Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Demo Arcanii - kwestie techniczne

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 25-09-10, 11:36   #85
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał wilk77 Zobacz post
Witam. Mam identyczny problem co Giggs11. Zainstalowałem najnowszego DirectX, najnowsze sterowniki nVidii oraz dźwięku i dalej nie chodzi. Próbowałem instalacji już kilka razy. Raport dxdiag jest TUTAJ. Bardzo proszę o pomoc.
W Twoim wypadku komputer może nie spełniać wymagań, ale można spróbować go nieco zaktualizować.

1. Zainstaluj demo jeszcze raz ale zaznacz dodatkowo wszystkie 3 programy dodatkowe (VCRedist, DirectX oraz PhysX)
2. Nie masz zainstalowanych sterowników płyty głównej - niestety widzę tylko, że masz chipset nVidia i Athlona 64, zatem mogę się domyślać iż jest to nForce 4. Zatem sterownik:
http://www.nvidia.pl/object/nforce_winxp_15.23_pl.html

Jeśli chcesz mieć pewność co do chipsetu - zajrzyj do instrukcji lub sprawdź zakładkę Motherboard w programie CPU-Z (http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.55-setup-en.exe)

3. Dla testu możesz wyłączyć kartę dźwiękową w menadżerze urządzeń.
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?


Ostatnio edytowane przez RobeN : 25-09-10 o 11:42.
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 11:46   #86
Andriuu444
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 5
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Jeśli teraz masz problemy z animacją, to i potem będą.
Załącz raport DxDiag, bo sprawa pewnie gdzieś w sterownikach leży.
Tym bardziej, że miałeś problem z wyborem rozdzielczości.


UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!

Wszyscy, którzy mają problem z uruchomieniem gry powinni wklejać do postu raport DxDiag!
Taki raport pomoże rozwiązać problem. W innym wypadku trzeba bawić się w telepatów, a jak wiadomo nie mamy zbyt wielu. A ci, którzy już nimi są albo tu nie zaglądają albo nie znają się na komputerach.
Załączam http://www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-00214ka2tbq4 . Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
RPG
Andriuu444 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 11:52   #87
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andriuu444 Zobacz post
Załączam http://www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-00214ka2tbq4 . Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Problemem może być ewentualnie procesor. Ale...

1. Zainstalować jeszcze raz DEMO ze wszystkimi 3 opcjonalnymi programami (VCRedist, DirectX oraz PhysX).

2. Zaktualizować sterownik karty dźwiękowej (masz z 2005 roku!!!)
http://www.computerbase.de/downloads...ber/?url=39164
Jeśli link nie zadziała, to:
http://www.computerbase.de/downloads...audio-treiber/ i wybierasz z tabelki pierwszą pozycję "Realtek HD Audio-Treiber R2.52 EXE-Datei WinXP/XP x64"

3. Powinieneś zaktualizować sterowniki płyty głównej - niestety widzę tylko, że masz chipset nVidia i Athlona 64, zatem mogę się domyślać iż jest to nForce 4. Zatem sterownik:
http://www.nvidia.pl/object/nforce_winxp_15.23_pl.html

Jeśli chcesz mieć pewność co do chipsetu - zajrzyj do instrukcji lub sprawdź zakładkę Motherboard w programie CPU-Z (http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.55-setup-en.exe)
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 11:52   #88
Giggs11
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 14
Domyślnie

Ja mam takie kompa:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 5200+
2,71 GHz 200 GB RAM
GeForce GTS 250
Dobre?
A i jeszcze jedno co to jest te DxDiag i gdzie to można znaleść?
RPG
Giggs11 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 11:58   #89
GeneralLee
Jaszczur
 
GeneralLee awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 258
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
W Twoim wypadku bardzo ważne żeby:

Zainstalować biblioteki VCRedist, które są zintegrowane z instalatorem dema.
W zasadzie powinieneś zaznaczyć wszystkie 3 rzeczy (VCRedist, DirectX oraz PhysX), gdyż ogólnie masz sporo do aktualizacji...

Dalej (tego już nie ma w instalatorze dema):
Karta graficzna
http://www.nvidia.pl/object/winxp-25...driver-pl.html

Karta dźwiękowa

http://download.gigabyte.eu/FileList...tek_azalia.exe

Chipset płyty
http://download.gigabyte.eu/FileList...pset_intel.exe
Zainstalowałem wszystko z tych linków i wszystko co mogłem w demie jednak błąd wciąż jest.
__________________

Arena Multiplayer: Project Manager

RPG
GeneralLee jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:05   #90
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał GeneralLee Zobacz post
Zainstalowałem wszystko z tych linków i wszystko co mogłem w demie jednak błąd wciąż jest.
Hmm... Zatem można spróbować tak:
Przez dodaj/usuń programy odinstaluj wszystkie wersje VCRedist (Visual C++ Redistributable) jakie znajdziesz.

Następnie pobierz i zainstaluj wersję, do której prowadzi link:
http://www.wrzuc.to/Dk0wMLKY.wt


==============================================
Do Gigssa:

http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?


Ostatnio edytowane przez RobeN : 25-09-10 o 12:12.
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:11   #91
paladyn6
Jaszczur
 
paladyn6 awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Skąd: Imardin
Posty: 262
Domyślnie

Ponawiam problem.
http://img827.imageshack.us/i/gothic4.png/
Rada RobeNa nie pomogła.
Kolejne sugestie mile widziane.
__________________
|Były Poszukiwacz Podziemia Beliara||Akkarin aka Pal6||Uczeń ЗеленыйElema|
|Najbardziej Lubiany Podziemniak|
|Były Członek Wielkiej Podziemnej Rodziny|

RPG
paladyn6 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:23   #92
GeneralLee
Jaszczur
 
GeneralLee awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 258
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Hmm... Zatem można spróbować tak:
Przez dodaj/usuń programy odinstaluj wszystkie wersje VCRedist (Visual C++ Redistributable) jakie znajdziesz.

Następnie pobierz i zainstaluj wersję, do której prowadzi link:
http://www.wrzuc.to/Dk0wMLKY.wt

Niestety nic z tego zmieniła się nieco treść błędu.

http://yfrog.com/n3arcaniap
__________________

Arena Multiplayer: Project Manager

RPG
GeneralLee jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:33   #93
mejk
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 6
Domyślnie

Ponawiam pytanie ponieważ na poprzedni post nie dostałem odpowiedzi ; )
Klikam na ikonkę, niby chwilę komputer popracuje, widzę arcania.exe w procesach jednak po chwili proces znika bez żadnego powodu i demko się nie włącza. Żadnego błędu, nic.... Any ideas?
Radeon 2600xt, 1gb ramu, athlon 3000+.
Raport z dxdiag:
Spoiler 
RPG
mejk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:52   #94
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał paladyn 6 Zobacz post
Ponawiam problem.
http://img827.imageshack.us/i/gothic4.png/
Rada RobeNa nie pomogła.
Kolejne sugestie mile widziane.
Twój problem związany jest z systemem. Sprawdź czy ten plik w ogóle istnieje na dysku z Windowsem.

Uważam, że powinieneś zainstalować najnowszą wersję Windows Media Player: http://www.microsoft.com/downloads/d...displayLang=pl
Lub pakiet bibliotek WMP 9.5: http://www.microsoft.com/downloads/d...displayLang=pl
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?


Ostatnio edytowane przez RobeN : 25-09-10 o 13:03.
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:54   #95
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał GeneralLee Zobacz post
Niestety nic z tego zmieniła się nieco treść błędu.

http://yfrog.com/n3arcaniap
Masz ewidentny problem z bibliotekami VC Redist...
Pytanie tylko dlaczego po instalacji wersji załączonej do DEMA dalej masz problem.

Teoretycznie mógłbyś ze strony Microsoftu pobrać i zainstalować wersje:

Visual C++ 2005
Visual C++ 2005 SP1
Visual C++ 2008

Być może problem jest jednak głębiej zagnieżdżony...
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-09-10, 12:59   #96
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał mejk Zobacz post
Ponawiam pytanie ponieważ na poprzedni post nie dostałem odpowiedzi ; )
Klikam na ikonkę, niby chwilę komputer popracuje, widzę arcania.exe w procesach jednak po chwili proces znika bez żadnego powodu i demko się nie włącza. Żadnego błędu, nic.... Any ideas?
Radeon 2600xt, 1gb ramu, athlon 3000+.
Teoretycznie problemem może być procesor, ale znikanie aplikacji z zadań może wskazywać na "zabijanie procesu" przez inną aplikację.

Uruchom komputer w trybie czystego bootowania (opisany pod linkiem) i w nim spróbuj uruchomić grę z wymuszeniem uprawnień administratora (Prawy Przycisk na pliku Arcania.exe i z menu wybierasz Uruchom jako Administrator).

Czyste bootowanie:
http://www.gram.pl/pomoc_poradnik.asp?p=3027
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problemy z grami: Kwestie techniczne, fabuła itp. SZachu Gry 233 09-02-11 10:51
Demo Arcanii we wrześniu Macrentofeth ArcaniA: Gothic 4 34 08-09-10 22:55
[Poradnik] Najczęstsze Problemy Techniczne Aproxar Pomoc Techniczna [G3] 1 28-04-07 20:20


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.