Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic 3 > Dyskusja
Przeładuj stronę Nieoficjalny patch do Gothic 3

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 25-06-07, 18:00   #1
AddoN
Tunak Pierwszy
 
AddoN awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 1 116
Domyślnie Nieoficjalny patch do Gothic 3

Społeczność niemieckich fanów nie śpi i na własną rękę stara się łatać Gothic 3. Najlepszym tego dowodem jest opublikowana najnowsza wersja łatki (więcej na stronie głównej Gothic Site).

Autorzy zapowiadają, że patch będzie się rozwijał i w niedalekiej przyszłości możemy oczekiwać kolejnych jego wersji.

Temat ten powstał głównie do dyskusji na temat tych poprawek. Jeżeli ich używacie i macie jakieś spostrzeżenia podzielcie się nimi.
RPG
AddoN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-06-07, 18:04   #2
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 238
Domyślnie

Sam jestem ciekaw ile to poprawi, juz sciagam. A poki co temat przyklejam.

I nie chce widziec postow typu "o kolejny patch, super sciagam"....zedrzec na twardziela, zainstalowac, pograc, zaobserwowac i dopiero wtedy pisac tutaj. Pozdro


Hmmm; sciaga, uruchamiam i
Cytat:
Gothic 3 Patch 1.12 ist nicht installiert, die Installation wird abgebrochen.
Tak chyba nie powinno byc
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...

Ostatnio edytowane przez Rabittous : 25-06-07 o 23:02.
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-06-07, 23:27   #3
l3m0n
Polna Bestia
 
l3m0n awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Posty: 33
Domyślnie

Nie jest zbyt kolorowo. Znowu nie ma wsparcia dla wersji polskiej Zainstalowałem i nie pograłem bo jest po niemiecku
RPG
l3m0n jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-06-07, 23:35   #4
AddoN
Tunak Pierwszy
 
AddoN awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 1 116
Domyślnie

Cytat:
Napisał Rabittous
Gothic 3 Patch 1.12 ist nicht installiert, die Installation wird abgebrochen.
Patch 1.12 do G3 nie jest zainstalowany, instalacja zostaje przerwana.
To jest wersja 1.3, musisz sciagnac wczesniejsze.

Cytat:
Nie jest zbyt kolorowo. Znowu nie ma wsparcia dla wersji polskiej Zainstalowałem i nie pograłem bo jest po niemiecku
Oczywiscie ze nie ma wsparcia Ale mozna w koncu ukonczyc kilka zadan

Ostatnio edytowane przez AddoN : 25-06-07 o 23:52.
RPG
AddoN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 10:02   #5
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 011
Domyślnie

Niech ktoś wyjaśni co z tym patchem. CZy trzeba wcześniej instalować inne łatki?
I czy będzie chodzić z polską wersją? I może ktoś napisze, co on konkretnie rozwiązuje w kwestii fabuły gry? Bo jak czytam o niedokończonych zadaniach, to mam wrażenie, że pisał to ktoś, kto nawet raz G3 nie przeszedł do końca.
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 12:29   #6
l3m0n
Polna Bestia
 
l3m0n awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Posty: 33
Domyślnie

Pytasz co z tym patchem? Na razie działa tylko z wersją niemiecką ale na forum jowood zapewniaja ze za 1-2 dni będzie wersja dla wszystkich Patch e 1.2 i 1.3 poprawiają pełno bugów. Wszystko napisane jest w changelogu pod tym adresem:
http://snorre.jowood.de/~community/Gothic3/Gothic_3_Community_Patch_v1.3.txt
RPG
l3m0n jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 13:52   #7
MarkaM
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Posty: 1
Domyślnie

Gothic 3 Patch 1.12 ist nicht installiert, die Installation wird abgebrochen.
Jak dla mnie to na kompie nie ma zainstalowanego oficjalnego patcha 1.12. Poza tym jak napisal I3m0n nieoficjalny patch 1.3 dziala tylko z niemiecka wersja Gothic 3

ponize link do angielskiej wersji tlumaczenia change loga http://66.249.91.104/translate_c?hl=...Patch_v1.3.txt

Ostatnio edytowane przez MarkaM : 26-06-07 o 14:06.
RPG
MarkaM jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 19:49   #8
Aqualorn
Krwiopijca
 
Aqualorn awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: w Polsce
Posty: 53
Domyślnie

A mógłby ktoś napisać jakich to zadań nie można było skończyć w Gothicu 3 bez patcha 1,3. Jestem tego bardzo ciekaw bo sam sie z takim nie spotkałem. Były zadania niezlecane ale niedończone. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś dałby info
RPG
Aqualorn jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 20:12   #9
AddoN
Tunak Pierwszy
 
AddoN awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 1 116
Domyślnie

Chocby slawny quest z dwunastoma paladynami, gdzie to jednego po prostu.... nie bylo.
RPG
AddoN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 20:48   #10
Szlafrok
Czarny Goblin
 
Szlafrok awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Posty: 130
Domyślnie

A zmienia coś w sprawie wydajności? Niestety, niemiecki language znam na tyle, na ile wytrzymuje uczniowska cierpliwość, więc raczej nie zapatrzę się w changelog...
__________________
System failure
RPG
Szlafrok jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-06-07, 21:26   #11
sir_doom
Polna Bestia
 
sir_doom awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Brzeg
Posty: 50
Domyślnie

Patch naprawia tylko questy i dialogi...
RPG
sir_doom jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-06-07, 10:46   #12
tomes
Krwiopijca
 
tomes awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Posty: 26
Domyślnie

btw. kilka dni wczesniej zalozylem juz taki temat -> http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=14010 wiec troche bez sensu zeby byly 2

Tamten jest o starszej wersji patcha - Kasen

Ostatnio edytowane przez Kasen : 28-06-07 o 10:52.
RPG
tomes jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 3 Patch 1.6 m_moris Pomoc Techniczna [G3] 116 29-10-10 23:01
Czy istnieje patch do Gothic 2 NK ? Tyla Pomoc 4 20-10-09 23:14
Gothic - Patch Ilith Pomoc techniczna 1 16-08-08 02:43


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.