Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę Czy jest jakiś kod na punkty nauki?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 22-08-10, 18:30   #1
albanx
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: Nowy Obóz
Posty: 19
Domyślnie Czy jest jakiś kod na punkty nauki?

Czy jest jakiś kod na punkty nauki?
RPG
albanx jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-10, 18:50   #2
Mazg
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Posty: 31
Domyślnie

Tak, od tego jest Characterhelper. Kod na niego to "set ch" (Albo "instert ch", już dokładnie nie pamiętam) i u niego możesz sobie dodać punkty nauki, zmienić gildie i się uczyć wszystkiego.
__________________
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
RPG
Mazg jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-10, 19:04   #3
albanx
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: Nowy Obóz
Posty: 19
Domyślnie

Gdy przywołuję characterhelpera nie mam u niego żadnych opcji dialogowych
RPG
albanx jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-10, 20:58   #4
Shrike
Malkontent
 
Shrike awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Skąd: Lublin
Posty: 647
Domyślnie

Opcje dialogowe są na samym początku gry. Gdy pójdzie się dalej z niewiadomych powodów nie da się z nim już rozmawiać. Jest jednak taki trik, że wchodzisz do edit abilites i gdzieś na samym dole będzie za ile punktów doświadczenia będziesz miał następny poziom. Jak ustawisz na najnizszą możliwą wartość to za zabicie chrząszcza będziesz miał nowy poziom i jednocześnie punkty doświadczenia.
__________________
"Somewhere, something incredible is waiting to be known"
RPG
Shrike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-08-10, 22:02   #5
albanx
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: Nowy Obóz
Posty: 19
Domyślnie

Dzięki Diego pomogło
RPG
albanx jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-10, 00:39   #6
Kusy Sonix
 
 
Kusy Sonix awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Posty: 231
Domyślnie

widze ze sie meczycie wiec napisze. f2 wpisujesz edit abilites i w tym okienku wpisujesz lp = x

x = liczba ile chcesz miec pkt nauki, np. lp = 999999999

Ostatnio edytowane przez Kusy Sonix : 24-08-10 o 22:24.
RPG
Kusy Sonix jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-10, 20:33   #7
Shrike
Malkontent
 
Shrike awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Skąd: Lublin
Posty: 647
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kusy Sonix Zobacz post
widze ze sie meczycie wiec napisze. f2 wpisujesz edit ebilites i w tym okienku wpisujesz lp = x

x = liczba ile chcesz miec pkt nauki, np. lp = 999999999
Też tak się da, ale raz mi się zepsuło i nie mogłem wydawać tych punktów doświadczenia. Mojemu koledze tak samo. Więc osobiście nie polecam tego sposobu.
__________________
"Somewhere, something incredible is waiting to be known"
RPG
Shrike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-10, 22:05   #8
pietrek1997
Chrząszcz
 
pietrek1997 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 3
Cool

a ja znam łatwiejszy sposób klikasz b wpisujesz marvin znowu b klikasz f2 potem insert xp potem gra dopisze xp_map i i możesz ja otwierac ile chcesz za to otwieranie dostajesz 20 pkt nauki i 100 bryłek rudy mam nadzieje że pomoglem
RPG
pietrek1997 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-12-10, 11:52   #9
Tamalon
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: grudzień 2010
Skąd: Klasztor Ognia w Starym Obozie
Posty: 40
Domyślnie

wpisujesz w konsoli edit abilities
potem w tabelce wpisz lp = **************
*********** - liczba punktów nauki
zawsze działa JEŚLI NIE DAJESZ 99999999999999999999999999 tylko np 100 albo 150
RPG
Tamalon jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-12-10, 18:20   #10
Agrado
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2010
Skąd: Wschowa
Posty: 14
Domyślnie

Niestety w edit abbilites da się tylko w G2. Polecam xp_map
RPG
Agrado jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-08-11, 17:17   #11
adrianno09
Krwiopijca
 
adrianno09 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2011
Posty: 21
Domyślnie To łatwe.

Piszesz e a b(oczywiście w konsoli) później enter, i lp = #. Zamiast # wpisujesz dowolną cyfrę do 999999999

Ostatnio edytowane przez adrianno09 : 17-08-11 o 17:19.
RPG
adrianno09 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-08-11, 19:08   #12
Shadow9
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2011
Posty: 32
Domyślnie

ch działa w Gothic 2 a w Gothic 1 jest następujące: przywołujesz chrząszcza albo coś innego, potem bierzesz edit abilities jeśli ci się pokazała tabela to wpisujesz level = 9999999999 (10 dziewiątek) i wychodzisz zabijasz potworka i dostajesz bardzo durzo doświadczenia. I za każdym razem gdy kogoś albo coś pokonasz to dostaniesz 1 poziom za każdego wroga. Ja tak doszedłem do 2000 PN. A xp_map daje 1000 Bryłków Rudzielca
RPG
Shadow9 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
W co dac Punkty Nauki? DemonStone Porady i triki 16 01-09-09 19:57
punkty nauki strzelec Pomoc 13 04-12-07 10:19
Punkty nauki Aleksan Pomoc 4 10-06-06 17:27
Punkty nauki RoB!k - PALLADYN Pomoc 16 07-07-04 21:00


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.