Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II > Porady i triki
Przeładuj stronę Jak zdobyć 100 level w gothic 2

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 26-07-05, 10:52   #25
hrymniak
 
 
hrymniak awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Twierdza Wrocław
Posty: 566
Domyślnie

Hmmm... nigdy nie myślałem, żeby spróbować swoich sił właśnie w tensposób. To mogło by być ciekawe... ale jak dla mnie trochę za łatwe :P Dla mnie to zadna przyjemność zaczynać grę od 37lvl bo ra staje się tak łatwa, że aż nudna. Jednak można by poeksperymntować z tym nabijaniem lvl i zobaczyć jak daleko dodzie... pewnie do 999lvl po 5 latach grania Hehehe...
__________________
http://hrymniak.w.interia.pl/Descent.jpg
RPG
hrymniak jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-07-05, 03:35   #26
dragonhunter
Zębacz
 
dragonhunter awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2004
Skąd: Ankh-Morpork
Posty: 428
Domyślnie

też się tak kiedyś zacząłem bawić, żeby sprawdzić jak wysoki można mieć poziom. a sposób na levelowanie na marvin mode jest dużo łatwiejszy- wpisujesz "insert pc_hero" (możliwe, że bez podkrślnika, już dokładnie nie pamiętam) a przed wami stanie zwykły, goły, zeropoziomowy bezi. jak wiadomo liczba exp potrzebna na zdobycie poziomu jest równa liczbie xp potrzebnej na zdobycie poprzedniego poziomu +500. oznacza to, ze na pierwszy poziom potrzebujemy 500xp, na drugi kolejne 500+500=1000xp, co daje nam na ogólnym liczniku 1500xp i tak dalej. tak więc kiedy już przywołamy tego pc-hero wpisujemy mu edit focus, i jako że za każdy poziom przeciwnika dostajemy 10xp, najpierw poziom 50, potem 100, potem 150 itd. oczywiście za każdym razem trzeba przyzywać nowego, bo za pokonanie kilka razy tego samego dostaje się tylko xp tylko raz. mnie udało się tak dobrnąć do poziomu trzy tysiące ktoregoś, po czym byłem już tak znudzony, że nie wyrobiłem dalej i w ogóle wyłączyłem kompa. jeżeli komuś uda się zajść dalej, to gratuluję uporu godnego prawdziwego maniaka
__________________
rmdev -f /dev/brain
error: /dev/brain: not found
RPG
dragonhunter jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-07-05, 10:39   #27
chudzienki
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 9
Domyślnie

Mam tylko jedno pytanie? PO CO TO WSZYSTKO??????

Ja osobiście takich działań nie rozumiem. Grając bez kodów i bez mordowania wszystkich dookoła można spokojnie dojechać do 52-54 poziomu. A to w zupełności wystarcza aby bardzo dobrze rozwinąć swoją postać, a czas stracony na windowaniu jak najwyższego poziomu lepiej przeznaczyć na cokolwiek innego.

Cóż mogę jeszcze dodać - życzę wytrwałości i jeszcze większej zaciętości tym, którzy mają inne zdanie ode mnie.

pozdrówka
RPG
chudzienki jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-08-05, 02:56   #28
taro
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: białe miasto Minas Tirith
Posty: 40
Domyślnie

Ja osiągnąłem level ponad 1000 :P , no dobra użyłem kodów ale chciałem tylko zobaczyć co się stanie. A zrobiłem to tak : na marviniie wszedłem w owcę i dałem jej wyrąbany level i kiedy ją ubiłem dostałm mega-gigantyczną ilość exp , po tym wystarczyło dostać choćby 1 expa ady mieć kolejny level.
__________________
"...a ludzie będą mówić "Oto powrócili władcy Gondoru"..." -Boromir Gondorczyk
RPG
taro jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-08-05, 07:38   #29
Fyo
Kąsacz
 
Fyo awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Z Edenu
Posty: 307
Domyślnie

Heh... Troszke to bez sensu takie importowanie postaci. Nie ma żadnej przyjemniści z pokonania Cieniostwora bez draśnięcia . Ja osobiście uważam, że to jest bezsensu. Zaczynam w wiey Xardasa na 40 poziomie i z pięści, czy z lagi zabijam prawie wszystko co jest na początku jednym szlagiem. Ja wolę jak na początku jestem słaby, muszę uważać, uzdrawiać się co chwilę, zapisywać . A nie idę i zabijam wszystko co się rusza... Ale cóż kwestia gustu. Niemniej jednak pomysł jest ciekawy.
__________________
>FEiE<
ŚP-> Stolica Królestwa-> Nowicjusz Ognia
Królewski alchemik
RPG
Fyo jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-08-05, 10:15   #30
Mr_Achilles
Jaszczur
 
Mr_Achilles awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2005
Skąd: z Erpegii (czytaliście Wielką Drakę?)
Posty: 127
Domyślnie

Cytat:
W zalezności od naszych potrzeb/checi mozemy postac po zimportowaniu "oczyścic z rzeczy,gildji,wykonanych wczesniej questów itp itd uzywając poleceń "insert ch,insert sh oraz Edit abilities"
Choć przestawienie guild=4 na guild=0 nie sprawia mi żadnych problemów, to ja jakoś jeszcze nie słyszałem o tym, by istniał kod "zerujący" wszystkie wykonane questy. Znaczy - importujemy jakąś postać, wpisujemy kod na wyzerowanie zadań i znów możemy je od nowa wykonywać? To coś nowego Lepiej opisz jak się to robi, bo nic nie mogę wymyślić
__________________

Zajrzyj do świata najpiękniejszej istoty pod słońcem...

Teraz Sabrina w naszym idealnym, ojczystym języku!
RPG
Mr_Achilles jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-05, 16:50   #31
P@velek
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Skąd: z dol amroth
Posty: 37
Domyślnie

Cytat:
Choć przestawienie guild=4 na guild=0 nie sprawia mi żadnych problemów, to ja jakoś jeszcze nie słyszałem o tym, by istniał kod "zerujący" wszystkie wykonane questy.  Znaczy - importujemy jakąś postać, wpisujemy kod na wyzerowanie zadań i znów możemy je od nowa wykonywać?  To coś nowego  Lepiej opisz jak się to robi, bo nic nie mogę wymyślić 
Mr.Achillesie a nie można tego zrobić w story helperze?osobiście nie wiem bo z tego niekorzystałem
__________________
Czy wygrasz mecz czy nie ja i tak kocham cię! w moim sercu WIDZEW i na dobre i na złe!
RPG
P@velek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-05, 18:18   #32
McRot
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 12
Domyślnie

Fajny pomysł ale pozniej tak napakowana postacia nie ma co robic nawet porzadnie powalczyc nie mozna
RPG
McRot jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-08-05, 18:26   #33
Imashel
Pan Cienia
 
Imashel awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: Rapture
Posty: 456
Wyślij wiadomość przez AIM do Imashel
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by chudzienki@28-07-2005, 09:39
Mam tylko jedno pytanie? PO CO TO WSZYSTKO??????
216215
Wiesz, tu nie chodzi o skuteczność w walce czy tym podobne, a jedynei o ludzką ciekawość, która niczym głodny wilk zaspokojona musi być, bo inaczej sama siebie zje
RPG
Imashel jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 16-09-05, 11:07   #34
dziku
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: sierpień 2004
Posty: 141
Domyślnie

ciekawy pomysł, ale mam pewną wątpliwość: jeżeli gramy wyexpowaną postacią, to czym się to różni od gry na kodach?? w końcu przy sile 150 wystarcza goła pięść na większość potworów na początku, a potem wymiata nawet byle kordelas piracki. zręczność?? łuk wierzbowy i nic nam nie podskoczy........ więc nie prościej wpisać marvin??
RPG
dziku jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Najwyższy level sewcioj Dyskusja 327 20-07-16 21:51
Jak można zdobyć zbroję Arcymaga Ognia? faza90 Pomoc 11 01-03-09 13:39
Level w GD TheDeathOne Porady i triki 47 29-06-06 18:27
Level w pierwszym rozdziale Daron Pomoc 14 31-10-04 15:39
Max level RoB!k - PALLADYN Pomoc 8 17-07-04 19:09


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.