Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modding > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę [Mody] Tworzenie postaci.

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 26-06-04, 22:38   #1
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie [Mody] Tworzenie postaci.

Wiadomość skasowana, od teraz będzie to temat ogólny o robieniu postaci do Gothica, ZERO KONCERTU ŻYCZEŃ, jak poprzednio, tylko porady, pytania etc. - Master of Gorzala
__________________
GG:5268947

www.aoki.friko.pl - the big update, w końcu część bilder do gothicvdfs
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-04, 21:07   #2
.:Siro:.
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Skąd: Z badziewia
Posty: 106
Domyślnie

To nie jest program do tworzenia postaci tylko do robienia twarzy dla głównej postaci a oto link:

link

prosze bardzo :wink:
RPG
.:Siro:. jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-07-04, 20:49   #3
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie

oto link do goMan'a

:arrow: http://www.worldofgothic.de/gothic/index.p...o=editing_goman

-instrukcja obsługi po miemiecku :wink:

:arrow: http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...s&release_id=30

- to goMan do edycji gothic1

(na stronie dostępny jest również goMan do edycji g2:

:arrow: http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...s&release_id=97


pozdro

Cytat:
Nawet jak zrobie twarz to co mi z tego jak nie mam programu d zrobienia reszty. Masz takie coś :?:
jakiej reszty :?: program goMan pozwala również zmienić ciało.

:?: tylko jast jeszcze problem jak zrobić osobny plik .vdf :wink:

:idea: ja używam do tego tego oto programu

http://devmode.de/download/GothicVDFS.zip

a to instrukcja obsługi (oczywiście po niemiecku :wink:

http://wiki.devmode.de/GothicVDFS

pozdro

Cytat:
a innym kiedy wyślesz? i powiedz jak przeksportować postać do gry.
czy możesz robić również postacie do G2?
1. :arrow: wysłałem już postaci: corristo, lee, cor angar, cronos - powinny być w waszych skrzynkach

2. :arrow: plik.vdf umieść w gothic/data

3. :arrow: można edyrować g2 (patrz linki wyżej)

witam

no widzę, że mój temat jest już "żółty"

nad postaciami do gothic 2 jeszcze nie myślałem. mam co prawda już potrzebne materiały :wink: ,ale jakoś nie miałem okazji, żeby się za jakąś postać z g2 zabrać. jeżeli coś stworzę, to wtedy się Wam pochwalę

:idea: pomyślałem również,że mógłbym zrobić stronę na której umieszczę swoje (co niektóre tandetne :wink: ) dzieła no, ale że będzie to dopiero moja druga strona w życiu :m: to jeszcze nad nią myślę

narka

ps. angara wyśłę za chwilę, bo już go robiłem a wrzoda i kosę postaram się zrobić dziś (pod warunkiem,że znajdę tego drugiego :wink: .

Cytat:
Słuchaj !
zainstalowalem GoMan'a i GothicVDFS
ale nic z tego nie kapuje,
spróbuję coś opisać z obrazkami i wrzucę na moją stronę.
dam znać


właśnie nad nią pracuję
:arrow: http://www.aoki.friko.pl/

Post łączony - dop. MoG
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-07-04, 11:51   #4
jazen_najemnik
Kąsacz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Czaplinek
Posty: 223
Wyślij wiadomość przez AIM do jazen_najemnik
Domyślnie

Aoki prosze o pomoc. Zainstalowalem oba programy wszystko ladnie ale tak: wklejam rysunek zamiast glowy bezimiennego i jak mam zapisac zeby tak zostalo ?? Bo jak klikam na inna glowe i zpowrotem na bezimiennego to jest stara. Aha moglbys mi takze wyjasnic jak wlozyc ten plik do textures.vdf. Mozesz nawet na gg moj numer to 2584821
__________________
Jedni zakłamani inni wiarygodni
przyczajone psu-braty kontrolują z okien chodnik
są tacy którzy kradną bo takie mają hobby
są tacy którzy kradną bo są głodni


RPG
jazen_najemnik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-07-04, 21:24   #5
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie

Cytat:
Aha moglbys mi takze wyjasnic jak wlozyc ten plik do textures.vdf.
co za plik chcesz włożyć do textures.vdf :?:


:!: ogłoszenie
bennet/harad, saturas, łowca kjorn i thorus zostali wysłani

proszę dać znać.

pozdrawiam

Cytat:
Hej ! "Aoki zrób to", "Aoki zrób tamto", "Aoki, kiedy mi przyślesz", bez przesady, om robi to za darmo, musi miec troche czsu dla siebie
jeden mnie rozumie
... no to jaki chcesz otrzymać plik w ramach podziękowania :?: :wink:

Cytat:
...wklejam rysunek zamiast glowy bezimiennego i jak mam zapisac zeby tak zostalo ??
:idea: wklej texturę. potem kliknij prawym przyciskiem na nazwie tej textury i po otworzeniu się menu - wciśnij "Ersetzen (durch Bildbuffer) "



więcej informacji na mojej stronie
:arrow: http://www.aoki.friko.pl

Cytat:
naprawde wystarczy wwalić imie_postaci.vdf do folderu data? na pewno podziała?
spróbuj a zobaczysz

w twoim przypadku plik imię_postaci.vdf = thorus.vdf :!:
więc thorus.vdf włóż do folderu data (gothic/data)
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-07-04, 10:40   #6
jazen_najemnik
Kąsacz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Czaplinek
Posty: 223
Wyślij wiadomość przez AIM do jazen_najemnik
Domyślnie

A jak nazywa sie kita bezimiennego Bo jak mu jakas glowe daje to ma kitke
__________________
Jedni zakłamani inni wiarygodni
przyczajone psu-braty kontrolują z okien chodnik
są tacy którzy kradną bo takie mają hobby
są tacy którzy kradną bo są głodni


RPG
jazen_najemnik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-07-04, 12:19   #7
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie

trzeba edytować Anims.vdf a w nim HUM_HEAD_PONY.MMB, ale o ile pamiętam nie da się zrobić tego przy pomocy samego GoMana, trzeba tworzyć nowe pliki przy urzyciu GothicVDFS 8)

ps. niestety nie mam obecnie czasu tworzyć opisu obsługi GothicVDFS, więc musisz poradzić sobie sam

:idea: jeśli chcesz, to mogę ostatecznie ci taki plik wysłać 8)

Cytat:
i w tym momęcie mam problem bo nie wiem jak mam zastąpić starą tekstórę nową (próbowałem GoMan'em ale mam go tylko po rosyjsku, niemieckiej wersji nie dam rady sciągnąć i co zatym idzie nie wiem jak to zrobić :?: ) skoro znasz sie na tworzeniu postaci to mam nadzieje że wiesz jak mam to zrobić :?:
zapraszam na moją stronę :arrow: www.aoki.friko.pl są tam screeny z goMana. porównaj swojego z tym opisanym na stronie i może uda ci się rozpoznać odpowiednie przyciski

pozdrawiam

nie ma maili - nie ma postaci. (eter, raysen - to nie znaczy, że nie możecie ich dopisać :wink: )

reszta powinna dziś dostać.
proszę o potwierdzenie.

narka


ps. jakby coś zostało źle wysłane, to dać znać

:!: :!: na przyszłość :!: :!:

1 wiadomość zawierająca wszystkie informacje :!: :!: :!: = 1 postać.

jeżeli coś zapomnieliście, to edytować starą wiadomość!!! a na końcu dodać wiadomość o zmienionym liście

jestem wymagający :?: :?:


nie mam zamiaru ślęczeć nad kompem i robić notatki: ten chciał to, ale zmienił na to a nie podał maile, więc jeszcze szukaj maila :wink:

pozdrowienia

Cytat:
Coś ten link nie specialnie chce działać.

A na tym temacie to nabija się mnóstwo postów. Ja myśle że te zamówienia powinniście wysyłać Aokiemu na PW.
link działa.:!: :!:

proszę nie pisać prywatnych wiadomości, bo mam prawie zapchaną skrzynkę :!: :!:

Cytat:
Stary jesteś prze chaker ta stronka twoja jest zajebista.
cieszę się,że się podoba

Cytat:
Myślałem przez chwile jaką postać mógłbyś mi zrobić, sle tak po przeczytaniu wszystkich postów w temacie postanowiłęm sam sobie zrobić
powodzenia. jakby co, to z pytaniami wal śmiało

pozdrawiam

Post Łączony - dop. MoG
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-09-04, 17:32   #8
Macus
 
 
Macus awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Tam gdzie Zwierzak puszcza dyska!
Posty: 444
Wyślij wiadomość przez AIM do Macus
Domyślnie

Aoki, zapraszam do tematu na temat formowanej Polskie grupy do robienia modów, sądze że sie nadajesz
__________________
Roleczki
RPG
Macus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-09-04, 18:20   #9
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie

Cytat:
Aoki, zapraszam do tematu na temat formowanej Polskie grupy do robienia modów, sądze że sie nadajesz
do dyspozycji
Cytat:
Chłopie to jest zajefajne!!Wielkie dzięki!! Jesteś the best!!Pozdrowienia...
nawet nie wiecie, jaką sprawia mi frajdę, że ktoś docenia moją marną pracę :wink: trzymajcie się
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-09-04, 19:06   #10
McMike
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Skąd: Khorinis
Posty: 27
Domyślnie

Tak sie bawiłem twarzami i wyszedł mi neo (niestety tej jego "sutanny" nie zrobie) i mam pytanie czy aby wrzucić ją do gry musze podmienić twarz bezi w textures.vdf? Bo powiedzmy że ktoś ma armour już zmieniony (w textures.vdf) i żeby mieć tą twarz i armour muszi bawić sie w wklejanie zdjęć w GoManie? Czy może jest jakiś inny sposób by zachować wcześniej zrobione twarze i mieć teraz zrobioną zbroje?
Ps: Zamierzam zmienić wszystkie zbroje w grze i czy jak zrobi będę mógł się zapytać na tym temacie kto chce to mieć?
Ps2: hehe już niepamiętam kiedy ostatnio tyle sie opisałem na tym forum

EDIT: aha daj mi swój meil a ja ci prześle tą zbroje (powiesz mi co o niej sądzisz)
__________________
"Na wojnę nie idziesz, by zginąć za ojczyznę, tylko po to, aby jakiś inny sukinsyn zginął za własną" Generał George Patton
RPG
McMike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-09-04, 19:51   #11
Aoki
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Wrocław
Posty: 68
Wyślij wiadomość przez AIM do Aoki
Domyślnie

aby zmienić texturę można edytować Textures.vdf albo tworzyć nowe pliki .vdf.
rozumiem, że ty tylko edytujesz Textures.vdf :?: jeżeli tak, to trudno będzie ci to wysłać w postaci Textures.vdf(115M
wysyłając .jpg, .bmp, albo .tga odbiorac będzie musiał również użyć goMana, aby zobaczyć efeky w grze, więc radę zrobić pliki .vdf przy pomocy GothicVDFS

oto mój e-mail: aoki@o2.pl, zbroje muszą powalić mnie na kolana to wtedy się zastanowię nad twoją reklamą w moim poście :wink: (najlepiej prześlij mi jakiegoś screena i plik .vdf, ostatecznie może być też .bmp)

narka

no, w końcu google przeskanowało moją drugą stronę. ile można czekać :?: :wink:

niestety nie mam na razie czasu kończyć tej strony
pozdrawiam
PS
Cytat:
To straszne! Potworne ! Tragiczne ! 
kto by pomyślał, że kogoś to zmartwi
RPG
Aoki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-09-04, 20:56   #12
jazen_najemnik
Kąsacz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Czaplinek
Posty: 223
Wyślij wiadomość przez AIM do jazen_najemnik
Domyślnie

Cytat:
:idea: jeśli chcesz, to mogę ostatecznie ci taki plik wysłać  8)
Mi chodzi o to zeby ta kitka zostala usunieta Aoki. Jesli mialbys czas, napisz tutaj lub na gg ( 2584821 ) co mam zrobic. Z gory dzieki
__________________
Jedni zakłamani inni wiarygodni
przyczajone psu-braty kontrolują z okien chodnik
są tacy którzy kradną bo takie mają hobby
są tacy którzy kradną bo są głodni


RPG
jazen_najemnik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Tworzenie własnej postaci Nordswaerd Porady i triki 2 09-07-04 17:23


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.