![]() |
#1 | |
Krwiopijca
|
![]() Postanowiłem założyć ten temat gdyż bardzo zaciekawiła mnie nowa fabula gry Risen 2. W nowej części będą piraci i ponoć ma być broń palna. Prawdę mówiąc to średnio mi się podoba zastąpienie łuku bronią palną w Risen 2, niby nowość, ale można powiedzieć, że to trochę psuje klimat starej dobrej serii Gothic oraz poprzedniej części Risen, miecze, magia itd. Jakie szanse ma miecz przeciwko broni palnej? Choć nie ma co narazie oceniać... Pogadamy jak zagramy
![]() Podoba mi się również pomysł podzielenia świata na 3 wyspy i zapowiedź, że gra nie będzie już tak liniowa jak jej poprzedniczka oraz wiadomość (nie do końca potwierdzona), że będzie wiele zadań pobocznych, których nieco brakowało w Risen 1. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie tak jak obiecują autorzy, chodź prawdą jest, że nie każdemu się to udaje... Już nie mogę doczekać się premiery! |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Jaszczur
|
![]() Według mnie proń palna będzie podobna do tej z Mount blade Ogniem i mieczem , jednak niepasuje ona ani do Risena , ani do Gothica . Z tymi 3 wyspami , to w Arcani też miało być kilka wysp I CO ! niema Korchaan i Targaan .
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Jaszczur
|
![]() Jak chcecie to macie tu porządnego gameplaya: http://www.youtube.com/watch?v=T9IpbpamLek
Z tego co widać to widzę, że gra na każdym kroku aż ocieka pirackim klimatem. Jedynka podobała mi się bo była taka ''mroczna'' i tajemnicza. Wolał bym, żeby dwójka też taka była, ale z tego nici. Kierunek, w którym udało się Piranha Bytes zupełnie mi się nie podoba, ale czas pokaże.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Czarny Goblin
|
![]() Moim zdaniem broń palna to jest fajny pomysł. Przez wszystkie ich produkcje strzelaliśmy z łuków a teraz takie fajne urozmaicenie. Podzielenie wyspy na kilka części też mi się podoba. Gameplay'ów było już tak dużo, że można było się sporo dowiedzieć na temat broni palnej, mechanice rozgrywki, szacie graficznej i rożnych pierdołach. Zadań pobocznych ma być bardzo dużo jak dobrze pamiętam to ma być ich 300-400 (jak napisałem za dużo to mnie poprawić, jeśli ktoś też o tym czytał). Klimat moim zdaniem będzie bardzo dobry. Piraci to nie jest zły pomysł.
Tylko czekać na premierę.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Tym razem twórcy raczej zrezygnują z tego "mrocznego" klimatu, bo jak już od dawna zapowiadają, gra ma być raczej w klimatach pirackich. Na gameplayach które widziałem świat wyglądał raczej kolorowo niż mrocznie...I prawdopodobnie tak ma być, bo tak szczerze to lepiej mi to pasuje do piratów. Jeśli chodzi o broń palną to nie za bardzo jestem w temacie, ale nie za bardzo potrafię to sobie wyobrazić. No ale cóż, pożyjemy, zobaczymy, może będzie to ciekawą innowacją. Broń palna ma całkowicie wyprzeć łuki i kusze, czy będzie tylko dodatkiem?
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Swordmaster
|
![]() Ja jestem na razie bardzo usatysfakcjonowany zmianami w drugiej części Risen. Uważam, że jest to ogromny krok do przodu, gdyż PB są na dobrej drodze, by stworzyć zupełnie inny klimat, nie powtarzając tego z Gothiców. Właściwie, gdyby robili wszystko na modłę swojej starej serii, byłbym lekko rozczarowany. Teraz widzę, że się rozwijają, z czego można się tylko cieszyć.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Czarny Goblin
|
![]() Broń palna to będzie na pewno dodatek tak jak to było z łukami. A gnat od początku gry to by była fajna sprawa. Chociaż na tych gameplay'ach na GamesCom był grywalny początek gry a niektórzy od razu po minucie latali z gnatem. Pożyjemy zobaczymy...
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Krwiopijca
|
![]() Mnie też coś nie pasuje broń palna , wole kusze i łuki tradycyjnie. no ale zobaczymy jak to będzie. mam nadzieję , że wymagania minimalne będą jakieś przyzwoite...
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Swordmaster
|
![]() Perwsza część była naprawdę dobrze zoptymalizowana, o ile pamiętam, a druga nie różni się mocno grafiką, więc myślę, że trzeba by NAPRAWDĘ słabego kompa, żeby nie odpaliło choćby na najniższych detalach.
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Risen - kody | Smutas | Ogólna dyskusja | 34 | 06-06-14 11:53 |
Gothic vs. Risen | Meeraw | Ogólna dyskusja | 174 | 01-11-13 22:05 |