![]() |
#37 | |
Berserker
|
![]() Eeee... Niezbyt mi pasuje. Przykładowo, jestesmy jeszcze słabi, zwiewamy przed silnym stworem, a tu nagle stajemy i gadamy o suchych liściach, a goniący nas potwór pierdut...
Nie wiem, czy akurat pułapki, jakie znamy z innych gier pasowałyby do Gothica. Obawiam się, że skoro jest to gra, gdzie to my kierujemy postacią, a nie komputer w zależności od tego jak idziemy, to stosowanie pułapek zbyt ubezwłasnowolniałoby gracza.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Cieniostwór
|
![]() Może i tak Smutas ale jeżeli już by coś takiego było, jak owa intuicja, mogłoby być nieaktywna podczas walki. Bezimienny chyba nie ma aż tak podzielnej uwagi. W sumie mogłoby to też wyglądać tak, że owa pułapka jest nieco lepiej widoczna, na przykład lekko kontrastowałaby z otoczeniem, od linki miejscami odbijałyby się promienie słońca jeżeli by przeświecały przez korony drzew itp. Tak, aby nasza postać nie była sterowana komputerem. Co do tego czy pułapki z innych gier pasują do Gothica. Myślę, że tak ale w granicach rozsądku. Co to by była za gra, gdyby na każdym kroku czekała na nas pułapka...
hehe Ostatnio edytowane przez Randal Walles : 02-07-09 o 11:55. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Berserker
|
![]() Tylko, że w Gothicach zawze mogłeś w kazdej chwili zapisać grę. Zatem po kilku próbach znałbyś na pamięć rozłożenie wszelkich pułapek w danej okolicy i traktowałbys je tylko jak zwykłe drzewa czy kamienie, które trzeba omijać.
Chyba, że ich rozłożenie byłoby za kazdym razem losowe.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Niestete pomysl nie trzyma sie kupy... Z tego co napisales tym slawetnym "6 zmylsem" bylby super wzrok skoro bohater widzie te "prominie slonca odbijajace sie od linki" (chyba ta linka musialaby byc z plastiku zeby cos odbijac, ale niech ci bedzie...)... A tak w ogole to wyglada mi to na NWN i pulapki podswietlane na czerwono... Ale to jest rpg oparty na innym systemie niz Gothic i tam to pasuje, a w Gothicu juz nie bardzo... Juz wolalbym zeby ominiecie pulapki zalezalo od mojej inteligencje, a nie od podpowiedzi od kompa... Przykladowo wchodze do budynku widze 3 drzwi w jednych lezy trup mysle sobie "cos tu nie gra" i wybieram inne lub ryzykuje i sprawdzam, a takie wykrywanie pulapek psuloby cala zabawe...
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||||
Cieniostwór
|
![]() Dokładnie tak.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 | ||||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Napisze Twoimi slowami jesli wolisz : Cytat:
Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Cieniostwór
|
![]() Cytat:
W grze inaczej się nie da niestety, zapamiętaj: to nie to samo co życie, nie możesz wejść do maszyny i patrzeć oczami bohatera żeby coś zauważyć.
![]() |
![]() |
#44 | |||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Cytat:
Ja chce troche poglowkowac nad gierka, a nie pojsc i nauczyc sie pokazywania pulapek, ktore zastepuje nam myslenie.
Ostatnio edytowane przez Arim : 02-07-09 o 15:32. |
|||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Cieniostwór
|
![]() Co jeżeli to będzie właśnie pułapka? Trup leży przy jednych drzwiach dla zmyłki a pułapka jest przy drugich, idziesz przez nie i jesteś ded, nici z logiki.
W sumie nie ma sensu dłużej o tym dyskutować, ja powiem swoje, ty też i nic z tego nie wyjdzie. Rabi: poszliby z duchem czasu wymyślając gumki ze zwierzęcych jelit :>
hehe Ostatnio edytowane przez Randal Walles : 02-07-09 o 15:34. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Syn boży
|
![]() Jakby powrocili do czegos w stylu "Czerwonej Latarnii" to jedna dziwka mogla by miec hiva...a to pulapka dopiero
![]()
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost, wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos... Ostatnio edytowane przez Rabittous : 02-07-09 o 16:00. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
The Dark Knight
|
![]() Ja chętnie zobaczyłbym w Arcanii coś w rodzaju zasadzek działających na takiej zasadzie:
Idziemy sobie niedaleko obozu należącego przykładowo do bandytów. Wiemy, że jesteśmy za słabi na walkę z nimi więc staramy się na ominięciu obozu. Wchodzimy niespodziewanie w naprężoną linkę, która po dotknięciu uruchamia jakich prosty mechanizm wydający hałas, powiedzmy, że to kawałki metalu wiszące na drzewie. Dźwięk zwraca uwagę bandytów z obozu, którzy zaczynają biec w naszym kierunku aby sprawdzić co to było. W takiej sytuacji walczymy z nimi lub ratujemy się ucieczką. Co wy na to?
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Nowe Zagrożenie | Boba Fett | WIP | 10 | 28-01-13 18:49 |
Wymyślmy nowe potwory do Arcanii | Smutas | ArcaniA: Gothic 4 | 653 | 03-11-11 19:39 |
Nowe Czary | Traffix | Myrtana | 98 | 30-07-06 23:11 |