Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II: Noc Kruka > Pomoc
Przeładuj stronę Pliki Wizualne

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 24-07-07, 12:37   #1
Darenis
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 15
Domyślnie Pliki Wizualne

Witam.
Mam problem a mianowicie po zainstalowaniu Gothic-Złota Edycja (G2 z NK) za każdym razem gdy chcem włączyć gre trwa "Inicjizacja i konfiguracja plików wizualnych" czy tak powinno być?Jeśli nie to można coś z tym zrobić?

Pozdrawiam
Daro.
RPG
Darenis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 13:51   #2
adam55
Krwiopijca
 
adam55 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2007
Skąd: Z Zasiedmiogórogrodu
Posty: 18
Domyślnie

Ja gdy klikam na gothica nic sie nie dzieje, wiec daje na uruchom ponownie, pokazuje sie okienko Gothic 2 Noc Kruka ( to male prostokątne gdy go właczamy) i juz ma sie wlaczyc lecz komp sie od nowa wlancza. No wiec gdy znow wlączam gothica zaraz po uruchomieniu kompa, pokazuje sie okienko a pod spodem Inicjalizacja plikow itp. Żeby mi sie to nie pokazywalo musze wlączac gothica zaraz po wlączeniu kompa( jest to jedyny sposob na wlączenie go chyba ze ktos zna inny sposob). Niestety nie wiem czy tak powinno byc ale jak dotąd jest wszystko dobrze.
__________________
Dbajmy, by te zwierzęta nie wyginęły jak dinozaury.
RPG
adam55 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 14:13   #3
RouBryan
Czarny Goblin
 
RouBryan awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Jarosław
Posty: 64
Wyślij wiadomość przez MSN do RouBryan
Domyślnie

@Darenis Inicjalizacja plików jest za pierwszym razem włączenia G2 NK. Jak juz ci sie włączy gra to wyjdź i wejdź jeszcze raz to nie powinno juz tego być
__________________
RPG
RouBryan jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 14:36   #4
Xar91
Zębacz
 
Xar91 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: Cedynia
Posty: 227
Domyślnie

Trwa to okolo 1-3 minut. Jest za kazdym razem,gdy z Nk cos sie niedobrego stalo(prond Ci siadl jak grales,zaciela sie i kompa zrestatowales, blad w grze wyzucajacy do Windows).To sie zaladuje,a jak nie,to sprawdz czy masz pliki VDS i VDS.conf w folderze z gra,bez nich niepujdzie...
__________________
Nie przejmuj sie opcja szukaj, smialo zakladaj nowy temat!!!
http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=18829
Krwi jest malo,oddawajcie ją!!Co wam szkodzi podzielic sie czyms,co sie wam i tak zregeneruje, a komus mozecie uratowac zycie.To jest bezpieczne i dostajecie nawet czekolade.Szczegolnie podczas wakacji jej brakuje(głownie B+).Wiec jesli mozecie,to oddawajcie...
http://www.pck.org.pl/hdk_zost.php
RPG
Xar91 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 15:49   #5
Darenis
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 15
Domyślnie

@Xar91:mam pliki CDFS jesli o te ci chodzi <jeśli nie to prosze powiedz mi je gdzie dokładnie mogę je znależć>.Za każdym razem ładuje mi się te pliki wizualne <nie restartowałem kompa,nie wyrzuciło mnie do windowsa ani nic innego>Nawet kiedy włączyłem,wczytałem,wyłączyłem gre i ponownie uruchomiłem.

Pozdrawiam
Daro
RPG
Darenis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 19:02   #6
Gothic_4ever
Krwiopijca
 
Gothic_4ever awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: z lampy
Posty: 21
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Gothic_4ever
Domyślnie

adam55-zobacz czy ci coś nie "zamula" komputera.Ctrl +Alt +Delete wejdż w zakladkę procesy i zobacz co ci zamula kompa . pzdr
RPG
Gothic_4ever jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 21:52   #7
Xar91
Zębacz
 
Xar91 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: Cedynia
Posty: 227
Domyślnie

Cytat:
Napisał Darenis Zobacz post
@Xar91:mam pliki CDFS jesli o te ci chodzi <jeśli nie to prosze powiedz mi je gdzie dokładnie mogę je znależć
Pliki to vdfs.cfg i VDFS jak ich niemasz,to gra je proboje wytwozyc.Powinny byc albo w systemie albo tam gdzie masz gre zainstalowana.Jesli ich niema to przeistaluj gre(savy mozesz zachowac no problem) i je dla bezpieczenstwa gdzies skopiuj. I zapamietaj skond je wziolles,nazywaja sie tak,jak Ci podalem. Czasem tak sie dzieje jak masz zainstalowana tylko NK bez G2 osobno.
__________________
Nie przejmuj sie opcja szukaj, smialo zakladaj nowy temat!!!
http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=18829
Krwi jest malo,oddawajcie ją!!Co wam szkodzi podzielic sie czyms,co sie wam i tak zregeneruje, a komus mozecie uratowac zycie.To jest bezpieczne i dostajecie nawet czekolade.Szczegolnie podczas wakacji jej brakuje(głownie B+).Wiec jesli mozecie,to oddawajcie...
http://www.pck.org.pl/hdk_zost.php
RPG
Xar91 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-07-07, 22:44   #8
Darenis
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 15
Domyślnie

W systemie mam plik VDFS.cfg i VDFS.dmp.Jutro zainstaluje gre i zobaczymy.<nie mam samego VDFS>
Przeinstalacja gry nic nie dała.
Pozdrawiam
Daro
>Edit<
Zauważyłem coś jeszcze, a mianowicie to że te ładowanie plików wizualnych jest za klazdym razem kiedy zmieniam opcje graficzne w grze <aby się Gothic nie ścinał> i przez to muszę za każdym razem zmniejszac wydajność obrazu.Można zrobić coś aby te pliki nie "poprawiały" się przy każdym włączeniu G2NK?

Ostatnio edytowane przez Darenis : 26-07-07 o 09:58.
RPG
Darenis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Pewne Dwa Pliki - CRC ! Versus Pomoc 3 17-11-08 17:30
Gothic II-pliki Elathorn Pomoc 4 02-05-07 15:05


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.