Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę problem z ładowaniem krain

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 27-04-06, 21:32   #1
marcinek6000
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Posty: 10
Domyślnie

Wypełniłem wszystkie misje w Jarkendarze. Gdy chcę wrócić z Jarkendaru do Khorinis to wyłącza mi się gra i wyskakuje mi taki oto błąd: D:zArchiver(::ReadObject)
bjRef, referenced object has not been read, object index:18588
miałem też tak kiedyś jak wychodziłem z Górniczej Doliny do Khorinis lub odwrotnie. Pomocy bo nie chcę grać od początku!
RPG
marcinek6000 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 12:25   #2
Masterblaster
Nemesis
 
Masterblaster awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 1 353
Domyślnie

Cytat:
Pomocy bo nie chcę grać od początku!
no i chyba niestety czeka cię taki los. Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyć. Być może jest to wina tego że masz słaby komputer bo wymagania gry są dość wysokie. Chyba każdy miał jakieś problemy z ładowaniem się krain czy kolejnych rozdziałów. Może spróbuj wczytac wcześniejszy zapis i próbowac do skutku. Może masz zapis przes wejściem do Jarkendaru to byś trochę zyskał i nie musiał zaczynać gry od początku. Powodzenia.
__________________
"Nie dyskutuj nigdy z głupcem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."
RPG
Masterblaster jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 13-05-06, 01:10   #3
Gibi
 
 
Gibi awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Pasadena
Posty: 143
Domyślnie

Nie no może nie będzie tak źle spróbuj przeinstalować gierke ale sejwy zostawić może zadziała ale nic nie gwarantuje spróbować nie zaszkodzi leosze to niż cały Jharkendar od nowa :P chociaż jak ktoś lubi :P
__________________
BAZINGA
RPG
Gibi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-05-06, 17:07   #4
Hoob'
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 3
Domyślnie

ja mam ten sam problem...
zrobilem trzeci rozdzial, wszystko fajnie, chce zaczac czwarty wiec ide do gorniczej doliny, laduje sie gornicza dolina i kiedy ladowanie sie konczy to wywala mnie do windowsa ;/ nie ma zadnego komunikatu o bledzie a gdy wlaczam gre jeszcze raz to jest inicjalizacja i konfiguracja systemu plików ;/
reinstalowalem gre (oczywiscie savy zostawilem), i sytuacja sie powtarza! trzeba zaznaczyc ze to nie jest wina sprzetu bo mam proc sempron 3100+, 1024 ramu dual channel i grafe radeon x550 ;/

i co mam teraz grac od poczatku?
ma ktos jakis pomysl? prooooosze

poniewaz jestem w Khorinis wiec sprobowalem czy zaladuje mi jarkendar i okazalo sie ze tak... nic juz tego nie rozumiem ;/
RPG
Hoob' jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-05-06, 17:48   #5
marcinek6000
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Posty: 10
Domyślnie

Niestety, po przeinstalowaniu gry dalej mam ten sam błąd, gdy wchodzę z tych zapisów. Chyba będę musiał zaczynać grę od nowa. Tylko, że mam już tak kilkanasty raz. Na 20 razy kiedy grałem to chyba tylko pięć razy udało mi się przejść bez żadnych błędów.
RPG
marcinek6000 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-05-06, 18:12   #6
kamil_kepa
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Warszawa
Posty: 64
Wyślij wiadomość przez AIM do kamil_kepa
Domyślnie

Za nim zaczniesz gre od nowa sprobuj moze przeinstalowac sterowniki do karty graficznej...molziwe, ze pomorze, poza tym sprobuj jakiegos save'u przed Jarkendarem,ale obawiam sie, ze blad moze sie powtorzyc:/
__________________
<<----


RPG
kamil_kepa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-05-06, 20:23   #7
Balrog-shadow
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Posty: 110
Wyślij wiadomość przez AIM do Balrog-shadow Wyślij wiadomość przez MSN do Balrog-shadow
Domyślnie

Przeinstalowanie sterów nic nie da
Ja miałem taką możliwość że formatowałem kompa przy okazji - nie pomogło

Miałem ten problem i chyba każdy go miał
przechodzenie z Khorinis do Górniczej Doliny i zpowrotem wiązało się czasami z opisanymi przez was problemami ale przejście przez portal do NK i w drugą stronę zawsze wywalało mnie do windy(no może się zdażyło raz czy dwa że poszło bez problemu)

Ja mam na to tylko jeden sposób
zawsze ale to zawsze zapisuje grę przed wejściem do portalu
(nigdy mi się nie zdarzyło żeby to nie zadziałało)
pozdrawiam
RPG
Balrog-shadow jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-05-06, 13:09   #8
marcinek6000
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Posty: 10
Domyślnie

Przeinstalowanie sterowników nic nie dało. A ja mam savy SPrzed Jarkendaru ale kontynuując grę z tych savuw i tak mam ten sam błąd.
RPG
marcinek6000 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-05-06, 14:34   #9
Masterblaster
Nemesis
 
Masterblaster awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2005
Posty: 1 353
Domyślnie

Jeśli występuje ciągle to samo to być mozę jest to jakaś walnięta kopia, najlepiej zrób tak. We płytkę z grą i idź do kolegi, zainstaluj u niego, wgraj zapisy i odpal grę i zobaczysz czy u kolegi będzie działać, jeśli nie to oznacza że musisz nową kopię sobiezałatwić, jednak dla pewności niech kolega może zagra od początku i dojdzie do tego momentu gdzie ci się zacina i jesli się zatnie to potwierdzi że kopia gry jest walnięta a nie twój komp. No a jeśli u twego kumpla będzie chodzić to już szukaj przyczyn w komputerze.
__________________
"Nie dyskutuj nigdy z głupcem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."
RPG
Masterblaster jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-05-06, 22:50   #10
yanek
 
 
yanek awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: who cares?
Posty: 90
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Hoob'@14-05-2006, 16:08
ja mam ten sam problem...
zrobilem trzeci rozdzial, wszystko fajnie, chce zaczac czwarty wiec ide do gorniczej doliny, laduje sie gornicza dolina i kiedy ladowanie sie konczy to wywala mnie do windowsa ;/ nie ma zadnego komunikatu o bledzie a gdy wlaczam gre jeszcze raz to jest inicjalizacja i konfiguracja systemu plików ;/
reinstalowalem gre (oczywiscie savy zostawilem), i sytuacja sie powtarza! trzeba zaznaczyc ze to nie jest wina sprzetu bo mam proc sempron 3100+, 1024 ramu dual channel i grafe radeon x550 ;/

i co mam teraz grac od poczatku?
ma ktos jakis pomysl? prooooosze 

poniewaz jestem w Khorinis wiec sprobowalem czy zaladuje mi jarkendar i okazalo sie ze tak... nic juz  tego nie rozumiem ;/
318997
Mam DOKŁADNIE taki sam porblem. :/
blablabla Nie umiem se poradzic
RPG
yanek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-05-06, 16:51   #11
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Chlopie, moge to skomentowac w taki sposob - cytujac Super Mutanta z Falla "Jestes glupi, czlowieku". Po kij cytujesz caaaaaly post i piszesz jeszcze prosto z mostu, ze masz pirata ?? Normalnie twoja "yntelygencja" jest daleko stad......
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-05-06, 22:50   #12
Hoob'
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 3
Question

no cóż moja kopia jest walnieta i ja dobrze o tym wiem
mam np 2 bugi o ktorych wiem
1 to na poczatku gry gdy rozmawiam z Vinem to rozmowa wyglada wlasnie tak, ze on stwierdza chcesz pracowac na polu ale nie umiesz (nie pamietam jak to leci doslownie ale wszyscy wiedza o co chodzi), a zaraz potem dodaje "ale nie bierzesz jej dla mnie, zrozumiano?"
i nie pojawia sie ten quest zeby przyniesc mu wino...
2 bug o ktorym wiem to taki, ze gdy zabije Archola to on nie zostawia runy O.o i nie ma znaczenia jaka gildia gram.....
nie wiem czy jest wiecej bugow czy nie bo nie gralem na innej kopi
przechodzilem gothic ze 6 razy i te bugi sie powtarzaja doslownie za kazdym razem, czy to w nocy kruka czy bez dodatku....

a ten blad z ladowaniem krain nigdy wczesniej nie wystepowal....
RPG
Hoob' jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.