Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę gothic2 DDRAW.dll

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 06-06-06, 14:52   #1
pronox
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Witam,

Nie moge odpalic gry gothic2, cala instalacja poszla dobrze, szczegoly kompa:
NT servispack najnowszy (nie moge przeinstalowac)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8754 Apollo P4X400
Nazwa płyty głównej Matsonic MS9127C
Właściwości karty wideo
Opis urządzenia RAGE 128
Napis z karty 1002-5446-22
Napis z BIOS'u BK3.0.3 VR001.001.003.004.000.026 pfukk1xb.
Typ mikroukładu RAGE128 PRO II, (AGP 4X/PCI)
Typ konwertera DAC Internal DAC (350Mhz)
Zainstalowane sterowniki ati2dvaa (4.3.3276)
Rozmiar pamięci 32 MB

przy odpapaniu gry wyskakuje mi komunikat:
"Nie znaleziono punktu wejscia procedury DirectDrawCreateEx w bibliotece DDRAW.dll"
prosze o pomoc, jakie pomysly?
P.S. zainstalowalem directx 5 dla NT
wszystkie poprawki aktualne

RPG
pronox jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-06-06, 14:57   #2
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

A przeczytales plik CzytajTo dla gry ? Jest w nim chyba cos napisane, ze na kartach graficznych z ukladem ATi Rage moga wystapic klopoty. Sprawdz plik CzytajTo. I na przyszlosc podawaj sprzet bardziej czytelnie, co mi po skopiowanych skads specyfikacjach, jak nie ma np. procesora ani pamieci.... I jest on owszem za slaby na GII, zalezy jeszcze jaki masz proc i ile Ramu...
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-06-06, 15:04   #3
Kris36
Czarny Goblin
 
Kris36 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: z Loslau
Posty: 77
Domyślnie

32 RAM pamięci to troche mało no i podaj procesor i karte grafiki może sie okazać że pO Prostu masz za słaby sprzęt na Gothic'a. Jeden z moich kolegów miał podobny problem bo jego sprzęt był po prostu średniowieczny
__________________
RPG
Kris36 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-06-06, 15:34   #4
pronox
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Typ procesora Intel Celeron 4, 1700 MHz
Pamiec : 256MB
Właściwości karty wideo
Opis urządzenia RAGE 128
Rozmiar pamięci 32 MB

dalej szukam na necie ale nie moge sobie poradzic
RPG
pronox jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-06-06, 15:44   #5
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Napisalem juz wyzej, sprawdz czy te karte graficzna GII obsluguje !!! B oto taki staroc, ze jestem prawie pewien, ze GII jej nie obsluguje i dlatego blad jest.... Plik CzytajTo jest w menu start, jakbys nie wiedzial...
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-07-06, 21:44   #6
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Problem tkwi w DirectX. Do gry potrzebna jest jego wersja 8.1 a nie 5...
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 05-08-06, 12:52   #7
gargulec
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 16
Domyślnie

Zmień system operacyjny bo Windows NT nie tolerował gier, zmień go na np. Windows XP i dołóż 256 MB RAM i będzie luz XP ma wbudowany DirectX 8.1


zapomniałem zapytać ile masz RAM'u
RPG
gargulec jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-08-06, 16:07   #8
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Kyro II
-------
Możliwe migotanie tekstur, słaba wydajność


Poniższe karty nie są obsługiwane przez GOTHIC II. Uruchomienie gry na
niektórych z nich może się udać, choć należy się liczyć z możliwością
wystąpienia błędów w wyświetlanym obrazie.

Wszystkie karty wyposażone w 16 (lub mniej) MB pamięci graficznej
Większość starych kart graficznych zintegrowanych z płytą główną

NVIDIA: TNT2/M64, TNT2, TNT2 Ultra, TNT2 Pro, TNT i starsze modele
ATI: Rage 128, Rage 128 Pro, Pro GL i starsze modele
Maxtrox: G450, G400 i starsze modele
3DFX: Wszystkie karty.
VIDEOLOGIC: Power VR

Łoś z ciebie.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
gothic2 nc ==> gothic.ini dla ati tofti Pomoc techniczna 0 24-04-06 07:01
Gothic2 Żuri Pomoc 3 12-01-05 08:02
Gothic2 Żuri Pomoc 11 03-01-05 22:15


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.