Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Demo Arcanii - kwestie techniczne

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 23-09-10, 09:55   #1
Advocate
Administrator
 
Advocate awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Posty: 989
Domyślnie Demo Arcanii - kwestie techniczne

ZANIM NAPISZESZ:
Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki do swoich podzespołów (karta graf, karta dźwiękowa), poniżej pare przydatnych linków:

http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false - sterowniki do kart dźwiękowych realtek

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx - sterowniki do kart graficznych ATI

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl - sterowniki do kart graficznych Nvidia

Raport z DXDIAG, tutorial: http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html

Raporty z dxdiaga wstawiamy w tag [ spoiler ]. Ma wyglądać to tak:

Spoiler 



W tym wątku dyskusja dotyczy tylko i wyłącznie kwestii technicznych powiązanych z wersją demo Arcanii. Na jakim sprzęcie uruchomiliście demo? Jaką płynność uzyskaliście na poszczególnych ustawieniach graficznych? Jak odnosi się to do oficjalnych wymagań podanych przez producenta? Na jakie problemy techniczne natrafiliście?

Ostatnio edytowane przez Master of Gorzała : 05-10-10 o 13:22.
RPG
Advocate jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 10:49   #2
melman
Chrząszcz
 
melman awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 5
Domyślnie

Jestem pozytywnie zaskoczony tym że demo można pobrać już dziś. Już się pobiera, lecz w międzyczasie mam pytanie. W jakim języku będzie gra? Mam małą nadzieje że nie będzie to język niemiecki.
RPG
melman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 10:55   #3
Advocate
Administrator
 
Advocate awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Posty: 989
Domyślnie

Prawdopodobnie będzie to j. niemiecki (ze screenów), ale jest cień nadziei, że demo jest w wersji multilangual. Jutro jest oficjalna premiera i wówczas powinno być demo przynajmniej w wersji angielskiej. Co do dzisiejszej wersji, to pewność uzyskamy, kiedy ktoś już pobierze demo.
RPG
Advocate jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 11:04   #4
danieloslaw1
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 18
Domyślnie

Witam
Jestem tu nowo zarejestrowany, ale od kilku lat zaglądam już na tą stronke.
Ściagam już demo mam 60%. Pisze, że zostało 40 minut. Jak ściągne porobie testy.
Mój komp to
GTX480 oc 800mhz rdzeń
q9550 3,9ghz
4gb ddr2 920mhz
780i sli evga
ocz hx750w
RPG
danieloslaw1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 12:52   #5
szopen321
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 7
Domyślnie

ja już mam 65 % więc czekam kiedy będę mógł uruchomić to cudo !!!
jak tylko zagram to podam jak mi działa
mój komp to:
q8200 2.33@2.50
4 GB ddr2 800@850
nVidia 9500GT 1 GB ddr2 550/1375/800@600/1500/850
ASRock G31M-S
400w
RPG
szopen321 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 13:05   #6
danieloslaw1
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 18
Domyślnie

Dobra instaluje i zaraz zapodam screeny z Frapsa
RPG
danieloslaw1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 13:24   #7
stranger
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 1
Domyślnie

To co napisałem w komentarzach do dema

Core2duo E8400 @ 4 ghz
3.3 gb @ 1066mhz
Geforce 275 GTX O/C

Arcania ze wszystkimi bajerami, detalami na full, rozdzielczość 1920x1200. Chodziła ok. 40 kl/s w pierwszej wiosce spadało do 28 kl/s. Grafika naprawdę ładna i szczegółowa, chociaż niektóre tekstury kłują oczy, tak samo jak dalszy plan (widoczność maksymalna). Można jeszcze przyczepić się do wody, o ile ta w strumykach jest jeszcze-jeszcze, o tyle ta w oceanie/morzu jest okropna.

Ostatnio edytowane przez stranger : 23-09-10 o 13:27.
RPG
stranger jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-09-10, 13:30   #8
danieloslaw1
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 18
Domyślnie

Kurde a mi niechce się włączyć. Od razu pisze zamknij aplikacje jacie. Musze pokombinować
RPG
danieloslaw1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problemy z grami: Kwestie techniczne, fabuła itp. SZachu Gry 233 09-02-11 10:51
Demo Arcanii we wrześniu Macrentofeth ArcaniA: Gothic 4 34 08-09-10 22:55
[Poradnik] Najczęstsze Problemy Techniczne Aproxar Pomoc Techniczna [G3] 1 28-04-07 20:20


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.