Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Piranha Bytes: Risen > Risen > Ogólna dyskusja
Przeładuj stronę Na jakim sprzęcie gram

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 02-10-09, 23:48   #13
xbladex
Chrząszcz
 
xbladex awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Posty: 3
Domyślnie

AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2.10GHz
Ati Radeon HD 3650
Ram 4GB

Chodzi na full rozdziałce, full detalach szybko i plynnie bez zadnych przycinek.
RPG
xbladex jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-10-09, 12:08   #14
Kaktah
Krwiopijca
 
Kaktah awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 50
Domyślnie

Intel core2 duo 1.8ghz
1.5 gb ram ddr2
gf 7100gs

na każdych ustawieniach i rozdzielczości gra się tnie, światła pochodni i ognisk nie są wyświetlane i takich tam - z tego co zaobserwowałem zmieniłbym kartę na gf 8600gt i gra śmigałaby na wysokich

@edit
wie ktoś, czy da radę w pełnej wersji Risena wyłączyć edekt hdr i physxa?

Ostatnio edytowane przez Kaktah : 03-10-09 o 12:54.
RPG
Kaktah jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-10-09, 12:55   #15
LordAdarroc
Chrząszcz
 
LordAdarroc awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Skąd: Z Cape Dun
Posty: 18
Domyślnie Pięknie

Na moim raczej średnim sprzęcie AMD Phenom Quad Core 2,20 GHz, 2 GB RAM , Ati Radeon 4500 gierka chodzi świetnie! Zero lagów i problemów z oświetleniem.
edit/ procesor jest czterordzeniowy

Ostatnio edytowane przez LordAdarroc : 03-10-09 o 20:11.
RPG
LordAdarroc jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-10-09, 12:56   #16
GAHA212
Czarny Goblin
 
GAHA212 awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2009
Posty: 183
Domyślnie

Na moim niesamowicie słabym sprzęcie: 1gb ram, 1 rdzeń athlon 1.8, karta ati x1950pro 256mb, na minimalnych śmiga bez ściny, na średnich z małymi ścinami, a na wysokich ze Ścinami z którymi idzie grać... A więc świetna optymalizacja!
__________________
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Jeżeli ktoś piszę więcej niż trzy wykrzykniki, to niezawodny znak, że ma ADHD.
RPG
GAHA212 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-10-09, 23:11   #17
Mynar
Chrząszcz
 
Mynar awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Posty: 8
Domyślnie

Witam, to mój pierwszy post. Ostatnio zepsuła mi się karta Geforce 8600gt i jestem zmuszony grac na 6150se, 256mb.

Mój cały komputer

AMD Athlon 3.0ghz
2GB ram
Geforce 6150se 256mb

Czy Risen pomimo tej karty (obsługuje pixel shader 3.0) pójdzie na najniższych detalach z takimi ścinami by dało się grac?
RPG
Mynar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 00:20   #18
Kaktah
Krwiopijca
 
Kaktah awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 50
Domyślnie

@up
będziesz miał coś w tym stylu xdd
http://img80.imageshack.us/img80/469/risen1.jpg
RPG
Kaktah jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 00:37   #19
Mynar
Chrząszcz
 
Mynar awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Posty: 8
Domyślnie

(joke mode on)Spoko grać się da(joke mode off)

Czyli trza nową karte szybko załatwić...
RPG
Mynar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 04:28   #20
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 016
Domyślnie

Padła mi nowa karta graficzna i muszę na razie jechać na starej GeForce 7600Gt. Ktos mi powie czy Risen na niej pojedzie?
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 10:08   #21
Kaktah
Krwiopijca
 
Kaktah awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 50
Domyślnie

pojedzie, między 7100gs a wyższymi modelami jest taka różnica, że na pewno pojedzie ;d
RPG
Kaktah jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 10:33   #22
Bartek P
Krwiopijca
 
Bartek P awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Posty: 49
Domyślnie

Karta graf:radeon saphire 4850
Procesor:Quad 6600 2.4 Gh
4giga ram
monitor 22 cale
płyta główna intel BLKD45Id czy coś takiego
Gra śmiga na max detalach przy najwyższej rozdzielczości 1650#1050
i dodam jeszcze że napewno nie jestem rozczarowany
RPG
Bartek P jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 16:01   #23
Lucassith
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 6
Domyślnie

GeForce 8800 GT 512 MB - Rozdzielczość 1280x1024
RAM: Patriot 2GB
Intel Core2Duo E8400 @ 4.00GHZ
Very High (czyli wszystko co da się ustawione na max) działa i 40 FPS, spada do 25 w tym "zamku" magów 35 w mieście. Ogólnie fajnie się gra myślałem, że na tym sprzęcie będzie gorzej ale jest bardzo dobrze.

Ostatnio edytowane przez Lucassith : 04-10-09 o 16:12.
RPG
Lucassith jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-10-09, 17:58   #24
Hells
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Posty: 8
Domyślnie

Ja też mam cos takiego http://img80.imageshack.us/img80/469/risen1.jpg nie wiem czy da sie pozbyć tej sztucznej mgły jakos? Irytuje troche... Ogółem gra mi szarpie. Mam słaba karte i tylko 1gb ramu ale mimo to grałem płynnie w far cry 2 (na niskich) i w residenta 5, a risen tnie.
RPG
Hells jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Uroki gry na dobrym sprzęcie. Nederland Pomoc techniczna 14 17-09-09 19:42
Gram łowcą smoków i... lothar18 Pomoc 5 13-08-07 21:13


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.