Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Edit Abilities

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 20-08-07, 15:47   #1
scieriXXX
Polna Bestia
 
scieriXXX awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Skąd: Khorinis
Posty: 67
Domyślnie Edit Abilities

Czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć całą konsolę edit abilities. Będe wdzięczny za pomoc.
RPG
scieriXXX jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-10-07, 10:39   #2
tomo11
Skazaniec
 
Zarejestrowany: październik 2007
Skąd: wroclaw
Posty: 1
Smile

Edit abilities
Główny kod: eab
Po poprawnym wpisaniu kodu w konsoli, pojawia się nowe okienko. Znajduje się w nim lista technicznych ustawień oraz umiejętności postaci. Aby zmieńić wartość któregoś ustawienia, musisz najpierw wpisać jego nazwę, a następnie po zanku równości (=) podać odpowiednią wartość. Oto niektóre ustawienia:

"lp" = ilość punktów nauki

"exp" = ilość punktów doświadczenia

"attribute" = otwiera nowe okno z atrybutami postaci:
0 = momentalna ilość życia
1 = maksymalna ilość życia
2 = momentalna ilość many
3 = maksymalna ilość many
4 = siła
5 = zręczność

"protection" = otwiera nowe okno z ustawieniami pancerza:
1 = ochrona przed bronią
3 = ochrona przed ogniem
4 = ochrona przed magią
6 = ochrona przed pociskami

"name" = otwiera nowe okno z ustawieniami imienia kierowanej postaci:
0 = imię

"guild" = numer gildii:
0 - brak przynależności
1 - paladyn
2 - strażnik
3 - obywatel
4 - mag
5 - nowicjusz
6 - łowca smoków
7 - najemnik
RPG
tomo11 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-12-07, 14:09   #3
Dino-777
Krwiopijca
 
Dino-777 awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Skąd: się to wzięło?
Posty: 39
Domyślnie

Jak też jak uda mi się coś przetłumaczyć to tu zamieszczę.flags = 0 (śmiertelność) od 1 do nieskończoności (nieśmiertelność, która nie znika po wyłączeniu gry).P.S. co do tego co napisał mój poprzednik to dalsze numery to inne gildie np. ork, bandyta, obywatel.

Hitchance-umiejętności władania bronią:
1-broń jednoręczna
2-broń dwuręczna
3-łuki
4-kusze
Radze używać tego tak: gdy nie umisz władać bronią to daj na 29 i naucz się od kogoś 5 procent, jeżeli średnio władasz bronią to daj 59 i naucz się od kogoś 5 procent, a jeżeli jesteś mistrzem to możesz dać nawet na 100.
Jeżeli grałeś w Noc Kruka to może widziałeś Qahodrona i Rademesa (czy jak się tam nazywali), żeby nasz postać też była taka przeźroczysta to musisz dać flags = 6 wcielić się w jakiegokolwiek NPC (na "o") i z powrotem w siebie.
Jak chcesz to moge ci podać numery i jakie one mają gildię.

Post łączony - dop. Ertix
__________________
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
Tam gdzie kończy się logika, zaczyna się Vista

Ostatnio edytowane przez Ertix : 24-05-08 o 22:41.
RPG
Dino-777 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 07-09-08, 16:57   #4
Marcuos
Czarny Goblin
 
Marcuos awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Khorinis
Posty: 124
Domyślnie

A co znaczy komenda "save =" ? Czy to zapisuje zmiany jakie wprowadza sie w konsoli, albo jak sie edytuje broń? Jak tak, to bardzo bym prosił jak używać tej komendy, bo ja jak wpisałem to, to wyskoczył napis "save failed"
__________________
"Otworzyliśmy portal do nieznanych krain, opuściliśmy ten świat na zawsze, co nas tam czeka? To już inna historia. Jedno jest pewne, wszystko będzie w porządku..."
RPG
Marcuos jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-09-08, 08:49   #5
Xardas1111
Chrząszcz
 
Xardas1111 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2008
Skąd: łódź
Posty: 12
Domyślnie

Dino-777 Czyli to oznacza że np mam 10% walki a po wpisaniu
Hitchance 1 to mogę być mistrzem we władaniu bronią i wale takie same kombinacje ciosów tak jak bym się normalnie uczył.
RPG
Xardas1111 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 19-09-08, 12:35   #6
Szomer
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2008
Posty: 4
Domyślnie jak edytowac kogos innego???

witam.. ja mam pytanko co do edit abilities.. owszem mozna sie pobawic ze zmiana atrybutow swoich, jak dla mnie to zepsucie sobie zabawy, ale jak zmienic atrybuty kogos innego???

niestety przez wredny bug o ktorym juz wczesniej pisalem w innym temacie (teraz zamkniety juz) smoki w gd sa niesmiertelne - pomimo tego ze mam oko innosa. Ktos polecil mi wcielic sie w smoka i zmienic jego flags na 0 zeby byl niesmiertelny. z ognistym smokiem jakos to zrobilem - sam nie wiem jak ale teraz z lodowym po prostu to nie dziala.. znaczy nie potrafie edytowac smoka i zabic go, nie moge bo niesmiertelny .. slychac jego jęki kiedy go atakuje ale kompletnie zadnego spadku jego punktow trafien.. niech ktos pomoze PLEASE !!!

Ostatnio edytowane przez Szomer : 19-09-08 o 12:56.
RPG
Szomer jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 19-09-08, 14:08   #7
Xaris
Kąsacz
 
Xaris awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Posty: 388
Domyślnie

Masz wrednego buga i nic z tym nie zrobisz. Wiem bo sam tak miałem. Żadne kody nie działają kill, zmiana statów przeciwnika... nic. Masz 2 wyjścia.
1. Grać od nowa. (mi tylko to pomogło save nie)
2. Wcześniejszy save najlepiej przed 4 rozdziałem.
3. Wpisać kod insert sh i wybrać 5 rozdział ale dobiero gdy będziesz już w khorinis.
__________________
RPG
Xaris jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-09-08, 10:38   #8
Szomer
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2008
Posty: 4
Domyślnie

no coz.. poradzilem sobie ze smokami.. dzieki konsoli wylaczylem niesmiertelnosc lodowego i ognistego, smoki pokonane. teraz wrocic mi tylko wypada do khorinis i jak bedzie wszystko okej no to super. a jak nie to wrrr... to se zaczne grac wogole od nowa. :P

a tak wogole to dorwalem Noc Kruka ale nie wiem czy dobrze zrobie instalujac teraz? czy powinienem skonczyc najpierw gre, potem zainstalowac i zaczac grac od nowa???
RPG
Szomer jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-09-08, 11:41   #9
Xaris
Kąsacz
 
Xaris awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Posty: 388
Domyślnie

Heh. Jak zainstalowałeś teraz to ci pewnie stare savy nie działają. I będziesz musiał od nowa zagrać. Ale opłaca się.
__________________
RPG
Xaris jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 31-07-09, 18:35   #10
ProTester
Chrząszcz
 
ProTester awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Skąd: No... powiedzmy... skądś jestem. ;)
Posty: 37
Domyślnie

Mógłbym, też zadać pytanie? A mianowicie.

Co trzeba zrobić w edit abbilites/focus, żeby jak dla gościa zadam ostatni, cios, to żeby nie padł na ziemię, jeszcze żeby dobić, tylko żeby już był martwy? Odpowie ktoś? Z góry, dziękuję. Pozdro.
RPG
ProTester jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 01-01-10, 15:53   #11
andrzejek006
Chrząszcz
 
andrzejek006 awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2009
Skąd: Z Daleka
Posty: 12
Domyślnie

Cytat:
Napisał ProTester Zobacz post
Mógłbym, też zadać pytanie? A mianowicie.

Co trzeba zrobić w edit abbilites/focus, żeby jak dla gościa zadam ostatni, cios, to żeby nie padł na ziemię, jeszcze żeby dobić, tylko żeby już był martwy? Odpowie ktoś? Z góry, dziękuję. Pozdro.
Co zrobić trzeba nie wiem, ale jak zaatakujesz go magicznym ostrzem to już nie wstają..(Przynajmniej u mnie tak jest)
RPG
andrzejek006 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-01-10, 09:52   #12
.Lobart.
Krwiopijca
 
.Lobart. awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 14
Wink

można też bonie zmieniać przy tym kodzie lub innym...
ja waliłem moneta.kluczem,patelnia,mięsem i innymi...
moża też walić pancerzami, strzelać z toporu jak z kuszy i takie tam...
__________________
szukam informacji i kontaktu do war...
RPG
.Lobart. jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
edit abilites Xardas130 Porady i triki 26 07-01-11 11:27
Kręgi magii w "edit abilities" Maniaks Pomoc 26 20-12-08 10:19
Walka --> edit abilities leader89 Pomoc 6 24-10-06 19:03
Komendy w edit abilities Zick92 Porady i triki 4 04-08-06 12:17
Edit Abilities Pablos Pomoc 2 14-02-05 22:54


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.