Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Demo Arcanii - kwestie techniczne

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 24-09-10, 07:45   #49
Macrentofeth
slugabeliara
 
Macrentofeth awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Rząd
Posty: 1 922
Domyślnie

no to dobra:

athlon x2 2,2ghz@2,4ghz (4200+)
2gb ram 667 dual
7900gs galaxy
win xp

gra dziala i to sprawnie na nie-wiem-jakich-detalach. nie wyglada jak z bajki, ale jak widac minimalne to bujda, wiec sie nie poddawajcie
__________________
ŚP - POdziemie - Uczeń Miecza


Gothic Multiplayer | Gothikowy Celebryta | ELEX
RPG
Macrentofeth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 09:06   #50
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

Podczas uruchamiania dema wyskakuje mi taki błąd.

Spoiler 


Wie ktoś jak temu zaradzić? Mam Windows XP Proffesional Edition z pierwszym Service Packiem. Wielokrotnie przeinstalowywałem grę ale to nic nie dało.
__________________
hehe
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 09:28   #51
danieloslaw1
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 18
Domyślnie

Musisz wgrać sterowniki stąd http://www.realtek.com.tw/
Downloa =>High Definition Audio Codecs (Software) => Zatwierdzasz Next => Szukasz najnowszych sterów pod twój windows(drugie albo 3 to chyba to samo wiec ściągaj i graj) Jak nie pisz na gg 12898340
RPG
danieloslaw1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 11:47   #52
DONZO
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 2
Domyślnie

Czy jest możliwość zmienienia rozdzielczości z 1280x720 na mniejszą? Gra się uruchomiła, ale mój komputer nie jest najwyższych lotów więc przez większość czasu obserwuję pokaz slajdów.
RPG
DONZO jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 12:01   #53
wili997
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 7
Domyślnie JEST :) !!!!!

W końcu uruchomiłem te demko. Wystarczyło zainstalować PhysX. Nie wiedziałem, że na Radeonie PhysX jest także potrzebny.
RPG
wili997 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 12:18   #54
PiterVip
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 23
Domyślnie

Cytat:
Niemiecki serwis pcgames.de jako pierwszy umieścił w Internecie demo Arcanii. Plik waży około 1,7 GB.
Demo oferuje 2 godziny gry i 10 zadań, które wykonamy w ramach tutorialu na wyspie Feshyr.
Download

» Demo @ PCGames.de (link zaktualizowany)
» Mirror @ WorthPlaying.com
» Mirror @ GamersHell.com
» Mirror @ WorldofGothic.deWszystkich, którym uda się uruchomić demo zapraszamy do podzielenie się swoimi wrażeniami z gry w specjalnie do tego utworzonych tematach na forum:Do naszej galerii wrzuciliśmy 13 nowych screenów z wersji demo:
Witam. Z tych linków a właściwie z jednego z nich jaką wersję językową dema ściągnę. Wiem że to trochę nie na temat i p z góry przepraszam
RPG
PiterVip jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 13:05   #55
bhaaldur
Krwiopijca
 
bhaaldur awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: z krainy toru królów
Posty: 20
Domyślnie

Pentium E2160 1,8@3,0Ghz
2GB RAM
Geforce 8800GT

Wszystko na najwyższe prócz cieni (high, a jest jeszcze ultra), rozdzielczość 1024x728 i średnio 25-30 fps, żadnych przycinek, więc moim zdaniem jest całkiem nieźle. Albo powiem tak - mi się gra całkiem komfortowo.
RPG
bhaaldur jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 13:05   #56
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

Udało mi się poradzić z problemem z pomocą danieloslawa, jak obadam demko doedytuję resztę posta.

Demko uruchomiłem, jednakże miałem pokaz slajdów. Nie ważne czy ustawiałem max detale, czy wszystko ustawiałem na minimum nie dało się grać. Poza tym bugi dotyczące textur: włosy głównego bohatera "odpadały" i wyglądały jak latający tupecik tuż nad głową a na miejscu włosów była plama, wyglądająca na narysowaną w paincie. Do tego w momencie gdy NPC, z którym się rozmawiało był do nas (graczy nie bohatera) ustawiony profilem jego głowa wraz z szyją znajdowała się dobre kilkadziesiąt cm od ciała. Następne co mnie zdziwiło to to, że wszyscy ludzie byli w pozycji modelowej (pozycja na baczność z rozłożonymi na bok rękoma) i tak też się poruszali, nawet główny bohater. Brak dźwięku jest uzasadniony chyba tym, że to demo... Może jednak to kolejny błąd, nie wnikam. Grę zakończyłem po walce z Diego, którą ledwie wygrałem przez zacinki.

Specyfikacja mojego sprzętu:

AMD Athlon 64 3200+ 2000 MHz
Gainward G-Force 8400GS 512MB DDR2 128 Bit
GOODRam 2GB DDR Dual Channel
Windows XP
__________________
hehe

Ostatnio edytowane przez Randal Walles : 24-09-10 o 16:42.
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 13:24   #57
DONZO
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 2
Domyślnie

Ponawiam moje pytanie. W opcjach grafiki mam do wyboru tylko jedną rozdzielczość, czy ktoś wie jak mogę temu zaradzić?
Tu macie screana: http://img522.imageshack.us/f/10385678.jpg/
RPG
DONZO jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 13:28   #58
Macrentofeth
slugabeliara
 
Macrentofeth awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Rząd
Posty: 1 922
Domyślnie

zaznacz show all resolutions..

przeciez to jest obok napisane i logiczne
__________________
ŚP - POdziemie - Uczeń Miecza


Gothic Multiplayer | Gothikowy Celebryta | ELEX
RPG
Macrentofeth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 15:26   #59
GeneralLee
Jaszczur
 
GeneralLee awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 258
Domyślnie

Wyskakuje mi taki błąd przy probie włączenia

http://yfrog.com/6rbeztytuujyp


Mój komp spełnia wymagania i mam Xp professional SP3. Jakieś pomysły?
__________________

Arena Multiplayer: Project Manager

RPG
GeneralLee jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-09-10, 15:41   #60
Caze
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 22
Domyślnie

A ja zrobilem tak jak danieloslaw i nadal nie moge uruchomic sciagnalem nawet najnowszego Micrsoft Redistributable i ustawiam w trybie zgodnosci na windows xp sp3 i uruchamiam jako admin . Pomocy !!
RPG
Caze jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problemy z grami: Kwestie techniczne, fabuła itp. SZachu Gry 233 09-02-11 11:51
Demo Arcanii we wrześniu Macrentofeth ArcaniA: Gothic 4 34 08-09-10 23:55
[Poradnik] Najczęstsze Problemy Techniczne Aproxar Pomoc Techniczna [G3] 1 28-04-07 21:20


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.