Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę Jak sprzedawać, nie dostaje za rzeczy pieniędzy?

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 06-12-03, 15:52   #1
Anonymous
 
Posty: n/a
Domyślnie Jak sprzedawać, nie dostaje za rzeczy pieniędzy?

RPG
 
Góra
Nieprzeczytane 06-12-03, 16:05   #2
hrymniak
 
 
hrymniak awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Twierdza Wrocław
Posty: 566
Domyślnie

Bo się nie dostaje kasy, tylko rudę. A jeśli też nie dostajesz rudy az towary swoje, no to masz buga. I to wszystko. Oczywiście dostaniesz zapłatę za towar, który jest coś wart (jest przy nim cena/wartość)
__________________
http://hrymniak.w.interia.pl/Descent.jpg
RPG
hrymniak jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-12-03, 17:03   #3
Qulis
 
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Nie wiem zgubilem mape
Posty: 454
Domyślnie

Ja na poczatku tez miealem problem z handlem w G1 ale to nie z powodu jakiegos bledu tylko poprstu w G1 panuje handel wymienny (inaczej niz w dwojce) i zanim zalapalem co i jak to chyba trzy razy oddalem swoje rzeczy za darmo
RPG
Qulis jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-12-03, 19:12   #4
ThoruS
Skazaniec
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: ze Starego Obozu
Posty: 323
Wyślij wiadomość przez AIM do ThoruS
Domyślnie

po prostu na srodekowy pasek dajesz rzecz ktora xchcesz sprzedac i rzecz ktora chcesz wybrac z ekwipunku sprzedfawcy
__________________
"Za Gomeza!"



-*- GG: 3038702 -*-
RPG
ThoruS jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 12-12-03, 16:52   #5
Strażnik Innosa
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Khorinis
Posty: 38
Domyślnie

Ponieważ kupiłem oryginał Gothica z instrukcją to nie miałem z tym problemu. Musisz umieścić swoje przedmioty i przedmioty handlarza w pole z wymianą i jeśli wartości się wyrównają(lub będziesz miał większą)naciśnij enter.
__________________
wojna mym żywiołem
RPG
Strażnik Innosa jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 19-12-03, 13:08   #6
Larodar
Zbanowany
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Klasztor Innosa
Posty: 37
Domyślnie Jak sprzedawac,nie dosttaje sie pieniedzy?

Cytat:
Ja na poczatku tez miealem problem z handlem w G1 ale to nie z powodu jakiegos bledu tylko poprstu w G1 panuje handel wymienny (inaczej niz w dwojce) i zanim zalapalem co i jak to chyba trzy razy oddalem swoje rzeczy za darmo

Racja.Pewnie zamiast jedynki zaczął grać w Dwujke.
RPG
Larodar jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 19-12-03, 23:15   #7
Bonkol
 
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Z kątowni
Posty: 26
Domyślnie

A można dodawać pojedyńcze rzeczy? Wkurza mnie, że trzeba po 10. Czesami to bardzo niewygodne. Poza tym, kupiec stuka mnie nawet na 9 sztuk rudy!!! A przecież mam kartę stałego klienta!
__________________
'Kobiety i gnijące mumie przodem."
RPG
Bonkol jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-12-03, 00:53   #8
Domel
Golem
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: KRaKóW
Posty: 1 807
Wyślij wiadomość przez AIM do Domel
Domyślnie

Cytat:
A można dodawać pojedyńcze rzeczy? Wkurza mnie, że trzeba po 10. Czesami to bardzo niewygodne. Poza tym, kupiec stuka mnie nawet na 9 sztuk rudy!!! A przecież mam kartę stałego klienta!  
Yyy podstawowo dodaje sie co jedna rzecz, po 10 to ponadpodstawowo
__________________
Zbrodnia i kara, za przeklinanie dostajesz bana
RPG
Domel jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-12-03, 13:56   #9
Ardhad
 
 
Ardhad awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Skąd: Kraków
Posty: 428
Domyślnie

w g1 tylko mozna handlowac wymiennie, jak chcesz rude, to od kupca ustawiasz do kupienia rude a nie bron...
__________________
:: Były Wielki Mistrz Wody ::
:: Były Największy Głosiciel Słowa Adanosa ::
:: Były Generał i Strażnik Sprawiedliwości ::

Dinozaur
RPG
Ardhad jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 21-12-03, 23:52   #10
Backside
 
 
Zarejestrowany: listopad 2003
Skąd: Z planety Melmaq
Posty: 271
Domyślnie

Cytat:
A można dodawać pojedyńcze rzeczy? Wkurza mnie, że trzeba po 10. Czesami to bardzo niewygodne. Poza tym, kupiec stuka mnie nawet na 9 sztuk rudy!!! A przecież mam kartę stałego klienta!
Bo żeby jedną rzecz oddać/wybrać trzeba wcisnąc kursor odpowiadający za obrót lewo, jeśli 10 to strif'e w lewo a 100 to jeszcze z Shiftem.
Najwidoczniem masz ustwaione, że klawisz ruchu w lewo to strife (czyli ruch w bok), a nie obrót.
__________________
>>>JAZZFUNK PLANETA<<<

http://uber-play.blogspot.com/
http://www.playpc.pl/
RPG
Backside jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 07-01-04, 01:20   #11
T3RrO
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2004
Skąd: TG
Posty: 24
Domyślnie

ja na początku nie wiedziałem jak się handluje ale po czasie mnie nauczył moj wierny kolega Nefariu$ tagrze na początku nie potrafialem zbierac zeczy ze skrzynki i rozmawiać
RPG
T3RrO jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 07-01-04, 14:26   #12
Sergio
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Klasztor
Posty: 27
Domyślnie

Ja najpierw grałem w dwójkę.I jak zacząłem grać w G1 myślałem, że nigdy tego nie przejde.Tu klikasz tu do przodu i dopiero podnosisz rzeczy tu dopiero rozmawiasz.PO PROSTU SZOK przeżyłem grając w G1.Ale jak już przeszedłem najemnikiem i zagrałem w G2 to już normalnie koniec.Od nowa się przyzwyczajać,KOSZMAR.Ale jeżeli chodzi o handel to od razu wpadłem na to jak się kupuje i sprzedaje.
__________________
Niechaj Innos oświetla Wam drogę po której koroczycie i doda sił !
RPG
Sergio jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Zostawianie rzeczy w kufrach LeoJohnson Pomoc 1 25-04-08 10:57
Dużo Pieniędzy I Doświadczenia. Adanos Porady i triki 2 20-12-04 15:23
nie dostaje bonusów;/ DTH Pomoc 10 28-11-04 10:25


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.