![]() |
#25 | |
Zębacz
|
![]() Mam Risen 2 ciągle zainstalowanego, ale nawet nie próbowałem się przymierzać do ponownej rozgrywki.
Za to Diccurica z chęcią odświeżę. Już dawno nosiłem się z tym zamiarem. Nie tak dawno skończyłem przechodzić po raz n-ty G1, więc teraz czas na ten zacny modzik ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Polna Bestia
|
![]() Risena 2 przeszedłem 2 razy ale już nie mam chęci do niego wracać, lecz za to w Gothica chętnie pogram, w czystego, lub z modami.
Ogólnie Risen 2 jak i Risen nie mają w sobie ,,tego coś" co miał Gothic, tej tajemniczości. Ale zagram we wszystkie gry co zrobi Piranha Bytes. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Polna Bestia
|
![]() Gdyby Risen 2 Mroczne Wody było pierwszą grą PB, z pewnością nie zrobiliby kariery. Jednak ekipa ta ma za sobą świetlaną przeszłość. Szkoda mi tak utalentowanych ludzi.Jestem wręcz zdziwiony że ta ekipa stworzyła taką grę. Moim zdaniem Risen 2 MW, to totalny gniot.
Zacznę od systemu walki. Chciałem zacząć od niego gdyż jest to jeden z lepszych elementów tej gry (co w cale nie znaczy ze jest dobry). Jest on dynamiczny co jest jego plusem. Połączenie miecza z pistoletem to dosyć oklepana wersja lecz całkiem spoko. Walka muszkietem, w moim zdaniem jest najbardziej efektywna, lecz mało efektowna. I to mnie boli najbardziej. Mam wrażenie że wprowadzając takie nowości jak walka muszkietem oraz voodo, zespół zapomniał o walce mieczem, która nie jest ciekawa. Na temat voodo się nie wypowiem, gdyż nie użyłem jej ani razu. Lecz dużo czytałem na temat tego `stylu walki` i nie przeczytałem ani jednej pozytywnej opinii. Dalej, rzecz która moim zdaniem jest zdecydowanie najważniejsza w gra cRPG. Świat przedstawiony oraz to jak reaguje on na postępy w fabule. Świat gry naprawdę nie zwala z nóg, jest po prostu kiepski. Miasta nijakie i małe. Wyspy małe, nic ciekawego. A obrana ścieżka gry praktycznie nie zmienia fabuły, zdań dodatkowych itp. Czego jak czego, ale po PB możemy wymagać dobrej fabuły. Grafiki nie będę komentować z tego względu że dopiero niedawno kupiłem grę i nawet nie wiem kiedy została wydana. A nie chce im czegoś odejmować, bo ocene grafiki znacznie zawyżyły takie gry jak Skyrim, GTA V czy też Assasin' s Creed III. Muszę dodać też że w grę gram na konsoli PS3. Z typowych cRPG, grałem tu tylko w Skyrim i Risen. Jeśli chodzi o moje osobiste odczucia, Skyrim zjadł Risen, już na początkowych napisach. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Czarny Goblin
|
![]() Wlasnie zakonczylem druga czesc Risena wiec czas sie podzielic wrazeniami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Risen - ogólne wrażenia, fabuła itp. | Bastian28 | Ogólna dyskusja | 125 | 21-06-18 15:28 |
Wrażenia | Macrentofeth | ArcaniA: Gothic 4 | 356 | 08-08-15 03:50 |
Risen 2 - wrażenia z oglądania gameplay'ów | Smutas | Ogólna dyskusja | 3 | 13-04-12 14:54 |
Wrażenia | Macrentofeth | Pomoc Techniczna [G3] | 60 | 15-01-12 12:12 |
Wrażenia z G3:ZB | Webster | Dyskusja | 45 | 12-06-11 00:40 |