Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Będzie żyć, panie doktorze? Temat od wymagań do gry.

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 15-09-06, 15:05   #433
Kiełbik
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Skąd: Abaddon - najgłebsza czeluść piekieł...
Posty: 29
Wyślij wiadomość przez AIM do Kiełbik
Domyślnie

Club 3D ATI Radeon X1600Pro 512MB AGP 8/4x , pentium IV 2.4 GHz , 1.7 GHz RAM , chciałem sie spytać eksperta (jako że ja jestem kompletnym laikiem ) , na jakich detalach "odpali" sie Gothic 3 (jeżeli W Ogóle się "odpali")...za moja małą wiedze o sprzęcie komputerowym z góry przepraszam

Chciałem jeszcze dodać ze wymieniona przezemnie karta graficzna, nie została zakupiona (przymierzam sie do jej kupna), ale gdyby ktos z szanownych panów, miał jakies objekcje co do tego sprzetu to byłbym zobowiazany gdyby udzielono mi jakich kolwiek wskazówek co do kupna innej karty (podkreslam ze karte musze zakupić pod AGP) Proszę o jak najszybszą odpowiedź...

Post łączony - dop. Ertix
Załączone Grafiki
File Type: jpg Portret.JPG (13.3 KB, 17 wyświetleń)
RPG
Kiełbik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 15:58   #434
str14
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Sqall@14-09-2006, 17:04
P.S W Oblivionie na mojej konfiguracji (Athlon643000+orleans, 2x512 DDR2 Geil 800mhz ultra, Galaxy 7600GS Zalman 1.2ns) gram z rozdzielczoscia 1280x1024, ustawienia absolutnie na full + hdr, lepiej sie już nie da, do tego pare modów na polepszenie grafiki i gra w wiekszosci miejsc pływa. Zdarzają sie miejsca gdzie fps mieszcza sie w przedziale 15-20. Ja osobiscie wole grac ladniej, kosztem plynnosci. Oczywiscie z pewnymi granicami.

400501
widzę że jestes posiadaczem cudownego sprzetu to ja musze wszsytkie moje podzespoly krecic zeby moc grac w takich ustawieniach jak ty, moral z tego taki ze trzeba sobie kupic 7600.... Na moim sprzecie w takich ustawieniach gra na ogól ma 20-30kl/s, nie wliczajac podziemi. Gratuluje! Pozdro!  


Cytat:
Club 3D ATI Radeon X1600Pro 512MB AGP 8/4x , pentium IV 2.4 GHz , 1.7 GHz RAM , chciałem sie spytać eksperta (jako że ja jestem kompletnym laikiem  ) , na jakich detalach "odpali" sie Gothic 3 (jeżeli W Ogóle się "odpali")...za moja małą wiedze o sprzęcie komputerowym z góry przepraszam
mysle ze na medium 1024x768 z teksturami ustawionymi na niski poziom powinno chodzic w granicach plynnosci 25-30kl/s

miales chyba na mysli 1.7GB RAM
RPG
str14 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 19:03   #435
Lopik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 3
Domyślnie

Ok to teraz ja pochwalę się moim sprzętem :P ...
AMD Sempron 3000+
1 GB RAM (dual)
Ati Radeon PowerColor x1300 256MB GDDR2/128bit AGP

O procek i Ram sie nie martwie ale zastanawie mnie karta... Co sądzicie? Na jakich detalach bede mógł przemierzać królestwo myrtany?
RPG
Lopik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 19:45   #436
titek165
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 3
Domyślnie

Mam kompa o parametrach procek athlon 64 3800+ podkreconego o 216 Mhz, giga ram ddr2 533 oraz grafike GeForce 7600 GS Silent PCI EX 512/128 podkrecona do 430 Mhz /640Mhz (taktowanie). Jaka grafa bede mogl sie cieszyc w G3???
RPG
titek165 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 20:39   #437
haker
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 1
Domyślnie

Moja konfiguracja: Procesor Intel Pentium 4 3 Ghz, 512 ramu (dual), Karta graficzna Sapphire Radeon 9600 Pro 128 MB taktowanie 400mhz 4 potoki 128 bit pixel shader chyba 2.0, pytanie j.w.
RPG
haker jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 22:55   #438
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Lopik - obstawiam Medium/Low. O samo dzialanie gry mozesz byc spokojny.

Titek - grafa u ciebie w G3 na pewno ladna i plynna bedzie A co najwazniejsze, powinno dzialać na H.

haker - modl się, zeby poszlo na Ultra Low.....
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 23:13   #439
Świstaq
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 1
Domyślnie

Cześć wszystkim, mam taki kompek:
GF6800GT Gigabyte
1024RAM
AMD Athlon 2500+
asus płyta główna a7nbx czy jakoś tak
SoundBlaster live!

Czy na takim sprzęciku gierka pójdzie na 1024x768 i max detali? Czy będzie się czasem przycinała?
RPG
Świstaq jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-09-06, 23:26   #440
Detonator
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Posty: 28
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Świstaq@15-09-2006, 22:14
Cześć wszystkim, mam taki kompek:
GF6800GT Gigabyte
1024RAM
AMD Athlon 2500+
asus płyta główna a7nbx czy jakoś tak
SoundBlaster live!

Czy na takim sprzęciku gierka pójdzie na 1024x768 i max detali? Czy będzie się czasem przycinała?
401207
Procek troche słaby - ale można go nieźle podkęcić. Te starsze athlony to prawdziwe skarby - zwłaszcza jak trafi się select. Karta w miarę dobra, chociaz na dzień dzisiejszy już nie przyszłościowa.
Odstawiam średnie/prawie wysokie detale
Pozdrawiam
RPG
Detonator jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-09-06, 05:12   #441
Sqall
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Posty: 56
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by str14@15-09-2006, 15:59
widzę że jestes posiadaczem cudownego sprzetu to ja musze wszsytkie moje podzespoly krecic zeby moc grac w takich ustawieniach jak ty, moral z tego taki ze trzeba sobie kupic 7600.... Na moim sprzecie w takich ustawieniach gra na ogól ma 20-30kl/s, nie wliczajac podziemi. Gratuluje! Pozdro!  
To byla ironia? Bo nie wiem jak to odebrac... Może z tym pływa przesadziłem. W terenie mam 20-35fps. Pozatym kto powiedzial ze ja nie krecilem... (patrz sygnatura, dopiero pierwszy dzien krecenia). Powiedz jaki masz sprzet bo napisales jak u Ciebie chodzi ale co do sprzetu zadnego info... Pozdrawiam...
RPG
Sqall jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-09-06, 08:08   #442
skipi
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2006
Skąd: Wałbrzych
Posty: 38
Wyślij wiadomość przez AIM do skipi
Domyślnie

Zapytam sie jeszcze raz, ruszy mi Gothic czy nie

AMD Sempron 3000+
512RAM ( niedługo 1024RAM, ale czy na 512 ruszy W Ogóle?)
Gigabyte 7600 GS AGP



Pozdro


Ps.
Cytat:
Ponownie opisano optymalne wymagania sprzętowe dla Gothic 3: 1,5 GB RAM, 3 GHz procesor i GeForce 7800 GT.
- zobaczyłem te wymagania na tej stronie, przesada z tym 1,5 GB RAM..





__________________
Pozdro For All ^^
RPG
skipi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-09-06, 10:00   #443
Hennet
Krwiopijca
 
Hennet awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Łódź
Posty: 28
Wyślij wiadomość przez AIM do Hennet
Domyślnie

Część wszystkim. Moja obecna konfiguracja:
Płyta Główna: Asus A8N-SLI
Procesor: AMD Athlon 64 3500+ Manchester 2,21 Ghz
Karta Graficzna Gigabyte 7600GT 256 , zamierzam wymienić na 7900GS też Gigabyte
Pamięci 2x512Mb Kingston 400Mhz KVR400X64C3A/512
Dysk Twardy Samsung 250GB SP2504C
System Windows XP SP2
Czy w obecnej konfiguracji mam szanse na wysokie detale gdyż zakup nie jest pewny. Z góry Dzięki Pozdro


EDIT: SOrki ale jaka jest różnica między pamięciami które mają częstotliwość pracy 400mhz a 200mhz. Jakie są lepsze.
Pozdro...
__________________

Join The Naruto Online Multiplayer Game Naruto - Arena.com
RPG
Hennet jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-09-06, 10:13   #444
lays
 
 
lays awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: /dev/urandom/
Posty: 296
Domyślnie

Uzyj programu CPU-Z, pokaze ci szczegolowe informacje o calym kompie oprocz karty.
RPG
lays jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Czy będzie działał ? Krecen12 Pomoc techniczna 1 07-10-10 15:00
Apokalipsa - Czy warto żyć? Satrius Hyde Park 25 28-05-09 09:22
Będzie żyć, panie doktorze? Versilius Pomoc techniczna 1156 24-07-06 21:58
[NK] Czy będzie działać....? Sleaver Pomoc techniczna 2 13-03-05 10:06
Czy tak zawsze będzie? CorTomekk Pomoc 3 16-06-04 12:48


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.