![]() |
#1 | ||
Berserker
|
![]() Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Berserker
|
![]() Służący zaprowadził go do kupca zlecajacego eskortowanie. Ten spojrzał na Falrica i zagadał
- Chyba za przystojni do takiej roboty jesteście... Moja córka zarzekła się, że cnote przed slubem pierwszemu lepszemu odda... Dlaczego mialbym wam zaufać, że jej nie wydupczycie po drodze? -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Sąsiad Przemka
|
![]() Nordmarczyk speszył się lekko po usłyszeniu zarzutu kupca wobec jego persony, aczkolwiek nie zamierzał teraz odpuszczać. Zachował powagę i z pełnym spokojem odparł:
- Szanowny Panie, macie moje słowo, że waszej córce nic się nie stanie podczas podróży do Masgath. A ja słów na wiatr nie mam w zwyczaju rzucać. "Zresztą..." - przeszło przez myśl awanturnikowi. - "Ta jego córka to pewnie taka potwora, że nawet niewyżyty troll bałby się jej kijem tknąć." |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Berserker
|
![]() Kupiec westchnał.
- Zatem chodź przedstawię cię mojej córce. - Przechodzice do komnaty w tyłu kamienicy. Służący otwiera drzwi i widzisz siędzaca przy oknie piękna dziewczynę (taka jak na obrazku. - Dalej chcecie mnie zapewniać o tym, że dotrzymacie słowa? - zapytał kupiec.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Sąsiad Przemka
|
![]() Falric mruknął do siebie cicho, ujrzawszy córkę kupca.
"No dobra, aż tak źle nie jest... Taką to nawet ja bym chętnie zbałamucił." - i spojrzał ukradkiem na pokaźny biust dziewczyny. - "Ale cóż, robota to robota." Po tym zwrócił się z powrotem do kupca: - Moja odpowiedź pozostaje niezmienna. Podejmę się tego zadania. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Berserker
|
![]() Dziewczyna podeszla do ciebie kręcąc zalotnie biodrami.
- Pozbawiłeś juz kiedyś dziewice jej cnoty, kawalerze? - zapytała namietnym glosem. Kupiec spojrzal na nia zrezygnowany.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Sąsiad Przemka
|
![]() Najemnik uśmiechnął się pod nosem, gdy zrozumiał, że kupiec wcale nie przesadzał w swoim ogłoszeniu. Dziewczę faktycznie było gotowe stracić dziewictwo choćby i z przypadkowym mężczyzną, byleby tylko zrobić na złość ojcu.
- Zdarzyło się, Pani - odpowiedział, skłoniwszy się lekko. - Myślę jednak, że to nie o tym powinniśmy teraz dyskutować. Czy mogę poznać twe imię? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Berserker
|
![]() - Moje imię jest teraz niewazne. Cieszy mnie że nie jestes niedoświadczony. Pamietaj żebyś był ze mna delikatny... - dziewczyna usmiechnęla się zalotnie.
- Sam widzisz, że to niełatwa sprawa. - odezwał się kupiec. - dalej jestes taki pewien, że jej nie ulegniesz podczas podroży? -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Sąsiad Przemka
|
![]() Westchnąwszy ciężko, Falric zwrócił się do swego rozmówcy:
- Tak, jestem pewien - odparł. - Choć muszę przyznać, że to faktycznie nie będzie łatwe zadanie, szczególnie, że na pewno spotkamy jakichś mężczyzn po drodze, a pańska córka jest, ech, no, sam Pan wie... - Roggeveen postanowił nie kończyć zdania. Po chwili namysłu postanowił dopytać o kilka rzeczy. - W ogłoszeniu była wzmianka o woźnicy, służącej oraz wyposażeniu na czas podróży. Rozumiem, że to wciąż aktualne? No i, czy ma Pan jeszcze jakieś dodatkowe uwagi? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Berserker
|
![]() - Pojedzie z wami wierna służąca. - kupiec zawołal i w drzwiach staneło... Coś.
![]() - Jest wierna i nieprzekupna. Od lat u nas pracuje. Jako wożnica pojedzie z wami ten czlowiek. - do pokoju weszło kolejne monstrum. ![]() - Córce załozymy też cos takiego: ![]() Kupiec podał służącej sporą kiesę. - Służka dostała pieniądze wystarczające dla was wszystkich na cala drogę. - Kupiec poskrobał sie po głowie. - No i najwazniejsze. Jak mi cnoty corki nie upilnujesz, to zlecą twoją kastrację jakims lowcom nagrod. masz jeszcze jakies pytania? -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Sąsiad Przemka
|
![]() Falric spojrzał zszokowany na babsko trzymające jedną ręką wielki młot. Jej na pewno nie miał zamiaru drażnić.
- Nie, nie mam - odrzekł kupcowi. Odwrócił się do garbatego woźnicy i nakazał mu szykować konie. Pozostała już tylko jedna kwestia. - A panienkę zostawię samą, proszę przyodziać, hm... oprzyrządowanie - wskazał palcem na coś, co sprezentował mu ojciec dziewczyny. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |