Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Porady i triki
Przeładuj stronę Cheaty

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 03-10-10, 21:35   #1
Avallach
Czarny Goblin
 
Avallach awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 166
Domyślnie Cheaty

Aby aktywować tryb testowy, należy znaleźć folder "ArcaniA - Gothic 4 Demo" w "Moich Dokumentach" i otworzyć w edytorze tekstowym plik input.xml. Pomiędzy którymś "</Input>" a "<Input" wklejamy:
Kod HTML:
<Input command="cheat menu" >
                <Key name="F1"/>
                <Activation type="first active" />
</Input>
Następnie w grze wciskamy F1 i kombinujemy.
Poniższe komendy wstawiamy na identycznej zasadzie (zamiast cheat menu). Oczywiście zmieniamy też przycisk, np na F2 itd.
Spoiler 
__________________

theModders.org - Administrator
GothicSite - newsman [modding]

Ostatnio edytowane przez Avallach : 05-10-10 o 20:08.
RPG
Avallach jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 06-10-10, 19:19   #2
aku97
Krwiopijca
 
aku97 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Skąd: Gdańsk
Posty: 38
Domyślnie

Chciałbym się dowiedzieć czy kody Gothic 4 będą także na PS3

Z góry dzięki za odpoweidź
__________________
I człowiek pokonał bestię , a ona powróciła do krainy Beliara.
RPG
aku97 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 10-10-10, 22:45   #3
Avallach
Czarny Goblin
 
Avallach awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 166
Domyślnie

Cytat:
Napisał aku97 Zobacz post
Chciałbym się dowiedzieć czy kody Gothic 4 będą także na PS3

Z góry dzięki za odpoweidź
Ten mechanizm cheatów jest uniwersalny - plik input.xml powinien występować w każdej wersji gry, można w nim ustawiać także aktywowanie np. joystickiem.

BTW, znalazłem taki spoiler, ale nie wiem gdzie go dać:
Spoiler 
__________________

theModders.org - Administrator
GothicSite - newsman [modding]
RPG
Avallach jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-10-10, 21:32   #4
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: kraina barbarzyńców
Posty: 13 004
Domyślnie

Ale który kod do czego?
Chciałem przywołać sobie pajęczyny z zadania na cholernym bagnie. Trzeba 12, a ja z godzinę straciłem na bieganie po bagnie i mam tylko 10...
__________________
Pro Fide, Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum



Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 21-10-10, 08:40   #5
Avallach
Czarny Goblin
 
Avallach awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 166
Domyślnie

To nie są takie prawdziwe "kody". To po prostu ukryte skróty klawiaturowe do kilku przydatnych dla testerów funkcji, np latania kamerą po świecie i przenoszenia bohatera w dane miejsce albo biegania sprintem nawet bez runy. Można też uaktywnić specjalne okienko z ukrytymi ustawieniami (jak pogoda, efekty specjalne, pora dnia, interface pc/ps3). Nie ma niestety konsoli, a co za tym idzie możliwości tak wielkich jak w Gothicach. Na przyzywanie przedmiotów/NPC nie ma niestety sposobu (chyba że ręczne kombinowanie z edycją save'ów).

Naprawdę godny uwagi jest według mnie niestety jedynie "cheat menu" i wolna kamera/teleport. Przykładowo końcówka mojego pliku Moje Dokumenty/ArcaniA - Gothic 4 Demo/input.xml wygląda tak:
Cytat:
<Input command="cheat menu" >
<Key code="59" />
<Activation type="first active" />
</Input>
<Input command="slow motion" >
<Key code="65" />
<Activation type="first active" />
</Input>
<Input command="hero teleport" >
<Key code="63" />
<Activation type="first active" />
</Input>
</Inputs>
Przycisk slow motion pozwala po prostu pooglądać ładne efekty czarów, grać się na takim spowolnieniu nie da
__________________

theModders.org - Administrator
GothicSite - newsman [modding]

Ostatnio edytowane przez Avallach : 21-10-10 o 08:46.
RPG
Avallach jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 14-03-11, 09:31   #6
Ziomalek
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2011
Posty: 2
Domyślnie

nie rozumiem cheatów;/ po to jest gra i przyjemność z grania w normalny sposób... jaka można mieć frajdę ze się oszuka system ? Po to się płaci za gre zeby miło i długo przy niej posiedzieć
__________________
pozycjonowanie - pozycjonowanie
RPG
Ziomalek jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 14-03-11, 09:51   #7
Alembik_Vina
Golem
 
Alembik_Vina awatar
 
Zarejestrowany: luty 2010
Skąd: ? - Khardimon fatagh schatar fatagh Beliar - !
Posty: 1 034
Domyślnie

cheaty są potrzebne między innymi do:
- zabawy
- nakręcania filmików
- likwidacji bugów
__________________
Większość magów śmierdzi jak stary but i ma mięso twarde, jak jego podeszwa,
unikaj ich, jeśli ci życie miłe
RPG
Alembik_Vina jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Tricki czy cheaty? Coldkiller Porady i triki 19 05-07-09 00:21
Jak WYŁączyć cheaty HypnOS Pomoc 3 29-07-05 10:32


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.