Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Czarny ekran (CDA)

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 17-11-12, 15:13   #1
LukiSacz
Krwiopijca
 
LukiSacz awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Wrocław
Posty: 31
Domyślnie Czarny ekran (CDA)

Problem dotyczy kopii zakupionej wraz z magazynem CD-Action. Otóż po udanej instalacji, gdy próbuję grę uruchomić, pojawia się czarny ekran. Monitor nadal jest włączony, nie wygasa. Nie działają żadne skróty klawiszowe (ctrl+alt+del, alt+tab, alt+f4). Trzeba uruchamiać od nowa komputer.

Sprzęt:
AMD Athlon II X4 630 - 2,8 ghz,
4 GB RAM,
Nvidia GeForce 9600GT 1GB

Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
__________________
Keep Your Friends Close... But Your Enemies Closer.
Zarabiaj pieniądze w internecie! Sprawdź 20$2Surf!
Z krainy NBA
RPG
LukiSacz jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-11-12, 00:03   #2
mattd1985
Jaszczur
 
mattd1985 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Skąd: Gdańsk
Posty: 241
Domyślnie

1. Zainstaluj najnowsze sterowniki karty graficznej.
2. Może to być problem z rozdzielczością. W katalogu gry w Moich dokumentach powinieneś mieć plik VideoSettings.xml, sprawdź tam czy masz dobrą rozdzielczość.
RPG
mattd1985 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 09:34   #3
Danka Kowalska
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2012
Posty: 3
Domyślnie

Też miałam taki problem i dotyczył on karty graficznej. Może też to być związane z zasilaczem.
__________________
Najlepsza kosmetyczka sosnowiec polecam!
RPG
Danka Kowalska jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 18:38   #4
mattd1985
Jaszczur
 
mattd1985 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Skąd: Gdańsk
Posty: 241
Domyślnie

Cytat:
Napisał Danka Kowalska Zobacz post
Też miałam taki problem i dotyczył on karty graficznej. Może też to być związane z zasilaczem.
Problem z kartą raczej odpada, GeForce seria 9 jest oficjalnie obsługiwana przez Arcanię.
RPG
mattd1985 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 18:56   #5
LukiSacz
Krwiopijca
 
LukiSacz awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Wrocław
Posty: 31
Domyślnie

Cytat:
Napisał mattd1985 Zobacz post
2. Może to być problem z rozdzielczością. W katalogu gry w Moich dokumentach powinieneś mieć plik VideoSettings.xml, sprawdź tam czy masz dobrą rozdzielczość.
W katalogu Arcanii w moich dokumentach mam takie pliki jak: gameplaysettings, gamesoundsettings, input, oraz inputsettings

Dodam, że nieraz już miałem problemy z odpalaniem jakiejś gry, gdy ustawiałem rozdziałkę większą niż 1280x1024, albo częstotliwość na więcej niż 70 bodaj Hz.
__________________
Keep Your Friends Close... But Your Enemies Closer.
Zarabiaj pieniądze w internecie! Sprawdź 20$2Surf!
Z krainy NBA
RPG
LukiSacz jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 19:11   #6
mattd1985
Jaszczur
 
mattd1985 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Skąd: Gdańsk
Posty: 241
Domyślnie

Cytat:
Napisał LukiSacz Zobacz post
W katalogu Arcanii w moich dokumentach mam takie pliki jak: gameplaysettings, gamesoundsettings, input, oraz inputsettings

Dodam, że nieraz już miałem problemy z odpalaniem jakiejś gry, gdy ustawiałem rozdziałkę większą niż 1280x1024, albo częstotliwość na więcej niż 70 bodaj Hz.
Dziwne powinieneś mieć ten plik. Przeinstalowałeś grę? Może pobierz sobie ten plik. A próbowałeś odpalić grę na innej rozdzielczości?
RPG
mattd1985 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 19:23   #7
LukiSacz
Krwiopijca
 
LukiSacz awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Skąd: Wrocław
Posty: 31
Domyślnie

Cytat:
Napisał mattd1985 Zobacz post
A próbowałeś odpalić grę na innej rozdzielczości?
Nie mam nawet jak zmienić rozdzielczości, bo od razu po odpaleniu jest czarny ekran. W poprzednim poście mówiłem ogólnie, o kilku innych grach. Grę przeinstalowywałem, nadal nie ma pliku.
Wiesz może, skąd można go pobrać?
__________________
Keep Your Friends Close... But Your Enemies Closer.
Zarabiaj pieniądze w internecie! Sprawdź 20$2Surf!
Z krainy NBA
RPG
LukiSacz jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-11-12, 19:29   #8
mattd1985
Jaszczur
 
mattd1985 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Skąd: Gdańsk
Posty: 241
Domyślnie

Cytat:
Nie mam nawet jak zmienić rozdzielczości, bo od razu po odpaleniu jest czarny ekran.
Chodziło mi o zmianę rozdzielczości w systemie.

Cytat:
Wiesz może, skąd można go pobrać?
Najlepiej z chomika.
RPG
mattd1985 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Czarny Ekran G1 PanKiller Pomoc techniczna 4 09-06-12 17:15
Czarny ekran waski552 Pomoc Techniczna [G3] 8 28-08-10 19:14
G2 Czarny Ekran :/ Sonnyix Pomoc techniczna 6 07-12-09 22:42
[G2]Czarny ekran w Gothic 2 Gold. Heni00 Pomoc techniczna 2 02-11-09 14:18


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.