Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Błędy...

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 08-02-05, 11:53   #25
Ihsahn
Krwiopijca
 
Ihsahn awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: Wyszków
Posty: 11
Domyślnie

A ja znowu natknąłem się na takiego buga. Sprzedawałem sobie wykute miecze (dobre długie miecze) i zostały mi dwa. No to jeden przypiąłem sobie do zbroi ( ), a drugi chciałem sprzedać. Kowal to kupił, mnie zniknął miecz, który przypiąłem. Ja zaglądam do inwentarza, a tam znowu 2 miecze I mogłem robić tak w kółko, do usranej śmierci ...
__________________
Athlon 3K+@2,2 // 2GB RAM @ 433 Mhz // Palit GF 7600 GS Sonic @ 540/1520 MHz // 120 zł miesięcznie za prąd // wrażenia z gry w Sapera - bezcenne
--------------------------------------------
Daj się dziabnąć ;-)
RPG
Ihsahn jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 08-02-05, 20:46   #26
damiannagel
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 19
Smile

Ja miałem dziwny bug.Moją bronią był samodzielnie wykuty miecz,dodaje on +5% walki bronią jednoręczną.Miałe 55% umiejętności po założeniu miecza 60%, po przemianie w smoczego zębacza moja broń zmieniła się na mój lepszy miecz i nadal miałem 60%,a piracki kordelas nie zwiększa umiejętności posługiwaniu się bronią.W ten sposób zarobiłę 5% walki mieczem.W tej grze jest więcej takich błędów.Twórcy powinni je usunąć,przecież w Nocy Kroka nie miało być błedów z dwójki.
RPG
damiannagel jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 09-02-05, 09:32   #27
Rezydent
Cieniostwór
 
Rezydent awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: tak śmierdzi? ;P
Posty: 441
Domyślnie

A ja wziąłem glejt od Canthara, zakapowałem dla niego Sarę a i tak musiałem płacić 500 zeta za poprawienie opinii bo niby nie wypełniłem zadania. :P

Ooooo..... Wczoraj miałem bezczelnego buga . U piratów Henry zleca wybicie bandytów w wieży. Wykonałem. Wracam, chcę zagadać a on "daj mi spokój" Wczytałem więc sejwa, podchodzę do gościa i dopiero wtedy gadał z rozsądkiem (zaliczył mi misję). I jak tu grać?
__________________
(krótki instruktaż na temat "Co robić widząc kogokolwiek z Podziemia?")
RPG
Rezydent jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-02-05, 08:47   #28
MAGNUM
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Skąd: Z krainy gdzie Marihuana rośnie na ulicy.
Posty: 119
Wyślij wiadomość przez AIM do MAGNUM Wyślij wiadomość przez MSN do MAGNUM
Domyślnie

Ja miałem dzisiaj rano takiego buga, że po włączeniu nowej gry i po rozmowie z Xardasem nie miałem w dzinniku zadania "oko innosa" a mój bezimienny wcale nie miał z niektórymi ludzimi opcji dialogowej o tym oku np. z Lotharem zaraz przy wejściu do miasta. Ale tak ogulnie to innych bugów u mnie nie widziałem.
__________________
-Łowca smoków:
Pod mą ręką leży śmierć.
Walka mym żywiołem.
Smoki bez dusz na me rozkazy.
Ich wolność to tylko wspomnienie.
Bo prawdziwa moc leży w sile.
Więc nie licz na śmierć.
Gdyż śmierć jest nagrodą.
Czy wciąż chcesz stawić mi czoło?
Czy wyzwiesz mnie na pojedynek?
Gdzie stawką jest śmierć?
Tylko po to, by odzyskać wolność…
RPG
MAGNUM jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-02-05, 16:01   #29
Lord Chris
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Bydgoszcz
Posty: 107
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Goris@Feb 6 2005, 07:31 PM
Ja miałem (a raczej ma, teraz) takiego zoka, ze po przejsciu gry jako najemnik zagralem jako straznik. Zroblem caly Jarkendar, ale kiedy udalem sie do GD mialem tam scenerie jak z 4 rozdzialu. Przywital mnie filmik i Biff, nigdzie nie bylo zywego orka, brama stala otwarta, a straznik wiezienia mial full roznego zarcia w inwentarzu. Do tego Nie bylo ani Miltona ani Gorna ani Synkreda, a Garond zlecal quest z 2 rozdzialu i twierdzil, ze te cholerne orki go wyoncza. Tylko ze ja od przeleczy az do zamku anie jednego nie spotkalem (tylko topory, moze poszli za potrzeba? ) a do zamku wszedlem przez otwarta brame...
Nie wiem czy tak sie gra palem w NK, ale cos mi mowi, ze to jeden wielki bug. Probowlaem dostac sie do GD na dwa sposoby: tunelem i glowna droga (deszcz ognia i po klopocie), ale lipa wychodzila za kazdym razem. Pewnie zjechal sie Plik od OldWorld, bo niektore postacie maja inwentory takie, jakie im zostawil moj najemnik. Moze to jakis wir czasoprzestrzenny, czy co? Tak czy siak bug mocno wkurzajacy.
A jakby bylo malo, to ten klo co chce, by mu znalezc miec, ma go przy pasku, a jak go nakopalem, to sie okazalo, ze to jego miecz! To juz bug w bugu...
148213
Wiem na czym polega twój problem pewnie gdziś przy zapisywaniu gry komp ci sie zwiesił albo coś w tym stylu. Ja miałem tak w G1 w misji w której wchodziło się na cmętarzysku orków grając za drugim razem wchodze tam a tu ani żywej duszy, nie było ani jednego orka i wszystkie mumie w których były poukrywane amulety, pierścienie miksturki itp. były puste. Polega to na tym że w foldeże "saves" masz różne pliki w NK np.:
"Newworld.sav", "Addonworld.sav", "Oldworld.sav"
Newworld to Khorinis, Addonworld to nowy świat, a oldworld to GD.

Problem polega na tym, żę zapisałeś jedną grę na drugą i wystąpił jakiś błąd i jak zaczynałeś grę od nowa w saves miałeś również sejwa z GD(oldworld.sav)
żeby się tego pozbyć trzeba mieć sejwa zanim znalazłeś się w GD i zkasować w folderze od danego sejwa plik "oldworld. sav". Jak przeszedłeś GD i wrócisz do Khorinis i znów zkasujesz sejwa to w GD wszystko będzie od nowa wszystkie stwory itp. Nie wiem jak to sie ma do misji. Zanim ktoś to wypróbuje zalecam zrobienie kilku kopii zapisanej gry(jak coś sie namota to gra może sie wcale nie odpalić)
GOOD LUCK!!!




RPG
Lord Chris jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-02-05, 16:12   #30
Rezydent
Cieniostwór
 
Rezydent awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: tak śmierdzi? ;P
Posty: 441
Question

Jeśli podczas gry często macie bugi najlepiej zagrać od nowa . Wiem że to bolesne ale sam tego doświadczyłem a byłem już w trzecim rozdziale. Zacząłem jeszcze raz i mam dużo mniej powodów do narzekania. Taki już to urok Gothica.
__________________
(krótki instruktaż na temat "Co robić widząc kogokolwiek z Podziemia?")
RPG
Rezydent jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 13-02-05, 09:54   #31
Wader
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 12
Domyślnie

Ja zauwazylem ze savy i cala gra wogole jest mniej sabilna niz sam Gothic II . Zaczynajac od psujacych sie textur po bugi dialogow (mocno wkurzajace zreszta ).
Ostatnio mi si epopul save gdyz chcialem apisac akurat podnosilem roslinke (wtedy napis zapisz znika (to tez madre calkiem nie jes) i dalem sobie Nowa Gra :/
. Efekt byl taki ze nacisnolem reset ze zlosci i bum na screenie z sava pojawily sie zamazania i save ... zepsuty (3 godz grania na marne ) .Na sczescie mialem save troszke wczesniejszy . Ale ogolnei gra sie wiecej zawiesz np przy w czytywaniu duzo razy zauwazylem szczegolnie w mapie z doddtaku . Koledze save sie zepsul gdyz mu miejsca na dysku braklo tak wiec tez na to uwazajcie ...
Ogolnie najbradziej mnie zdziwlo jak poszedlem do Xardasa po otwarciu portalu i rozmawialem z nim o szponie ... Xardas sie zapytal masz go a bohater na to : owszem hehehe . Dziwne bo jescze nawet o nim nie slyszalem heheh . A teraz jak poszlem po zabiciu kruka do niego to nic pisz tylko : KONIEC i nie wiem co z mieczem mam robic :/ i wogole . Jak modle sie przy kapliczce to jak sie naucze jakiegos czara to miecz mi znika nie wiem czy to normalne :/ . No to by bylo na tyle same narzekanie a to taka piekna gra . NO nic ide odkrywac reszte bugow
__________________
Chwała Inosowi !!!
RPG
Wader jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-02-05, 20:08   #32
Mort_pp
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: październik 2004
Skąd: Luksemburg
Posty: 120
Wyślij wiadomość przez MSN do Mort_pp Wyślij wiadomość przez Skype™ do Mort_pp
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by feniks@Feb 6 2005, 05:01 PM
Ja kiedy podchodziłem do Henryego (Pirat stoi przed palisadą) wybierałem ucz mnie wszystko było ok, ale kiedy wychodziłem z dialogu i ponownie wchodziłem usłyszałem :
ZOSTAW MNIE WSPOKOJU !!
dobrze, że ten foch Henryego działał chwile na drugi dzień normalnie z nim gadalem, ale ten text powtarzał się dość często
148100
Zależy od tego "od której strony z nim gadasz"
Jak stoisz wewnątrz obozu piratów, to gada, a z zewnątrz (lub na skraju)mówi żeby dać mu spokój :>
__________________
It is well known, that mere fact of observation changes what is observed (due to quantas). But it is even more known, that it changes the observer.
RPG
Mort_pp jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-02-05, 10:22   #33
Sarakin
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Jarkendar
Posty: 72
Wyślij wiadomość przez AIM do Sarakin
Domyślnie

Ja wczoraj miałem fajnego buga: ukradłem Goraxowi klucz do skarbca w klasztorze, potem daję handel, patrzę i -ale jaja! - można za darmochę wziąć od niego ten klucz! A w skarbcu trochę kasy jest....
__________________
Ja jestem inny niż wszyscy, ty jesteś inny niż wszyscy, WSZYSCY SĄ INNI NIŻ WSZYSCY!!!
(a co za tym idzie wszyscy są inni niż inni itp, itd.)
RPG
Sarakin jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-02-05, 19:33   #34
Johnson
Golem
 
Johnson awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Antagarich
Posty: 823
Wyślij wiadomość przez AIM do Johnson
Domyślnie

Ja też miałem dziwnego buga. Jestem magiem wracam z GD i idę do więzienia, żeby zabrać od Fernando Almanach opętanych, a tu niespodzianka. Wchodzę, a Boltan do mnie "nawet nie próbuj uwolnić swojego koleżki". Idę do Wulfgara, a ten "nie trenuję najemników!!!" A przed klasztorem Milten do mnie "Cóż przynajmniej widziałbym cię w stroju maga lub paladyna, ale walczysz po naszej stronie".
__________________


Brat Darkrevena; Ojciec de Zoo i Kyzv'ego; Wujek Luke'a_F, Peppera i Curseda

RPG
Johnson jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-03-05, 16:54   #35
lks
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Nie z tej ziemi !! !!
Posty: 26
Wyślij wiadomość przez AIM do lks
Domyślnie

Hmmm jeden błąd który mi sie zdarza dość często to jeśli nam się nie chce słuchać gościa i jak najszybciej naciskamy klawisz żeby zniknął NIE RÓBCIE TEGO tylko powoli bo może wam się postać zaciąć a wtedy już nie ma szans na wyjście z gry trza nacisnąć sobie alt+Tab albo jak ktoś ma inny sposób to bardzo prosze ale uważajcie szczegulnie przy Marii żonie Onara!!
__________________
"Wróg mego wroga jest moim przyjacielem"
RPG
lks jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 11-03-05, 19:15   #36
KamiKaze
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Posty: 8
Domyślnie

ja mam 3 sposoby w przypadku zwiechy podczas gadania (jest ekran mowienia , ale nie mozna wybrac zadnego dialogu , ani się poruszyć).

Po1) Wpisac marvin i wcisnac F8 - czasami stawia to nasza postac na nogi i urywa rozmowe - mozna grac dajel

Po2) Gdy zawiedzie f8 to wpiszcie w konsoli (f2) SAVE GAME. Potem wpiszcie LOAD GAME. Wczyta zapisana gre , bedziecie unieruchomieni , jednak wtedy da sie wydostac z latwoscia na f8. Dziala w 90% przypadkow.

po3) Gdy juz nic nie dziala a nie chcecie robic resa , to w przypadku windowsa XP (nie wiem czy dziala na innych) Wciskacie raz ctrl+alt+del , pojawia wam sie okno z programami , naciskacie DEL (musi byc w tym oknie zaznaczony GOTHIC) i potem strzalka w LEWO (zaznaczacie zakoncz zadanie) i ENTER . Wywala was z gry bez potrzeby restartu kompa

i to by bylo na tyle mam nadzieje ze sie przyda.
RPG
KamiKaze jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Błędy młodości Smutas WIP 15 19-11-09 17:33
Błędy maciekd Pomoc 3 03-05-06 11:27


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.