Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Gothic 3 Patch 1.6

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 07-02-08, 10:48   #1
m_moris
Chrząszcz
 
m_moris awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2008
Posty: 5
Domyślnie Gothic 3 Patch 1.6

wreszcie i nareszcie jest:
patch:
30MB- potrzebny 1.12
link
70MB- nie potzreba wcześniejszych patchów
link
link do oficjalnego wątku
lnk
plik readme
link
plik changelog
link
__________________
Core 2 Duo E4300 (3150MHz); MSI P6N SLI v2; 2x1024 Geil(800); GeForce MSI 7900GTX; LiteOn DVD RW; Asus DVD; 250(SATA)+120 GB Segate; PENTAGRAM Silent Force PSF 620W; SyncMaster 710N LCD
Looking for reason of life...

Ostatnio edytowane przez m_moris : 07-02-08 o 13:47. Powód: sugestie kolegów ;)
RPG
m_moris jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 11:39   #2
Wulf
Demon
 
Wulf awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: made in china?!
Posty: 515
Domyślnie

Zainstalowałem. Popatrzyłem - pierwsze co zauważyłem są nowe ustawienia postprocesingu, które teraz wyglądają tak: brak - efekt overglow - głębie pola - efekt overglow + głębia pola - kreskowy. Następnie gra, przynajmniej mnie, wczytała się tak jak wcześniej. Zwiedzanie nie trwało zbyt długo, poprawę jednak małą odczułem.

Edit: dłuższe oględziny potwierdzają możliwości patcha - gry przyspieszyła.
__________________

brat Wallesa ; FZK ; Miłujmy się!

Ostatnio edytowane przez Wulf : 07-02-08 o 12:11.
RPG
Wulf jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 11:59   #3
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Ja proponuję wrzucić newsa na stronę GS i bezpośredni link do tego wątku, jak i orygnalnego.
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=151286

EDIT: i Ofc nleży też wrzucić chaneloga, readme, ale także przypiąć temat przez modów. Wszystko proponuję wrzucić do pierwszego posta.

EDIT2: Wa wa wewa!! Hehe, ten pacht daje bardzo dużo w wydajności! Teraz moge grać na absolutnym full w max rozdziałce, nie bojąąc się się o Where is Guru!! Dla pewności katowałem grę - teleport varrant, exploracja terenu, myrthana, exploracja terenu, teleport nordmar, exploracja terenu. Gra chodzi wyraźnie szybciej, zawiechy na doczytywanie są rzadkością.... WIELKIE GRATZY za tech patcha! Szkoda tylko, że tak późno...
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 


Ostatnio edytowane przez Akaforty : 07-02-08 o 13:09. Powód: go go power edit
RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 17:23   #4
quong
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 3
Domyślnie

A czy ktoś wie, czy trzeba zaczynać grę od początku, żeby łątka działała? I czy jak sie ma CP1.5.2 to trzeba grę odinstalowywać i instalować na nowo czy czy można zainstalować od razu na aktualną wersję gry?
RPG
quong jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 17:27   #5
Wulf
Demon
 
Wulf awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: made in china?!
Posty: 515
Domyślnie

Podstawą do instalacji tego patcha jest wersja 1.12. Także mając grę spaczowaną do v.1.5.2 też możesz ze spokojem go zainstalować . Usprawnienia zwiększające wydajność zadziałają bez zaczynania gry od początku.
__________________

brat Wallesa ; FZK ; Miłujmy się!
RPG
Wulf jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 17:33   #6
quong
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 3
Domyślnie

Kurde, znowu trzeba będzie grać od początku :/ .... no ale trudno. Dobrze, że jest! A jest jakaś różnica w grafice? Coś polepszyli? ogólnie na + czy - ?
RPG
quong jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 17:50   #7
logatus
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2008
Posty: 27
Domyślnie

Mam pytanie czy modyfikować ini po patchu 1.5 czy od razu wgrywa patch 1.6 i nie modyfikować ini czy go modyfikować
RPG
logatus jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 18:09   #8
quong
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 3
Domyślnie

Cytat:
Napisał logatus Zobacz post
Mam pytanie czy modyfikować ini po patchu 1.5 czy od razu wgrywa patch 1.6 i nie modyfikować ini czy go modyfikować
A możesz mi odpowiedzieć w jakim celu? W końcu po to jest patch, żeby to wszystko ponaprawiał i zachowywało się to normalnie....
RPG
quong jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 18:46   #9
Makavelli
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał tardziel Zobacz post
Gra chodzi wyraźnie szybciej, zawiechy na doczytywanie są rzadkością....
Mogę zapytać jakiego masz kompa? Bo jestem ciekawy czy na moim sprzęcie z 2gb RAM, kartą galaxy 7900gs i prockiem c2d e4500 ten patch coś pomoże, do tej pory nie instalowałem żadnych patchy bo nie miałem płyty a gra się często przycinała. I czy patch poprawia w jakiś sposób grafikę, dodaje jakieś nowe opcje graficzne?
RPG
Makavelli jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 19:23   #10
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Cytat:
Napisał Makavelli Zobacz post
Mogę zapytać jakiego masz kompa? Bo jestem ciekawy czy na moim sprzęcie z 2gb RAM, kartą galaxy 7900gs i prockiem c2d e4500 ten patch coś pomoże, do tej pory nie instalowałem żadnych patchy bo nie miałem płyty a gra się często przycinała. I czy patch poprawia w jakiś sposób grafikę, dodaje jakieś nowe opcje graficzne?
Kompa mam nieco lepszego, bo mam podobny sprzęt, z tą różnicą, że posiadam kartę GF 8800 GTS. Różnicxa jest spora, nawet bardzo. No i nie ma błędu where is guru, przynajmniej jeszcze sie nie pojawił. A grę aktowałem, bo telepotowałem się z Varrantu do myrthany, potem do nordmaru. W każdej lokacji pół godszinna exploracja terenu.

Pojawiła się nowa opcja... mianowicie kreskowanie. Po niej gra wygląda jak komiks, warto włączyć to ustwaienie by zoabczyć jak wygląda
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 21:19   #11
kamiledi15
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: listopad 2007
Posty: 39
Domyślnie

c Kurde, po zainstalowaniu zniknęły mi napisy w menu. W pliku ge3.ini przestawił mi się język na english, ale po zmianie na polish napisów nadal nie ma. Nie widać też, co gadają postacie. Co mam zrobić?
Przy poprzednim patchu miałem ten sam problem, ale tam wystarczyło zmienić ten wyraz z english na polish. Teraz to nie pomaga. Po uruchomieniu gry w useroptions.ini language zmienia się na N/A , zmiana na polish też nic nie daje. Nie mogę wypróbować przez to opcji kreskowanie, sama nawigacja po menu staje się bardzo trudna, bo muszę klikać w ciemno... Co mogę zrobić? Czy ten patch wogóle nadaje się do polskiej wersji?

Ostatnio edytowane przez kamiledi15 : 07-02-08 o 21:40.
RPG
kamiledi15 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-02-08, 21:39   #12
Akaforty
aka forteeeeeeeeeeeh
 
Akaforty awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 1 025
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Akaforty
Domyślnie

Zainstalowales najpier patch 1.12? To bardzo wazne. Dopiero potem zainstaluj 1.6. pierwszy taki przypadek ... Procz ge3.ini, jezyk muszisz tez zmienic w UserOptions.ini, a ten plik znajduje sie w Moje Dokumenty/Gothic 3/ Znajdziesz tam linijke odpowiedzialna za jezyk - po prostu dajesz polish i tyle.
__________________
NLP addict. || PURE CONSCIOUSNESS CLUB || Obywatel

Spoiler 

RPG
Akaforty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Nieoficjalny patch do Gothic 3 AddoN Dyskusja 501 22-08-12 10:16
Czy istnieje patch do Gothic 2 NK ? Tyla Pomoc 4 20-10-09 22:14
Gothic - Patch Ilith Pomoc techniczna 1 16-08-08 01:43


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.