Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Znikające/pojawiające się drzewa

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 30-08-14, 18:20   #1
adam339
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Posty: 7
Domyślnie Znikające/pojawiające się drzewa

Witam. Mam nowego kompa dokładnie to:
procesor Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz @3400MHz
karta graficzna Intel(r) HD Graphics
system windows 8

Po jakimś czasie postanowiłem pograć w gothica. Z 1 i 2 nie było większych problemów, ale 3... Wszystko ładnie gładko chodzi, oprócz drzew. Bo Te znikają i pojawiają się. Opisze dokładniej. Dzieje się to tam gdzie już one są, w dodatku pojawiają sie takie których tam zwyczajnie nie ma. Czyli jest las i wokół normalnych drzewek miga ich widmo. Obniżałem poziom grafiki i na najniższy, co nic nie pomagało. To także nie jest wina rozdzielczości.

Dziękuję za pomoc.

PS. Odkryłem iż "drzewa widmo" pokazują się gdy ruszam myszką.
RPG
adam339 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-08-14, 21:00   #2
 Dark
Ojciec
 
Dark awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 1 688
Domyślnie

Najnowsze stery do karty graficznej wgrane? Sprobuj w trybie zgodnosci z XP
__________________
“God will not let you take me.”
RPG
Dark jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-14, 09:47   #3
adam339
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Posty: 7
Domyślnie

Wiem że to zabrzmi głupio, ale jak uruchomić w trybie zgodności z XP?
RPG
adam339 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-14, 10:59   #4
 xilk
WT
 
Zarejestrowany: październik 2004
Posty: 2 715
Domyślnie

Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonę gry i wchodzisz w Właściwości. Tam w zakładce Zgodność zaznaczasz Tryb zgodności, następnie wybierasz z jakim systemem ma być zgodne, a na końcu dajesz zastosuj. Potem uruchamiasz grę.
__________________

RPG
xilk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-14, 11:27   #5
adam339
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Posty: 7
Domyślnie

Już miałem nastawione na xp. A jak zmieniłem na inną opcje to się jeszcze pogorszyło.

Edit: A można by było jakiś konkretny link do sterowników?
RPG
adam339 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-14, 13:05   #6
Lodowy wilk
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: marzec 2014
Posty: 38
Domyślnie

Nie jestem pewien ale w ustawieniach Gothica 3 jak masz ustawioną Ilość szczegółów (czy jakoś tak)?
RPG
Lodowy wilk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-14, 13:42   #7
adam339
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Posty: 7
Domyślnie

Szczegóły to ślepy zaułek. Na najniższych jest to samo. A wtedy gra wygląda gorzej niż jedynka.
Chyba muszę się z tym pogodzić. Pewnie mój komputer jest dla gothica zbyt nowy.
RPG
adam339 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-09-14, 21:07   #8
adam339
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2013
Posty: 7
Domyślnie

Dobra mam rozwiązanie. Wystarczyło ponownie zainstalować grę. Oczywiście nadal ten bug istnieje, ale pojawia się tylko wtedy gdy wczytam zapis podczas gry. Czyli jak chce coś wczytać to muszę od nowa uruchamiać gothica. Ale błąd jest tak jakby naprawiony.
RPG
adam339 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Znikający NPC gurall Pomoc 2 15-06-13 13:20
Znikające złoto z ekwipunku demostin666 Pomoc 14 18-08-11 08:39
Znikające złoto Kulfon1992 Pomoc 6 21-03-09 14:09
Znikający Lee Rotten vomit Pomoc 5 12-05-07 11:16
[GII] Znikające NPC... adi3467 Pomoc techniczna 1 17-12-05 12:10


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.