Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Mój Gothic 2 nie działa

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 21-04-06, 15:44   #1
Szamacik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 3
Domyślnie

Załączam ten temat bo byc może wasi koledzy albo wy sami mieliście ten sam problem. Więc kiedyś przeszedłem Gothica 2 i go odinstalowałem bo zajmuje aż 2,2 giga. Ostatnio jednak nie miałem w co grac i postanowiłem ,że wgram Gothica 2 i go przejde 2 raz ale inną profesją np. Paladynem. Lecz spotkała mnie nie miła niespodzianka : nie mogłem go zainstalowac. Mimo , że wszystkie pliki zostały wykasowane to kiedy brałem "instaluj grę" to mi odinstalowywało tak jakby nic ponieważ nie było na moim kompie ani jednego plika związanego z grą Gothic 2 . Nie wiem teraz co z tym zrobic.

P.S. Mam orginalną wersję
RPG
Szamacik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 21-04-06, 19:00   #2
zenon21
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Posty: 124
Domyślnie

Start -> Uruchom -> wpisz "regedit" bez "" -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Piranha Bytes -> Gothic II
Powinieneś usunąć cały klucz Piranha Bytes, chyba że masz zainstalowanego Gothica. W tytm drugim wypadku usuwasz tylko klucz Gothic II. Jak to nie pomoże to spróbujemy czegoś innego.
RPG
zenon21 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 22-04-06, 10:02   #3
Szamacik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 3
Domyślnie

Niestety nie pomogło . Kiedy próbuje instalowac to powraca ten folder i sie nie instaluje.
RPG
Szamacik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 22-04-06, 13:02   #4
zenon21
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Posty: 124
Domyślnie

W takim razie nie pozostaje nic innego jak znaleźć pliki które uniemożliwiają instalacje.
Poszukaj w C:\Documents and Settings\Twoja nazwa\Ustawienia lokalne\Temp. Otwieraj wszystkie foldery i uruchamiaj znajdujace sie tam pliki .exe aż natrafisz na tego z GII. Potem usuwasz cały folder w którym był ten Gothicowy plik .exe i usuwasz klucz z rejestru tak jak opisalem to powyzej.
Jak to nie pomoze to juz nie mam pomyslu :/
RPG
zenon21 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 22-04-06, 15:00   #5
Szamacik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 3
Domyślnie

Nie pomogło. Jestem na 99% pewny ,że na komputerze nie ma nic związanego z Gothiciem , ale dzięki za pomoc
RPG
Szamacik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 23-04-06, 20:10   #6
jeziyk
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2005
Posty: 6
Domyślnie

Mam ten sam problem...Może jest jakiś program który by usunął pliki z zwiazane Gothic II ??
RPG
jeziyk jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 23-04-06, 22:50   #7
Kojot
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2006
Posty: 16
Domyślnie

Ja tak samo mialem z instalacja Game Jack 5:| Gadal cos o Fable ktorego dawno niemialem na kompie i zaczol je odinstalowywac chociarz tak naprawde niemialem tej gry. Tylko dlatego ze niewlaczylem deinstalacji tylko recznie usunolem i gre i wpisy w rejestrze. Mozesz wejsc w rejestr, poszukac i usunac wszystko co jest zwiazane z nazwa Gothic a tak naprawde na 100% format systemu pomorze
Pozdro
RPG
Kojot jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 24-04-06, 13:57   #8
zenon21
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Posty: 124
Domyślnie

Poczytaj kilka postów wyżej. Już próbował grzebania w rejestrze. A co do formatu to też się zgodze, że będzie działać w 100%, ale według mnie format to najgorsze,najprostsze i najbardziej prymitywne wyjście :P
RPG
zenon21 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 24-04-06, 15:23   #9
zdunek89
Polna Bestia
 
zdunek89 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Wejherowo
Posty: 58
Domyślnie

ja mialem kilka takich problemów ale nie tylko z grami,też kilka programów mi tak robiło
czasami udało mi sie to naprawić
ale roboty przy tym jest dość dużo,pierwsze to robi sie skan jakimś programem np hijackthis tam może sie cos pokazać ale nie musi,potem musisz usunąć wszystkie tempy windoswa (jest ich około 4 największy to
Kod:
System Volume Information
zawsze go czyszcze i dzięki temu komp szybciej chodzi )
jak to nie pomoże to usuwa sie ukryty folder w windowsie ma on zazwyczaj inną nazwe u mnie nazywa sie tak
Kod:
$MSI31Uninstall_KB893803v2$
jak to nie pomoże to format c:
RPG
zdunek89 jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Mój najemnik ktoś01 Pomoc 2 27-06-07 21:36
Mój mag Bezsumienny Pomoc 5 23-06-07 15:18


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.