (pirata nie chce) i nie wiem czy jest sens wogole przytakiej konfiguracji, nie mniej gothic 1 powinien dzialac chyab bez bolu.
Duron 1.3 Ghz, 256 ram, Nvidia Ge-force 2, 64mb Mx/Mx 400. twardziel Maxtora 40gb
Windows Me (Ale tylko dlatego ze mam w domu dwa kompy spiete w siec a moj robi za serwer i przy 2000 sie wszystko sypalo, a XP robil problemy)
Czyprzy takiej konfiguracji Gothic1 moze robic problemy? I czy jest wogole sens kupowac GothicII? (Moge grac nawet na slabych ustawieniach grafiki, byleby sie nie cielo, chcoiaz Gothic tez sie czasami przycina na sekudnke, zwlaszcza zaraz po zaladowaniu save'a)
__________________
Schattenlaufer
RPG
Vysogotek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 02:09   #6
Domel
Golem
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: KRaKóW
Posty: 1 807
Wyślij wiadomość przez AIM do Domel
Domyślnie

G1 na pewno bedzie chodzil bez problemu.
Kup G2, kiedys doczeka sie lepszych czasow.
__________________
Zbrodnia i kara, za przeklinanie dostajesz bana
RPG
Domel jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 02:12   #7
wizard_89
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Gorzów Wlkp
Posty: 87
Domyślnie

A przeszłes G1 .. sprubuj 1. Ale jak masz gothica 2 .. to przechodz, może zmiejsz grafike w obcjach może cos pomoze ? lub się po baw
__________________
WizarD | DraGon HunTer | PL Player Cs 1.6 or 1.5 :!:
RPG
wizard_89 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 06:44   #8
Vysogotek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Krakow
Posty: 37
Domyślnie

W Gothica wlasnie gram, a G2 chce kupic na zapas zeby miec.
Zastanawiam sie tylko czy przy mojej obecnej konfiguracji to wogole ma sens, bo gra ciagle w sklepach jest, a 80 zeta piechota nie chodzi.
Wiec jezeli mialbym nie moc w to normalnie zagrac, to wole poczekac z kupnem Gothica2, az bede mial lepszy komputer :].
__________________
Schattenlaufer
RPG
Vysogotek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 09:36   #9
GOTH*
 
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Kraina Chleba, klubów, tajemnic i idei
Posty: 226
Wyślij wiadomość przez AIM do GOTH*
Domyślnie

1. w momencie smierci mozemy nawet zapisac gre (ja tak kiedys zrobilem przypadkiem). ale to jest chyba tylko po to zeby mozna było wpisac sobie kody na pełne zycie.
2. tez mi sie wydaje ze to wina konfiguracji... ja tez nie mam zbyt dobrego kompa i tez rozne cyrki miałem...
__________________


!!! Czytaj Prasę Alternatywną !!!
!!! Wspieraj Scenę Niezależną !!!
RPG
GOTH* jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 11:31   #10
Qulis
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Nie wiem zgubilem mape
Posty: 454
Domyślnie

Cytat:
No kompa nie mam za dobrego, przymierzam sie teraz do kupna gothica 2 (pirata nie chce) i nie wiem czy jest sens wogole przytakiej konfiguracji, nie mniej gothic 1 powinien dzialac chyab bez bolu.
Duron 1.3 Ghz, 256 ram, Nvidia Ge-force 2, 64mb Mx/Mx 400. twardziel Maxtora 40gb
Windows Me (Ale tylko dlatego ze mam w domu dwa kompy spiete w siec a moj robi za serwer i przy 2000 sie wszystko sypalo, a XP robil problemy)
Czyprzy takiej konfiguracji Gothic1 moze robic problemy? I czy jest wogole sens kupowac GothicII? (Moge grac nawet na slabych ustawieniach grafiki, byleby sie nie cielo, chcoiaz Gothic tez sie czasami przycina na sekudnke, zwlaszcza zaraz po zaladowaniu save'a)
Ja mam podobne konfiguracje tylko procek Athlon Xp 1600+ (a to nie jest wielka ruznica) a G2 wprawdzie mi sie ciol ale nie bez przerwy i dalo sie grac. Najwiecej problemow bylo z teleprotacja do miasta ale tez sie dalo przezyc Wiec wedlg mnie mozesz spokuojnie kupic G2 bo dla tej gry warto sie czasami pomeczyc
RPG
Qulis jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 13:43   #11
lacho
Cieniostwór
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Altdorf
Posty: 472
Domyślnie

2. tylko ze na najnizszych ustawieniach gothic 2 wyglada okropnie(raz zmniejszylem na maxa i prawie sie zerzygalem )
__________________
tak to wlasnie ja
RPG
lacho jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-12-03, 16:39   #12
Ardhad
 
 
Ardhad awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Kraków
Posty: 428
Domyślnie

2. Ja mam strasznie słaby sprzet, celeron 2, 706 Mhz(podkrecony), a normalnie 566, ramu 312 czy jakos tak.......i G2 dziala mi tak sobie, czasem rypie, czasem nie
__________________
:: Były Wielki Mistrz Wody ::
:: Były Największy Głosiciel Słowa Adanosa ::
:: Były Generał i Strażnik Sprawiedliwości ::

Dinozaur
RPG
Ardhad jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Witam Wszystkich! Holi Gry 2 29-05-04 09:24


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.